Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.07.2023 10:11

Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı’nda yer alan Koruköy mahallesinin de MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan alt ve üstyapı yatırımlarıyla adeta çehresi değişti. Altıyla üstüyle yepyeni bir görünüme kavuşan Koruköy’de mahalle sakinleri yapılan yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler. Mahallede ikamet eden ve Balıkesir Üniversitesi’nde Doçent Doktor olarak görev yapan Ahmet Uysal da, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kırsal mahallelere yaptığı yatırımların köyden kente göçün önüne geçtiğini söyledi.

154 Mahalle Projesiyle kırsal mahalleleri yeniden inşa eden Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Koruköy mahallesinde de çalışmalarını tamamladı. Yuntdağ bölgesinde yer alan mahallenin yapılan yatırımlar ile güzelliğine güzellik katıldı. Altıyla üstüyle yepyeni bir görünüme kavuşan mahallede ikamet eden vatandaşlar da yapılan yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler.

İşte çehresi değişen Koruköy mahallesinde ikamet eden vatandaşların görüşleri:

“Başta Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere hizmet ordusuna özellikle müteşekkirim”

Mahallede ikamet eden Doçent Doktor Ahmet Uysal, “Benim çocukluğum burada geçti. Her yıl tabi ki buraya geliyorum. Bu arada ben de Türkiye’nin muhtelif yerlerinde çalıştım. Van’dan başlayarak Elazığ, Malatya, Adıyaman, Hakkari ve oradan Balıkesir olmak üzere birçok ilde görev yaptım. Son yıllarda Yunt Dağı’nda çok ciddi gelişmeler var. Hem yerel yönetimler anlamında hizmetlerin kalitesi artmış hem de fiziki görünürlüğün de çok fazla olduğunu görüyoruz. Bunu bir camiden anlayabiliyorsun, bir yoldan anlayabiliyorsunuz. Suyun kalitesinden ve sürekliliğinden anlayabiliyorsunuz. En önemlisi sizler gibi vatandaşla iletişim kurmak üzere yapılan çalışmadan anlayabiliyorsunuz. Bu belki de bu bağlamda en anlamlısı. Çünkü, bugün hizmetlerin kalitesinin artırılması için öncelikle halkla kurumlar arasında ciddi bir bilgi alışverişi sağlanması gerekiyor. Bu bilgi akışı ne kadar hızlı ve etkin olursa Büyükşehir Belediyemizin hizmet kalitesi de bir o kadar artacaktır. Başta Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere hizmet ordusuna özellikle müteşekkirim” ifadelerini kullandı.  

“Çalışanların bile buradan servislerle şehre işe gittiklerini, şehirlerde ikamet etmediklerini görüyorum”

Ahmet Uysal açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Buralarda ne kadar yaşanılabilirliği artırabilirsek o kadar insan burada kalır aynı zamanda yeniden geri dönüşünü sağlayabiliriz. Bu aynı zamanda şehirlerimizin yükünü azaltır. Yuntdağı’ndaki özellikle son 3-5 yıldır gördüğüm kadarıyla çok ciddi bir sosyal hareketlilik var. Ekonomik hareketlilik var. Çalışanların bile buradan servislerle şehre işe gittiklerini, şehirlerde ikamet etmediklerini görüyorum. Bu durumun MASKİ'nin hizmetlerinden dolayı yaşandığını düşünüyorum. Bu nedenle MASKİ yetkililerine bir ziyaret gerçekleştirip, teşekkür etmek istedim” dedi.

“Cengiz Başkanımızdan çok memnunuz”

Koruköy mahallesi sakini Hüseyin Akgün, “Güzel oldu, çok güzel oldu. Memnun olduk. Eskiden altyapı yoktu. Yollarımız bozuktu. Sarnıçtan su içiyorduk. Şimdi güzel oldu. Cengiz Başkanımızdan çok memnunuz” dedi.

“Yapılan hizmetlerden dolayı Cengiz Bey’e çok teşekkür ederiz”         

Bir diğer mahalle sakini Süleyman Akgün, “Altyapı hizmetlerinden çok memnunuz. Halk arasında şöyle ifade ediyoruz. Köyü satsak bu hizmetin parasını ödemez diye düşünüyoruz. Memnunuz hizmetlerden. Üstyapı eskisine nazaran çok güzel oldu. Yollar da güzel. Her yönden memnunuz. Yıllardır güzel hizmet veriyorlar. Hamdolsun. Allah razı olsun hepsinden. Tarımsal sulamadan da çok memnunuz. Yapılan hizmetlerden dolayı Cengiz Bey’e çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun yaptığı hizmetlerden. Her zaman mesajları telefonlarımıza geliyor. Ondan da memnunuz. Çünkü bizimle ilgilendiğini anlıyoruz. Hizmetler mahallemize geliyor” açıklamasında bulundu.  

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu