Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
30.09.2014 08:54

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kanal 35 Televizyonunda Rıdvan Akgün’ün hazırlayıp sunduğu ‘Politik Gündem’ programının konuğu oldu. Yerel seçimlerin ardından ilk kez bir televizyon programının konuğu olan Başkan Ergün, kendisine sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi. Başkan Ergün, büyükşehrin kurulma sürecinden, bugüne kadar Manisa’ya kazandırdığı projeler ve bundan sonraki süreçte hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerin ardından ilk kez bir televizyon programının konuğu olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kanal 35’te Rıdvan Akgün’ün hazırlayıp sunduğu ‘Politik Gündem’ programında önemli açıklamalarda bulundu. Manisa’nın tarihi kültürel yapısının yanı sıra, tarım ve sanayi alanında ki gelişmişliği nedeniyle Türkiye’de önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Başkan Ergün, Manisa’nın son beş yıl içerisinde büyük değişim yaşadığını söyledi. Manisa’yı göreve geldiği günden itibaren yaşanabilir bir şehir haline dönüştürmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Başkan Ergün, “Bugün itibariyle ilimizin 1 milyon 306 bin nüfusa yaklaşan nüfus var. Seçimden önce 8 aylık süreçte Manisa’da farklı hizmetlere imza attık. İl bütününde 870 mahallemizin 700 tanesine hizmet götürdük. Bu hizmetler çerçevesinde 45 milyonluk yatırım yaptık. Bu hizmetlerimiz halen devam ediyor” dedi.

İmar Konusunda Manisa Zaman Kaybetti

Manisa’da 26 yıldır yapılamayan imar konusuna kendilerinin el attığını ifade eden Başkan Ergün, “Bununla ilgili iki buçuk yıllık bir çalışma yürüttük. Bunları meclise getirdik. Ancak bunlar siyasi malzeme konusu haline getirildi. AKP ve CHP hazırladığımız imar planlarını reddetti. Ancak biz bu işin peşini bırakmadık. Şu anda bununla ilgili çalışmalara yeniden başladık. Geçen dönem imar planlarını reddedenler şimdi bizden çok imar planı yapılmasını istiyorlar. Ama Manisa bu konuda çok zaman kaybetti” dedi.

Kamulaştırmaya 13 Milyon TL Harcandı

Manisa’da özellikle tarihi yapıyı gün güzüne çıkarmak amacıyla kamulaştırma hamlesi başlattıklarını ve 13 Milyon TL kamulaştırmaya harcadıklarını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ulucami bölgesinde 175 evin kamulaştırmasını yaptık. Tabi bununla birlikte alternatif alanlar oluşturma çabasındayız. Turgut Özal Mahallesi’nde bir sosyal konut projemiz var. Burayı kat karşılığı veya Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları ile hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Hafif Raylı Sistem Olmazsa Olmazlarımızdan

Manisa’da özellikle servis araçlarının yoğun olarak kullandığı güzergahlarda trafik yoğunluğu olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Bununla birlikte hafif raylı sistem ile ilgili çalışma başlattık. Hafif raylı sistem Manisa için olmazsa olmazlarımızdan. Yaklaşık 20 kilometrelik bir güzergâhta OSB ve CBÜ Muradiye Kampüsüne kadar uzanan bir hat oluşturmak istiyoruz. Ayrıca hızlı tren hattının da çevre yoluna paralel olarak geçmesi konusunda görüş birliğine vardık. Şu anda Manisa’nın tam ortasından geçen tren hattını da ilçeler arası bağ olarak kullanmak istiyoruz. Zaten biz bu görüşümüzü sürekli dile getiriyorduk. Sonunda doğru olanda birleşildi” şeklinde konuştu.

Manisa’nın Suyu Temiz

Son dönemde birçok ilde içme suyu ile ilgili tartışmaların yaşandığına ilişkin soru üzerine Manisa’nın içme suyu hakkında bilgi veren Başkan Ergün, Manisa’nın içme suyunda herhangi bir sıkıtı olmadığının altını çizdi. Manisa’da Gürle ve Akpınar’dan ayda bir milyon elektrik parası ödeyerek sondajla su çıkarıldığına dikkat çeken Başkan Ergün, “İçme suyu tamamen kontrolümüz altındadır. Suyumuzda biraz kireç var ancak bu insan sağlığını tehdit edecek bir konu değil. Biliyorsunuz Büyükşehir ile birlikte MASKİ kuruldu. Burada sıfırdan yeni bir yapılanma var. İlçelerimizin de su işleri bize geçiyor. Bu konuda önemli ilerleme sağladık. Bugüne kadar sekiz ilçemizin devri bize yapıldı. Yılbaşına kadar tamamının kontrolünü alacağız” dedi.

Hizmette Ayrım Yapmadık Yapmayacağız

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, oy vermiş, vermemiş ayrımı yapmadan her bölgeye eşit hizmet götürdüklerini belirterek, “Biz bugüne kadar bu felsefeyle hareket ettik. Bundan sonra da bu şekilde devam edecektir. Sonuçta ben 355 bin oyu sadece bir yerden almadım. Bize bütün ilçelerden verildi. Manisa’da kaybettiğimiz ilçeler arasında birinci çıktıklarım var. Manisa’nın her bölgesine eşit hizmet götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Manisa Turizm Konusunda Hak Ettiği Yerde Değil

Manisa’nın Şehzadeler Şehri olmasının yanı sıra önemli tarihi mekânlara ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Başkan Ergün, “Buna rağmen Manisa’nın turizm konusunda hak ettiği yerde olduğunu söyleyemeyiz. Binaların arasında kalan tarihi binaları gün yüzüne çıkarmak amacıyla 22 Milyon TL harcadık. Bu tarihi binaların etrafını açtık. İnşallah bu çalışmaların karşılığında Manisa hak ettiği turizm potansiyelini yakalayacaktır” dedi.

Kula Evleri Manisa’nın Önemli Değeri

Manisa’da turizme sadece il merkezi olarak değil bir bütün olarak ele aldıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Tabi öncelikle Kula’da jeopark ve kula evlerine değinmek istiyorum. Burada Manisa’nın turizmine hareket getirecek önemli değerler var. Öncelikle burada restore edilmeyi bekleyen bine yakın Kula Evi var. Bununla ilgili bir çalışma başlattık. Bu evleri restore edecek, yatırımcıları Kula’ya çekmek istiyoruz. Şu anda bu evlerle ilgili 115 tanesinin Anıtlar Kurulu’ndan onayı çıktı. Her evin maliyetini çıkararak, numaralandıracağız. Yatırımcı hangi evi istiyorsa onu restore ettirecek. Biz turizm potansiyelini arttırmak amacıyla Salihli ve Kula ile protokol imzaladık. Salihli’de Sart Harabelerimiz var. termal suyumuz var. Kula’da jeopark ve peri bacaları gibi doğal güzelliklerimiz var. Buralara ilgiyi çekerek Manisa’yı turizm alanında canlandıracağız” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu