Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
11.05.2023 18:50

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak ile birlikte ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin masaya yatırıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek istendi. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları ve projeleri yerinde görmek, incelemek ve son durumları hakkında bilgi almak için yaptığı ilçe ziyaretlerinde bir günde gittiği ikinci ilçe olan Kula ile devam etti. Kula’da bir takım temaslarda ve incelemelerde bulunan Başkan Cengiz Ergün’e ziyaretinde MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Başkan Danışmanları ve daire başkanları, MHP İlçe Başkanı Mehmet Karabulut, KAÇEP Başkanı Adile Tuğçe Akça, Ocak Başkanı Tolga Bektaş ve muhtarlar eşlik etti.
“Kendisiyle çalışmaktan keyif aldığımı söylemek istiyorum”
Yapılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile buluşma programında açılış konuşması yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “2014 yılından bu yana Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile çalışma imkanımız oldu. Öncelikle kendisiyle çalışmaktan büyük keyif aldığımı söylemek istiyorum. Allah razı olsun ondan. Tarihi problemlerimizi tarihe gömdük. Çöp sorunundan tutun da devasa organize sanayiye, fabrikalara varıncaya kadar hastanesine varıncaya kadar Kula’da her ne varsa hepsi tamam. Mahallelerimizin yüzde 90’ını bu zamana kadar ziyaret ettik. Bizleri orada çok iyi karşıladınız. Kırsal mahallelere öncelikle çok teşekkür ediyorum. Oralarda derdimizi anlattık. Adayımız belli kararımız net. Bugün bunun için buradayız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha açık ara öncelikle seçmek daha sonra parlamentoyu güçlü bir şekilde oluşturmak, bu güçlü şekilde oluşan parlamentoyu da Erkan Akçay milletvekilimizin yanı sıra Ali Uçak kardeşimizi de yollamak.  İnşallah yollayacağız. Onların eli kolu ne kadar güçlü olursa bizim de elimiz kolumuz o kadar güçlü oluyor. Bizim yaptığımız hizmetleri ne büyükşehir Belediye Başkanımız ne de bizler tahmin ediyorum ki Kula Cumhur ittifakından dolayı Türkiye’de en iyi hizmet alan şehirlerden bir tanesidir. Devasa hizmetler oldu. Erkan Akçay’ın neler yaptığını bilirim, çok iyi hizmetler yaptı. Ona her gittiğimizde bize desteklerini esirgemedi. Cengiz Ergün başkanı zaten saymıyorum Allah ondan razı olsun. Ne zaman gitsek elimiz boş kalmadı, bize omuz verdi. Ali Uçak kardeşimiz hem kendisi hem de aile dostumuz, kardeşimiz, çalışma arkadaşımız” dedi. 
“Var gücümle çalışacağım” 
Konuşmasında ilk olarak kendisini tanıtarak başlayan Ali Uçak, yapılacak olan seçimlerde kendisine destek istedi. Uçak, “İçinizden geldim, bende çiftçiyim, üreticiyim. Üretimdeki bütün sorunlarınızı biliyorum. Sizlerin sorunlarını çözmek için var gücümle çalışacağım. Ankara’da elimizin güçlü olması, istediklerimizi alabilmemiz için 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde öncelikle Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’a, sonrasında da milletvekilliği seçimlerinde MHP’ye desteğinizi istiyorum” dedi. 
Kula’ya yapılan hizmetleri anlattı
Yapılan konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine seslenen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe ziyaretlerine Kula ile devam ettiklerini söyledi. Başkan Ergün, 17 ilçeye ulaştırma çalışma ve gayreti içinde olduklarını belirterek, bugüne kadar 9 yıllık geride bıraktıklarını hatırlattı. Başkan Ergün, önceliklerinin belediye başkanları ile birlikte ortak işbirliği içinde, sahadaki tespitleri yaparak en acil ve en doğru şekilde yapılması gereken hizmetleri her ilçede olduğu gibi Kula’da da yapmak olduğunu söyledi. Ana cadde ve arterlerde yapılan çalışmalar ile daha yaşanabilir bir Kula yaratmanın ilk öncelikleri olduğunu söyleyen Başkan Ergün, “Ailelerimiz, çocuklarımız, öğrenciler sokaklarda rahat gezebilsin, evlatlarımız rahat gezebilsin amacımız buydu. Merkezde yaşam nasıl devam ediyorsa, buralarda da hayatın devam etmesi önceliklerimiz arasındaydı. Yağmur suyu, altyapı tamamlandıktan sonra prestij caddelerimizi bitirdik. Kula’daki eski evlerin değerlendirilmesi için başkanımız ile birlikte satın alma işlemlerimiz oldu. Satın alınan evlerin restorasyonlarının tamamlanarak, dokuma atölyeleri olarak kazandırmak amacıyla yaptığımız yerleri değerli başkanımıza bırakarak kazanımlarını sağladık. Kula için en önemli öncelik turizm. Bunun için Kula bulunmaz bir noktada. Türkiye’de Jeopark alanında Kula söz sahibi. Salihli ve Kula belediyelerimiz ve Büyükşehir önderliğinde Jeopark birliği oluşturuldu. Mevcut yatırımlarımızı hayata geçirdik. Çok yakın süre içinde tamamlanacak olan Jeopark alanı içindeki misafir ağırlama merkezi iç dekorasyonuna kadar tamamlanması noktasında. Kula’yı turizme açarak buradaki esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın bu turizmden faydalanmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı yürüttük. Manisa’mıza da turizm açısından katkı sağlamak için işbirliği ile Atatürk evlerinin yenilenmesi gibi hizmetlerimiz devam ediyor. Tabduk Emre’yi unutamam. Biraz müteahhit konusunda sıkıntılar yaşandı ama Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’nin yenilenmesi ve çevresinin yapılması, vatandaşların kullanımına açmış olmak bizim için manevi bir hizmet oldu. Allah kabul etsin” dedi. 
