16.10.2023 19:15

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ekim Ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı 2. Oturumu öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya’yı ve İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Başkan Ergün, meclis toplantısı öncesinde yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Sözlerime başlamadan önce Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan kahraman evladımız, Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya’ya yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ortadoğu’da İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilim ve İsrail devletinin oradaki Müslüman kardeşlerimize yönelik saldırıları yüreklerimizi yakmaktadır. Savaş adı altında masum sivillerin hedef alınması kabul edilemez bir durumdur. Bu duygularla İsrail’in saldırıları sonucu yaşamını yitirenlere yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bölgede bir an önce barışın tesis edilmesini temenni ediyorum.” Konuşmasında geçtiğimiz gün eşini kaybeden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muhammed Arif Alkan’a da taziye dileklerini ileten Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Muhammed Arif Alkan’ın vefat eden kıymetli eşi Halime Alkan'a da yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.