Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.05.2023 16:02

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl ziyareti kapsamında ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.  Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir ve MASKİ kanalıyla ilçeye 239 milyon 599 bin liralık yatırım yapıldığını belirterek, yeni yatırım ve projeleri de katılımcılarla paylaştı. 

 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl temasları kapsamında ilçede faaliyette bulunan STK’ların temsilcileri ve mahalle muhtarları ile buluştu. Sarıgöl Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda Başkan Ergün’e, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, MHP Manisa Milletvekili Adayları Ali Uçak ve Öztürk Demir, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Başkan Danışmanları, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, MHP İlçe Başkanı Ahmet Buldanlı,  Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Hakan Kuruca, KAÇEP İlçe Başkanı Fatma Öztürk, meclis üyeleri eşlik etti. 

264 Mahallenin Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları Tamamlandı 
Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sarıgöl’e girdiğimiz ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yüzlerindeki tebessüm bizleri çok fazlasıyla mutlu etti. Ne mutlu bizlere ki Sarıgöl’de bugüne kadar çok büyük hizmetler yaptık. Manisa 17 ilçe 1088 mahalleden oluşuyor. Kırsalda yaşayan ve eski belediye olan mahalle sayısı 780. Biz elimizdeki ekonomik şartlar doğrultusunda 264 mahallemizin bütün içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu altyapısını ve kilit parke, prestij cadde gibi üst donanımını bitirdik. Üstyapıda 10 milyon metrekarenin üzerinde de taş döşereyek hizmetlerimizi yaptık. Vatandaşlarımızın çamurdan kurtulması, kokudan uzaklaşması için bu çalışmaları yaptık. Sarıgöl’e dönersek, Sarıgöl Belediye Başkanımız Necati Selçuk ile birlikte çok kardeşçe iyi niyetle ve birliktelikle ilçemize hizmetleri birer birer yapma fırsatı bulduk. Sarıgöllü kardeşlerimize bir müjde daha vermek istiyorum. Sarıgöl Kent Meydanı Projesi. İlçemize yakışacak bu projemiz, Sarıgöllü kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

10 Adet Dolusavar İlçeye Kazandırıldı 
Sarıgöl’de çiftçilerin ürünlerinin zarar görmemesi adına Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’un talebi doğrultusunda dolusavarların temin edildiğini belirten Başkan Ergün, “Sarıgölde üretici kardeşimiz çok, onların ürününün doludan bağların zarar görmemesi için 10 adet dolu savarı talep etmişti, hayırlısıyla yine bu işbirliğini Sarıgöl’e kazandırmış oluyoruz” dedi. 
Altyapı yatırımlarından da bahseden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İnsan ve çevre sağlığı konusunda atıksu arıtma tesislerinin kazandırılması bizim için olmazsa olmazlardan bir tanesi. 9 sene önce Manisa’da mevcut olan 13 adet tesis çalıştırılamıyordu. 550 milyon liranın üzerinde atıksu arıtma tesislerine yatırım yaptık. Bugün 13 tesisi 20 tesise çıkardık, Sarıgölde de atıksu arıtma tesisini bitirmek üzereyiz. Çalışmalar devam ediyor. Bir iki ay içerisinde bu tesiste işler durumda olacaktır. İller Bankası noktasında sadece Sarıgöl’deki tesise harcadığımız para 57 milyon lira kdvsiyle 75 milyon liraya tekabül ediyor. Gedizin yaşayabilmesi, içinde balık tutabilmesi noktasında Manisa ili içerisinde yapılan en büyük hizmetlerden biri olacak. Tüm hizmetleri tek tek saymadan ana başlıklar halinde ifade edecek olursam; Büyükşehir Belediyesi olarak 108 milyon 657 bin TL, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak da 130 milyon 942 bin TL olmak üzere toplam 239 milyon 599 bin lira yatırım yapmışız Sarıgöl’e helali hoş olsun” diye konuştu. 