İçme suyu sorununa değindi
Kula’nın içme suyu sorununa değinen Başkan Cengiz Ergün, “En önemli konulardan biri içme suyu. Su sıkıntısı tüm dünyada hat safhada. Su sarfiyatlarında ve azalmasında gelinen yer belli. Kula maalesef su konusunda çok zengin rezervlere sahip değil. İmkanlar doğrultusunda bu zamana kadar gereken yerine getirilmeye çalışıldı. Bazen kesintiler yaşandı. Bana göre son 50 yılın 100 yılın en büyük yatırım, mevcut 20 kilometrelik 120 milyon artı KDV olarak ihalesini yaptığımız çelik borularla getirdiğimiz su hattı ve 5000 metreküplük yapımı devam eden, şu anda üst tablası yapılacak olan depomuz. Oradan alacağımız saniyede 120-130 litrelik suyu Kula’ya getirerek, artık Kula’nın önümüzdeki 100 yılının yatırımını da inşallah Temmuz sonunda 2-2,5 aylık bir sürede, bu suyu Kula’ya indirmiş olacağız. Yazı susuz geçirmek istemiyoruz. Bizler üzerimize düşen görevi hem belediye başkanım hem ben, belediyemiz ve MASKİ olarak bütün çalışanlarımızla hizmetleri sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi. 
Büyükşehir’in hizmetlerini anlattı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları ve sağlanan katkılar hakkında bilgiler veren Başkan Ergün, “Asfaltlara ve kırsal kalkınmaya yönelik hizmetlerden bahsetmek istemiyorum, gerçekten biz her noktaya ulaşmanın çabasındayız. Kalkınmak üretmek demek, üretmek içinde bu alanları sizlere yaratmak bizlerin görevi. Asfaltlama yani ulaşım, Manisa’nın 17 ilçesindeki 6 bin kilometrelik yolları iyileştirmek birinci önceliğimiz. Bunun da 5 bin 500 kilometresini hayata geçirdik. Onarımlarını da yapmaya devam ediyoruz. Bu sene yine Kula’da yapacağımız birinci kat asfalt çalışmasında 30 kilometrelik hedefimiz var. Üretmeden ekonomi canlanmaz. Refah düzeyleri yükselecek insanlarımızın. Geçen sene yaptığımız kırsal kalkınma çalışmalarından çok güzel dönüşler aldık. 70 milyonun üzerinde bütçe ayırmıştık. Bu sene tam 122 milyon liranın üzerinde bütçe ayrıldı. Geçen sene yaptığımız, dağıttığımız bütün ürünler bu sene aynı şekilde tohumundan gübresine, bademinden zeytinine ne varsa kasasından kelterine kadar vatandaşlarımıza ulaşmış olacak. Bu iki önemli faktör bizim birinci önceliklerimiz arasında. Burada Büyükşehir’in hizmetlerini detaylı anlatmak istemiyorum. İki günümüz kaldı. Pazar günü bir seçimimiz var. Milletimiz bir karar verecek. Belediye başkanlığı seçimi değil. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi. Öncelikle bugün aramızda olan Ali Uçak kardeşimizi, içimizden biri, tarımdan anlayan, tarımdan gelen, sokaktan gelen bugün 12 yıldan beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden her sene plaketi alan, Türkiye’da yaş sebze meyve ihracatında birinciliği kaptırmayan bir kardeşimiz. Öncelikle Manisa’nın Sarıgöl, Alaşehir olmak üzere üretilen her noktada elinin olduğu tarımdan anlayan bir kardeşimiz. Onun için Ali Uçak kardeşimizi MHP çatısı altında bizleri orada en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Bunun için Pazar günü yapılacak olan seçimlerde desteğinizi istiyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yapılan toplantı karşılıklı fikir alışverişi ve sohbet şeklinde devam etti. Toplantı sonunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve MHP Milletvekili Adayı Ali Uçak’a üzerinde isimleri yazılı olan forma hediye edildi. Çekinilen hatıra fotoğrafı ile de toplantı sona erdi. 
Toplantı sonrası özel çocuklar ziyaret edildi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sivil toplum kuruluşları ile yaptığı toplantı sonrasında Özel Aydeniz Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, burada öğrenim gören özel çocukları ziyaret etti. Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan ziyarette Başkan Ergün ve beraberindeki heyet çocuklara top ve kırtasiye seti armağan ederek, çocukları sevindirdi. 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu