15.07.2023 18:14

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen resmi etkinliklere katıldı. Manisa Garnizon Şehitliği’nde şehitlerimizin anılmasıyla başlayan etkinlikler, söyleşi ve şehit aileleri ile gazi ziyaretleriyle devam etti.

Manisa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Manisa Garnizon Şehitliği'nde gerçekleştirilen törenle başladı. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Milletvekili Şenol Sunat, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa Jandarma İl Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir ve MASKİ Daire Başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Törende Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak, şehitler için dua edildi. Duanın ardından protokol üyeleri şehitlikte kabirlere karanfil bıraktı.

Şehit Ailesi ve Gaziye Ziyaret Gerçekleştirildi

Şehitliklerin ziyaretinin ardından protokol üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda açılan 15 Temmuz konulu karikatür sergisi ile Fatih Sergi Salonu’nda açılan fotoğraf sergisini gezdi. Daha sonra Başkanvekili Mehmet Palabıyık ve protokol üyeleri Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın'ın ailesine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen dualar edildi. Ardından malul Gazi Jandarma Er İbrahim Gökyıldız ve ailesi de ziyaret edildi. Etkinlik ve anma programlarının gündüz bölümü, ziyaretlerle noktalandı.