Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
17.10.2023 15:41

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla merkez ve ilçelerde bulunan muhtar derneklerinin başkanlarıyla yemekte bir araya geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri hakkında bilgiler veren Başkan Ergün, muhtarların sorularını da yanıtladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle il genelindeki muhtar derneklerinin başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, ilgili daire başkanları ve ilçelerdeki muhtar derneklerinin başkanları katıldı. 
Kırsal Kalkınmaya 150 Milyon TL
Başkan Cengiz Ergün, toplantıda muhtarlara yönelik yaptığı selamlama konuşmasında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetler ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Başkan Ergün, muhtarları ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, “19 Ekim’de kutlayacağımız Muhtarlar Günü vesilesiyle sizlerle bir aradayız. Öncelikle hepinizin Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. 3 dönemdir Manisa’da hemşerilerimize hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Sizlerle omuz omuza hemşehrilerimize güzel hizmetler verdiğimize inanıyorum. Bizlere verdiğiniz destek ve katkılarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlk günkü aşk, ilk günkü şevk ve ilk günkü heyecanımızla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana birbirinden önemli yatırımları hayata geçirdik. Mali disiplini sağlayarak Manisa Büyükşehir Belediyesini bütçesini en iyi yöneten belediye haline getirdik. Yaptığımız yatırımlarla Türkiye’nin en fazla yatırım yapan belediye ödülünü aldık. Çiftçimizin her zaman yanında olduk. Sadece bu yıl 150 milyon liralık destek sağladık. Üzüm sepetinden, sergi örtüsüne, zeytin kasasından, gübre ve fidan desteğine, araç ve ekipmanlardan, hayvan içme suyu göletlerine ve sulama tesislerine kadar birçok alanda destek verdik. Patlamalarıyla her gün ulusal kanallara haber olan çöp sorununu tarihe gömerek, kazandırdığımız modern katı atık tesisiyle çöpten elektrik üreten ve ülkesine katma değer sağlayan bir belediye olduk” dedi. 
“Büyükşehir olarak asfalt rekoru kırıldı”
Başkan Ergün, yapılan asfaltlama çalışmalarıyla ilgili olarak, “Sadece bu yıl 950 kilometrenin üzerinde asfalt atarak üst üste rekorlar kırdığımız asfalt çalışmalarından altyapılara, kavşaklardan prestij caddelere, modern spor tesislerinden kırsal kalkınma desteklerine ve sosyal yardımlara kadar yüzlerce hizmet ve yatırımımız için Büyükşehir olduğumuz günden bu yana şehrimize 7 milyar 500 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Manisalıların emanetine sahip çıktık. 30 büyükşehir belediyesi arasında kamu kaynaklarını en iyi kullanan belediye olarak hemşerilerimizin hizmetkarı olduk. Çok sayıda çalışma, çok sayıda proje, çok sayıda yatırımla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Sizlerle paylaştığım konular, yaptığımız çalışmaların çok kısa bir özetidir. Hepimizin ortak paydası Manisa. Manisa’mızın üst düzeyde yaşanabilir bir şehir olması, yaşam standartlarının yüksek olduğu, insanların mutlu oldukları bir şehir olması temel arzumuzdur. Bu anlayışla çalışıyoruz, bu anlayışla çalışacağız. Sizler, demokrasimizin en temel unsurlarından birisiniz. Halkın seçtiği, halkın sorunlarını ve taleplerini yerinde dinleyen ve çözüm bulmaya çalışan sizler, devletimizle halkımız arasında önemli bir köprü görevi görüyorsunuz. Her zaman hemşerilerimizin yanında olup, onların sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyorsunuz. Bu bağlamda sizlerin nezdinde tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. 
Muhtarlara çalışmalarında başarılar diledi
Konuşmasının sonunda muhtarlara çalışmalarında başarılar dileyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için var gücünüzle çalışmaya devam edeceğinize hiç şüphem yoktur. Sizlerle birlikte, daha huzurlu, daha yaşanabilir bir Manisa inşa edeceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygularla sizlerin ve tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Ebediyete uğurladığımız muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bu güzel toplantımıza katılımlarınız nedeniyle de bir kez daha teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 
Muhtarların sorularını yanıtladı
Başkan Ergün, konuşmasının sonunda toplantıya katılan muhtar derneklerinin başkanları tarafından yöneltilen soruları cevaplayarak aydınlatmada bulundu. 
Muhtarlara hediyelerini takdim etti
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, programın sonunda toplantıya katılan muhtarlara hediyeler takdim etti. Hatıra fotoğrafı çektirdi. Muhtarların isteklerini de kırmayan Başkan Ergün, onlarla öz çekim yaptı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu