Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
28.12.2023 18:03

Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı ve 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’ın himayelerinde başlatılan 81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında Manisa'da Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz - Kızılay Anaokulunun açılış töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Başkan Cengiz Ergün, özel eğitim anaokulunun açılışında emeği geçenlere teşekkür etti, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kentte verdikleri eğitim hizmetlerinden bahsetti. 

Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı ve 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’ın himayelerinde başlatılan 81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında Manisa'da Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz – Kızılay Özel Eğitim Anaokulunun açılışı yapıldı. Açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı ve 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Nevin Sert, Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz’ün babası Şefik Öz, annesi Bilgen Öz ve konuklar katıldı.  

Açılış Konuşmaları Yapıldı 

Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz - Kızılay Anaokulunun açılışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, selamlama konuşmaları yaptı. Ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. 

Konukları Selamladı

Konukları selamlayarak konuşmasına başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı ve 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Binali Yıldırım ve kıymetli eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Profesör Doktor Yusuf Tekin, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, değerli protokol, kıymetli velilerimiz, sevgili çocuklar ve basınımızın değerli temsilcileri, sizleri Manisa’mızda ağırlamaktan ve bu güzel eğitim yuvasının açılış töreninde bir arada olmaktan mutlu olduğumu ifade ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.


Eğitime Yapılan Yatırım İnsana Yapılan Yatırımdır 

Başkan Ergün, “Eğitime yapılan yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu iyi biliyoruz. Bu konuda devletimizin ve bakanlığımızın birbirinden değerli yatırımlarıyla eğitimde önemli atılımlar yapıldığını hepimiz yakından görüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de hem devletimize eğitim yatırımları noktasında destek olmak hem de çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak adına önemli eğitim projelerimizi bir bir hayata geçirdik” dedi.

Büyükşehir’in Eğitim Hizmetlerinden Bahsetti 

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde verdikleri eğitim hizmetlerinden bahseden Başkan Cengiz Ergün, “Çocuklarımızın hayal ettikleri liselere; gençlerimizin hayal ettikleri üniversitelere gitmelerine imkan sağlamak gayesiyle ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle MABEM kurslarımızı hayata geçirirken, her yıl yaklaşık 8 bin gencimize eğitim imkanı sunuyoruz. Bu kurslarımızda yüzde 98’in üzerinde başarı sağladığımızı gururla ifade etmek istiyorum. Bunun yanı sıra çocuklarımızın okul öncesi eğitim ve gelişimleri için hayata geçirdiğimiz Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerimizde her yıl ortalama 15 bin çocuğumuz, kreşlerimizde ise her yıl yaklaşık 3 bin çocuğumuza eğitim veriyoruz. Bunların yanında Gençlik Merkezlerimiz, MASMEK kurslarımız, konservatuvarımız ve şehir tiyatromuz ile her yaştan Manisalı hemşerimize eğitim alanında önemli destek ve katkılar sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde de yaklaşık 8 bin çocuğumuza spor yapma imkanı sunuyoruz. Geldiğimiz noktada, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl yaklaşık 30 bin gencimize eğitim imkanı sağlıyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, her türlü zararlı alışkanlıktan, bağımlılıktan uzak, vatanını, milletini ve bayrağını seven nesiller yetiştirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Semiha Yıldırım’a Teşekkür Etti, Şehit Vedat Öz’e Rahmet Diledi 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının devamında, “Sayın Semiha Yıldırım hanımefendinin himayelerinde Kızılay tarafından başlatılan “81 İl 81 Anaokulu” projesi kapsamında açılışı yapılacak olan Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz - Kızılay Özel Eğitim Anaokulunun, Manisa’mız için önemli bir kazanç olduğuna inanıyorum. Burada eğitim alacak olan özel çocuklarımızın ve onların değerli ailelerinin mutluluğu, bizleri de ziyadesiyle mutlu edecektir. Bu önemli ve özel eğitim kurumunun şehrimize kazandırılması nedeniyle başta Semiha Yıldırım hanımefendi olmak üzere Kızılay’a ve emeği geçen herkese şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Özel eğitim ihtiyacı duyan çocuklarımızın okul öncesi eğitimini alacakları bu güzide eğitim kurumunda görev yapan değerli öğretmenlerimize ve idarecilerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum. Burada, 2016 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan kahraman evladımız Uzman Çavuş Vedat Öz’ün adının yaşatılacak olması da bizleri mutlu etmiştir. Bu vesileyle aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz - Kızılay Özel Eğitim Anaokulunun açılış töreninin hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu da bir konuşma yaptı. 

Bakan Tekin’den Emeği Geçenlere Teşekkür

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin açılışta yaptığı konuşmada, Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz - Kızılay Özel Eğitim Anaokulunun hayırlı olmasını diledi. 2002 yılından 2023 yılına kadar Manisa’da yapılan eğitim yatırımlarından bahseden Bakan Tekin, Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz - Kızılay Özel Eğitim Anaokulunun yapımında ve açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Binali Yıldırım, 81 İl 81 Anaokulu Projesinin Önemine Değindi

Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı ve 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım öncülüğünde başlatılan 81 İl 81 Anaokulu Projesinin önemine değindi. Okul öncesi eğitimin çocukların gelişimine, sosyalleşmelerini ve pratik beceriler elde etmesine büyük katkılar sağladığını dile getiren Yıldırım, kendi eğitim hayatında yaşadıkları zorluklardan da örnekler verdi. Eşi Semiha Yıldırım’ın da öğretmen olduğunu ve bu noktada hassasiyet duyduğunu belirten Yıldırım, Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz - Kızılay Anaokulunun, Manisa’ya hayırlı olmasını diledi. Konuşmalarının ardından protokol üyelerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz - Kızılay Anaokulunda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından okul bahçesine Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakanı ve 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, fidanların köküne toprak serperek, can suyu verdiler. 
 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu