Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
14.04.2023 17:38

Azerbaycan Ümummilli Lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100’üncü yılı münasebetiyle fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Vali Vekili Ahmet Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve  Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva’nın da katıldığı sergide Haydar Aliyev’in aziz hatırası yad edildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde Azerbaycan Ümummilli Lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100’üncü yılı münasebetiyle hazırlanan fotoğraf sergisi Fatih Sergi Salonu’nda açıldı. Programa Manisa Vali Vekili Ahmet Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, İstanbul Konsolosu Zaur Allahverdi-Zada ve Konsolos Sevinj Süleymanova Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkanı Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül, Daire Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Program ilk olarak serginin açılış kurdelesi kesildi. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı seslendirildi. Programın açılış konuşmasını Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül yaptı. Hoşgül, “Ümummilli Lider, şahsiyet ve zaman kavramını kendinde barındıran ender liderlerden biri olmuştur” ifadelerini kullandı. 
“Aziz Ruhu Şad Olsun”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Bu güzel sergi vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan mutlu olduğumu ifade ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sözlerime başlamadan önce kardeş ve can Azerbaycan’ın ölümsüz lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı anısına hazırlanan bu güzel sergiye emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı da ayrıca mutlu olduğumu bilmenizi istiyorum. Kardeş Azerbaycan’ı yaşadığı o zor dönemlerde yeniden ayağa kaldıran bu büyük lideri saygı ve minnetle yad ediyorum. Haydar Aliyev, Türk dünyası ve Türkiye ile kurmuş olduğu dostluk ilişkileri sayesinde, Türk dünyasının tartışmasız önemli devlet adamı ve liderlerinden biridir. İki devlet tek millet olan Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde de önemli rol üstlenmiştir. Aziz ruhu şad olsun” dedi. 
“Azerbaycan Türklerinin Dertleri Kendi Dertlerimiz Ve Sevinçleri Kendi Sevinçlerimiz”
Büyük Türk Milleti’nin, geçmişine, atalarına, özgürlüğüne ve bağımsızlığına bağlılığıyla diğer milletlerden farklı olduğunu ve bu yönlerinden dolayı üstün olduğunu belirten Başkan Ergün, “Bu güzel organizasyon vesilesiyle Azerbaycan’ımızın Karabağ zaferine değinmeden geçmek istemiyorum. Türk milliyetçiliğine esin kaynağı olmuş yazarlarımızdan Namık Kemal’in güzel bir sözü var: Fıtrat değişir sanma, bu kan yine o kandır. Büyük lider Haydar Aliyev’in büyük mücadele verdiği Karabağ sorununun çözümü ve orada Can Azerbaycan bayrağının dalgalanması; oğlu, değerli Devlet Başkanı İlham Aliyev beyefendiye nasip olmuştur. Bu büyük zafer, yalnızca Azerbaycan’ımızı değil, tüm Türk Dünyasını sevindirmiş ve gururlandırmıştır. Kutlu olsun! Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri daha anlamlı ve daha kıymetli olmuştur.
Azerbaycan Türklerinin dertleri kendi dertlerimiz ve sevinçleri kendi sevinçlerimiz gibi olduğu için onların muratlarına nail olmaları, hür ve müstakil olarak yaşamaları bizi pek ziyade sevindirir” diye konuştu. 
“Rahmet ve Minnetle Anıyorum”
Serginin açılışına emek veren herkese teşekkür eden Başkan Ergün, “Kardeşimiz Azerbaycan ile Türkiye’nin bu güzel birliğinin ve beraberliğinin sonsuza kadar süreceğine inancımız sonsuzdur. Bu vesileyle Azerbaycan’ımızın milli lideri, büyük devlet başkanı Haydar Aliyev’i doğumunun 100. yıl dönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı. 
“Ümummilli Liderimizin aziz Hatırasını Yad Ediyoruz”
Manisa’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva da, “Bu yıl Azerbaycan, büyük devler adamı Ulusal Liderimiz Haydar Aliyev’in doğumunun 100’üncü yılını kutluyor. Bizim Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev 2023 yılını Lider Aliyev yılı ilan etti. Bu vesile ile Ümummilli Liderimizin aziz hatırasını farklı etkinliklerle yad ediyoruz. Sizlerle beraber bu fotoğraflara bakarak Haydar Aliyev’in hayatına bakacağız. Onun aziz hatırasını bir kere daha sevgiyle, minnetle yad edeceğiz. Haydar Aliyev, unutulmaz bir Devlet Başkanıydı. Çünkü kendi vatanını onun sınırlarının çok çok ötesinde tanıttı. Onu biz artık bir atamız, bir büyüğümüz gibi kabullendik. Atatürk Türkiye için neyse Haydar Aliyev de bizler için de odur. Haydar Aliyev’in bize miras bıraktığı Azerbaycan’ımızı şimdi biz koruyarak, geliştirerek yeni nesillere bırakmak istiyoruz” dedi. 
“Çok Büyük Bir Devlet Adamı”
Manisa Vali Vekili Ahmet Yılmaz ise, “Haydar Aliyev’in doğumunun 100’üncü yılı sebebiyle sergi açıldı. Kendisinin ruhu şad olsun. Gerçekten kendisi çok büyük bir devlet adamı. Başkonsolusumuz da ifade ettiler.  Türkiye’de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ne ise Haydar Aliyev de Azerbaycan’da odur diye söylediler. Çok büyük bir devlet adamı” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu