Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.07.2023 17:16

MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesinde bulunan Güplüce Çeşmesinin kapatılması sonrasında sosyal medyada kuruma yönelik yapılan gerçek dışı paylaşımlarla ilgili açıklama yaptı. Çeşmenin MASKİ’nin sorumluluk alanında olmadığı ve kapatılması kapsamında herhangi bir ilgisinin olmadığı bildirildi.

 

Akhisar ilçesinde bulunan Güplüce Çeşmesi’nin kapatılması sonrasında MASKİ Genel Müdürlüğü’nü hedef alarak özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve yorumlar ile ilgili kurumdan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Güplüce Çeşmesi Şebeke Hattına Bağlı Değil, Kendi Su Kaynağı Var

Akhisar ilçemizde bulunan Güplüce Çeşmesinin kendi su kaynağı olup, içme suyu şebeke hattımıza bağlı olmadığı için kurumumuzla herhangi bir ilgisi yoktur. Ayrıca çeşmenin su bağlantıları da yapılan incelemeler neticesinde kurumumuz tarafından yapılmamış olup, gerek su kaynağını nasıl karşıladığı gerekse de sağlıklı olup olmadığına yönelik denetimler sorumluluğumuz dışındadır.

 

İl Sağlık Müdürlüğü Ekipleri Denetimleri Gerçekleştiriyor

MASKİ Genel Müdürlüğümüz, içme suyu sondajlarını açtığı zaman şebekeye verilmeden önce kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapmaktadır. İdaremiz haricinde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri belirli aralıklarla camiler, hayratlar ve okullar gibi ortak kullanım alanlarında düzenli olarak denetim ve kontrol yapmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Güplüce Çeşmesi’nde de yapılan denetim ve kontrol sonucu suyun içime elverişli olmadığı çıkmış olup, çeşmenin kapatılması ile ilgili MASKİ Genel Müdürlüğümüzün herhangi bir ilgisi yoktur.”

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu