Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.08.2023 09:44

Manisa Büyükşehir Belediyesi kırsala desteğini tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsala verilen destekler kapsamında il genelindeki 7500 üzüm üreticisine yüzde 100 hibe ile 7500 top üzüm sergi örtüsü teslim edilecek. Saruhanlı ilçesinde düzenlenen tören ile ilçedeki 1600 üzüm üreticisi 1600 top üzüm sergi örtüsünü teslim aldı.  

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın sağlanması, üreticilerin daha çok üretip daha çok kazanması amacıyla desteklerini sürdürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce yapılan zeytin kasası, üzüm sepeti gibi desteklerin yanında il genelindeki 7500 üzüm üreticisine yüzde 100 hibe ile 7500 top üzüm sergi örtüsünün dağıtımı devam ediyor. Saruhanlı’da düzenlenen törende 1600 üzüm üreticisine 1600 top üzüm sergi örtüsü teslim edildi. Saruhanlı’da düzenlenen törene Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar, İlçe Jandarma Komutanı Aykut Kurban, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Peker, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı. 
“Hizmetin karşılığı Cengiz Ergün olmalı” 
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, törende üreticilere yönelik yaptığı konuşmasında, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e övgüler yağdırdı. Okur, konuşmasında, “Hizmete devam. Başkan Cengiz Ergün’den bir güzellik daha. Bu güzelliği de arkadaşlar sizlere dağıtacak. Halka hizmet hakka hizmet düsturuyla çalışan Başkan Cengiz Ergün bize sürekli yapılan hizmetleri göstermekte. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Türk Dil Kurumu’na bir dilekçe vereceğim, hizmetin karşılığına Cengiz Ergün yazsınlar bu saatten sonra. Çünkü bizim için her şeyi feda ediyor. Saruhanlı Ziraat Odası adına 3 tane de ekipman hibe edildi. Buradan kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Büyüklük Allah’a mahsus ama Cengiz Ergün başkanda Manisa’nın büyüğü, bunu kabul etmek lazım. Hiç kimseye dil, din, ırk, mezhep, siyasi görüş ayrımı yapmadan hizmet vermeye çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
“İl genelinde 7500 üreticiye 7500 top dağıtım yapılacak” 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, konuşmasında il genelindeki üzüm üreticilerine sezon başlamadan dağıtımların yapılacağını belirterek, “Üzüm sergi kurutma bezi dağıtma törenine hoş geldiniz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de sizlere selamını getirdim. Geçtiğimiz ay burada sepet desteği ile ilgili programda birlikteydik. Şimdi üzüm sergi bezlerini sizlere teslim edeceğiz. Saruhanlı ilçemizde 1600 üreticimize 1600 top, il genelinde ise 7500 üreticimize 7500 top 2x100 metre ebadında üzüm kurutma bezlerinin teslimini yapacağız. Sezon başlamadan tüm il genelinde dağıtımı tamamlamayı amaçlıyoruz. Şu anda müracaatlarını tamamlamak üzere olduğumuz zeytin hasat örtülerimiz ve kasalarımızın desteği sizlere ulaşacak. Yem bitkisi tohumu ile ilgili başvurularımız tamamlandı, alım sürecine geçtik. İl Tarım Müdürlüğümüzle birlikte arpa ve buğday desteği, sulama kooperatiflerimizin ve mahallerimizin ihtiyacı olan sulama borularıyla ilgili boru alımı ile ilgili ihale süreçlerimizi de başlattık. İlçelerimizin ve ziraat odalarımızın ihtiyacı olduğunu tespit ettiğimiz 60 adet tarım makinasının ortak kullanım parkı projesi kapsamında Başkan Cengiz Ergün’ün de katıldığı bir programla Manisa’da teslimini gerçekleştirdik. Burada Saruhanlı Ziraat Odamıza 3 adet kimyevi gübre serpme makinası, yine Saruhanlı ilçesinde kullanılmak üzere koordinatörlük uhdesinde yapılandırdık, saatte bir ton üzüm sıkma makinesini de ilçemize kazandırmış olduk. Bu destekleri neden yapıyoruz, herkes anladı ki pandemi döneminde tarım olmazsa olmaz. Önce bu şehrin Manisa’dan başlayarak bu ülkeye gelen turistlerinden ve ihracatla döviz kazandırma noktasında da bu toplumun gıda arzı, gıdada sürdürebilirlik konusunda oldukça sıkıntılı süreçler yaşadık. Geçtiğimiz hafta Sarısığırlı bölgesinde yangın felaketiyle karşılaştık. Şükür ki can kaybı olmadı. Tekrar geçmiş olsun hepinize. Bu bölgede de tüm kurumlar üzerine düşeni yapmaya gayret ediyor. Biz de orada hemen bir üreticimizin 5 tane koyunu varmış, telef olmuş. Onların teslimini yaptık. Acil ihtiyaç olarak 2 ton kadar kesif yem temin ederek mahalleye tedarik ettik. Mahallemizde meyvelik veya zeytinlik olarak yanmış olan ya da sonradan dikilmesi planlanan tüm alanların fidan ihtiyacını Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 100 hibe olarak karşılamaya söz verdik. Bunu da Kaymakamlığımız başkanlığında yürütülecek olan çalışmaları tamamlayıp hak sahipleri belirlenip, listeler bize ulaştırıldığında ihtiyaç olan tüm fidanları tedarik edip sizlerle ve bölgedeki vatandaşlarımızla buluşturacağız” dedi. 
Teşekkürlerini iletti
Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar ise konuşmasında yapılan desteklerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Acar, “Bu sizlerle benim ikinci kez buluşmam. Daha önceden de yine çiftçilerimize yine Büyükşehir Belediyemizin projesi kapsamında üzüm sepeti dağıtımını gerçekleştirmiştik. Bugün de üzüm sergi örtüsü dağıtımı gerçekleştireceğiz. İnşallah bunların devamını bekliyoruz gördüğüm kadarıyla da devamı da gelecektir. Çiftçilik ve tarım ne kadar önemli son yıllarda bunu idrak ettik. Bunu anlatmaya gerek yok. Özellikle tarım sektörü, çiftçi vatandaşlarımız tabiatla iç içe olan, tabiatın gidişatından en fazla etkilenen sektörlerden biri. Artık tüm dünyada iklim değişikliği krizi yaşıyoruz. Yağan yağmurlar artık normal yağmıyor, gelen sıcaklar normal değil, mevsim geçişleri normal değil. Dolayısıyla bu durumdan da en fazla etkilenen toprağa bağlı çalışan çiftçilerimiz ve tarım sektörümüz. Bu dünya çapında olduğu için çok da müdahale edilebilecek bir süreç değil. Bu gibi hibe programları siz değerli çiftçilerimizin işini bir nebze daha kolaylaştırmak, üretim kalitesini bir nebze daha olsun arttırmak için bu kuruluşlarımız tarafından hayata geçiriliyor. Hem devletimizin hem belediyelerimizin çiftçilerimizi desteklemek üzere birçok çeşitli hibe ve destek programları bulunmaktadır. Ben tekrar valimize, büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediyelerimize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.  Geçen hafta Saruhanlı ilçemizin en küçük mahallelerinden biri olan Sarısığırlı mahallesinde yangın olayı yaşandı. Büyük bir alanı etkiledi. Bu yangın sonrasında Manisa Büyükşehir Belediyemizin, MASKİ Genel Müdürlüğümüzün birçok yardımını gördüm. Her aradığımızda yetiştiler. Ben tekrardan Büyükşehir Belediyemize ve Saruhanlı Belediyemize teşekkürlerimi arz ediyorum. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından üreticilere üzüm sergi örtüleri teslim edildi. 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu