Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
13.10.2023 14:53

Manisa Genç İş Adamları Derneği’nin (MAGİAD) düzenlendiği “Kent Buluşmaları” programına katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kurucu üyeleri içerisinde olduğu derneğin düzenlediği organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Manisa Genç İş Adamları Derneği’nin düzenlendiği “Kent Buluşmaları” programının 2.’si DoubleTree by Hilton Manisa’da yapıldı. MAGİAD’ın ev sahipliğinde düzenlenen programın onur konuğu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’dü. Programın açılış konuşmasını yapan MAGİAD Başkanı Serdar Bozyaka, derneğin geçmişte kurucu üyelerinden de olan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e programa katılımlarından dolayı teşekkür etti. Bozyaka’nın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, genç iş insanlarına hitap etti. Kurucu üyeleri içerisinde olduğu derneğin düzenlediği organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ergün,” Geçmişte bizler sizin yerinizde oturuyorduk. Sizlerin de bizlerin bugünkü koltuklarında oturmanız uzak değil. Bunun için, iyi ilişkilerle bu toplulukların içerisinde bulunmak, sizleri daha iyi noktalara getirecektir ”dedi.
Hizmet ve yatırımlara da değindi
 Konuşmasının devamında belediye yatırım ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Ergün,” Belediye demek hizmet demek. Hizmeti en iyi şekilde vatandaşa ulaştırabilmek. İlk defa kurulan bir büyükşehir belediyesi olmanın zorluklarını hem MASKİ kuruluşunda, hem de şirketlerin kuruluşunda çok kısa bir süre içerisinde geride bıraktık. Önemli olan vatandaşı mutlu etmek. Aileleriyle, çocuklarıyla huzur içerisinde yaşadıkları bir şehir oluşturabilmek, en iyi yaşam şartlarını sunabilmek. Tabii bunları yaparken, en önemli faktörlerden biri de insan sağlığı açısından  “çevre”.  Gelecek nesillere daha yaşanabilir, sağlıklı çevre bırakabilmek. Bu anlamda Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı ve Atık Su Arıtma Tesisleri önem taşıyor. Manisa, Turgut Özal’daki vahşi depolamada meydana gelen yangınlarla gündeme geliyordu. Bu anlamda, şehrimizdeki 40 yıllık bu sorunu çözebilmek adına Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı ve geri dönüşümü noktasında yatırımı hayata geçirdik. Ayrıca, Türkiye’de ilk defa ilin genelinden evsel atıkların trenle taşınmasını sağladık. 2009 yılında, Viyana’da mevcut tesisleri gezme fırsatı buldum. Yanma tesislerini ve trenle tüm Viyana’nın atıklarının taşınarak dönüşümünü görmüştüm. Bizim de Manisa’ya böyle bir yatırımı kazandırma fırsatımız oldu. Büyükşehir olduğumuzda ilin genelinde 13 tane atık su arıtma tesisi vardı.  Manisa merkezinde, 25 bin günlük kapasiteyi 93 binlik kapasiteye çıkartarak 750 bin nüfusa tekabül edecek tesisi kazandırdık. Bunun ardından Turgutlu ve diğer ilçelerimizdeki tesisler geldi. Manisa, bugün 22 tane atık su arıtma tesisine kavuştu. Bu yatırımlar yapılırken insan sağlığı, geleceğimiz en önemi faktörlerden bir tanesi” ifadelerinde bulundu. Açılış konuşmalarının ardından toplantı sohbet ortamında devam etti. Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu