02.10.2014 14:26

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ve Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ile ilçe belediyelerin görev ve yetki sahalarının belirlenmesi, sorumluluk alanlarının netleşmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Manisalı vatandaşların kesintisiz hizmet alabilmeleri amacıyla ilçe belediyeleriyle toplantılarını hızla sürdürdükleri belirten Başkan Ergün, toplantıların 17 ilçe belediye başkanıyla da gerçekleşeceğini ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi bir yandan ilçelere yapılacak hizmetler konusunda çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da ilçe belediyeleri ile görev ve yetki sahalarının belirlenmesi, sorumluluk alanlarının netleşmesi amacıyla toplantılarını gerçekleştiriyor. Bu çerçevede Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ve Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ile Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Proje ve Etüt Dairesi Başkanı Müge Kuğu, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu ve Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin cadde, meydan, bulvar, yeşil alan, park ve bahçe gibi alanlarda hizmet vermeleri amacıyla görev, yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi masaya yatırıldı.

Geçiş sürecini hızla tamamlıyoruz

6360 sayılı kanunla öngörülen geçiş süresi olan 6 ayın tamamlanmak üzere olduğu, bu nedenle yetki ve sorumluluk alanlarının bir an önce belirlenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Ergün, “İlçe genelinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde ilçe belediye başkanlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Bunun yanı sıra 17 ilçe belediye başkanımızı da makamımızda konuk ederek görev ve yetki sahalarının belirlenmesi, sorumluluk alanlarının netleşmesi amacıyla toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede büyükşehir geçiş süreciyle ilgili ilçe belediyelerimizle görev, yetki ve sorumluluk alanlarının belirlenmesi üzerine görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik. Bir an önce bu alanları belirleyerek, vatandaşlarımıza hizmetlerin kesintisiz, verimli ve koordineli bir şekilde ulaştırılmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.