Başkan Ergün, Sarıgöl’den Destek İstedi
Konuşmasının devamında 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Seçimlerine de değinen Başkan Ergün, “14 Mayıstaki seçimlerde bizim adayımız MHP 1. Sırada Grup Başkanvekilimiz Sayın Erkan Akçay, 2. Sıra adayımız sizlere her zaman dokunan, sizlerin ürünlerini alan, ticaret yaptığınız, dürüst ahlaklı içinizden biri Ali Uçak kardeşimizi de Ankara’ya göndermenizi istiyoruz. Bu bölgeden tarımın içerisinden hiç milletvekili çıkmamış, buradaki sıkıntıları Ankara’da dillendirecek, belediyelerin yapacağı yatırımlar noktasında bizlerin gözü kulağı olacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir oy, Milliyetçi Hareket Partisi’ne bir oy istiyoruz. Yapılacak olan seçimlerin ülkemize, milletimize, Manisa’mıza vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Uçak, ‘Projelerin Hızlanması için Çalışacağız
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Ali Uçak da toplantıda yaptığı konuşmada, “Başkanımız Cengiz Ergün, Manisamıza o kadar hizmetler yaptı ki saymakla bitmez. Sarıgöl’ü bilen çok iyi bir kardeşinizim. Eski haliyle şimdiki hali arasında çok büyük bir fark var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün abime, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk abime çok teşekkür ediyorum. Dışarıdan gelenler Sarıgöl’e girişten merkeze kadar olan görüntüsü herkesin beğenisini kazanıyor. Ama bu yeter mi yetmez. Bundan sonrası için de Büyükşehir Belediye Başkanımızın elini güçlendirmek için, sizlerin desteğiyle Ankaraya gidersek, Başkanlarımızın projelerinin daha da hızlanması açısından köprü olacağız. Ülkemizin birliği beraberliği ve bekası için de Cumhurmbaşkanımıza oy istiyoruz. Bizleri ne kadar güçlü şekilde Ankara’ya gönderirseniz, biz o kadar sizlerin sesi oluruz. Tarımın Türkiyedeki  sesi olmak için birisi lazım. 14 Mayıs’ta desteklerinizi bekliyoruz” dedi. 

Sarıgöl En Fazla Hizmeti Alan İlçelerden Biri 
Toplantıda konuşan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, “Belediye Başkanlığımın ilk anından itibaren Cengiz Başkanımla birlikte çalışarak, onun yanında  bilgi edinerek, tecrübe ederek 9’uncu yılımızı doldurduk. Tabi bunun yanında da  belediyecilik anlamında önemli şeyler kazandık. Bütçemiz oranında çalıştık. Yaklaşık 1 aydır, kırsal mahallelerimizde sahadayız. Vatandaşı kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan tek konuştuğumuz bir şey var, tarım. Tarım daha fazla nasıl güç kazanır, üzümün geleceği nasıl sağlanır, çiftçinin sorunları nasıl çözülür hep bunları konuştuk. Bugün sizlerin yanında yine konuştuğumuz bir şey var, hizmet ve hizmetin geleceği. Sarıgöl 9 yıllık zaman diliminde 17 ilçenin içerisinde en fazla hizmeti alan hizmet konusunda ön planda olan ilçeydi. Başkanımız Cengiz Ergün’e bu noktada çok teşekkür ediyorum. Biraz önce açıklamış olduğu Kent Meydanı Projesi. İlçenin en önemli ihtiyaclarından bir tanesiydi. İşbirliğimiz neticesinde yine 10 adet  dolu savar çiftçimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu hizmetlerin devamı için bu bölgeyi tanıyan, söylemleri ile halkımızı kucaklayan değerli adayımız Ali Uçak ağabeyimizin de 14 Mayısta desteklenmesini sizlerden istiyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Sarıgöl Belediyesinde kurulan ana serverden dolusavar deneme atışı da yapıldı. 
 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu