Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
24.09.2014 09:16

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Soma ziyaretinde basın mensuplarının bölge ısıtma sistemi ile ilgili sorularını da cevapladı. Tesisin devrinin 6360 sayılı Kanun kapsamında kurulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma komisyonunca Büyükşehir Belediyesi’ne yapılmadığını ifade eden Memiş, “Burayla ilgili titiz bir çalışma yürütüyoruz. Şu anda herhangi bir sorun yok. Bize devri yapıldında Soma Belediyesi’nin de tecrübelerinden faydalanarak, Soma halkının bu sistemden en iyi şekilde yararlanması için çalışma yürüteceğiz” dedi.

Soma Belediyesi’ni ziyaretinde basın mensuplarının bölge ısıtma sistemi ile ilgili sorularını yanıtlayan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Büyükşehir yapılanması çerçevesinde Valilik bünyesinde devir tasfiye ve paylaştırma komisyonu kurulduğunu hatırlatan Memiş, “SEAŞ ile bu ısıtma projesi komisyonun gündeminde yer almadı. Orada bir gecikmeden bahsediliyorsa, bundan kaynaklanmaktadır” dedi. Soma Belediyesi ile bu konu üzerinde sürekli irtibat halinde olduklarının da altını çizen Genel Sekreter Memiş, “Bu projeyle ilgili olarak yapılan bazı yazışmalar dışında, müşterek toplantılarımız oldu. Bilindiği üzere SEAŞ özelleştirme kapsamında olan bir yer. Tabi SEAŞ ile Soma Belediyesi arasında yapılan bazı protokoller var. Özelleştirme kapsamında olan SEAŞ’ın, bu projenin devamı noktasında yeni bir özelleştirme gerçekleştirmesi halinde bunun bizi nasıl etkileyeceğini araştırmak durumundayız. Konuyla ilgili Özelleştirme İdaresi ile bizzat görüşmelerim oldu. Şu anda herhangi bir sorun gözükmüyor. Bildiğiniz üzere zaten Valiliğin mevcut hizmetlerin altı ay süresince mevcut belediyeler tarafından yürütülmesi noktasında genelgesi var. Bu süre içerisinde, sorumluluk Soma Belediyesi’nin uhdesindedir” dedi.

Titiz Bir Çalışma Yürütüyoruz

Vatandaşa belediye olarak bu hizmeti sunacak bizlerin, zaafiyete düşmememiz için en titiz çalışmayı yürütüyoruz. Şu anda bütün girişimlerimizi yaptık. Herhangi bir problem yok. Soma Belediyesi ile bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Hatta orada devam eden bir AB Projesi var. Soma Belediyesi’nin yaptığı abonelikler de devam ediyor. Oradaki yatırımı devraldığımızda revize edilecek bazı çalışmalar gerekirse Soma Belediyesi’nin de tecrübelerinden faydalanarak halkımıza en iyi hizmeti vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Projeyi Daha İleriye Taşıyacağız

Soma Belediyesi tarafından başlatılan bu projeyi Büyükşehir Belediyesi olarak daha ileriye taşıyacaklarını ifade eden Memiş, “Şu anda orada öngörülen aboneliklerin çok cüzi bir kısmı aktif hale getirilmiş. Birçok daireye tesisat götürülmüş ancak abonelikler yapılmamış. Bunların hepsinin tespitini yaptık. İnşallah Soma’da yaşayan vatandaşlarımız bu projeden en verimli şekilde yararlanacaklar” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu