Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
27.09.2011 17:53

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen çöp konusuyla ilgili kendisini eleştirenlere cevap verdi. Çöp sorununun Manisa’nın otuz yıllık sorunu olduğunu, çöp ayrıştırma tesisi ile ilgili Danıştay’dan karar beklendiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Kendi dönemlerinde bu sorunu çözemeyenler şov yapmasınlar. Çöp ile ilgili çözüm üretemeyenler bu yükü bizim üzerimize atmaya çalışmasınlar” dedi.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen çöplük ile ilgili Manisa Belediyesi’nin eleştirilmesine sert çıkan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu konuda birilerinin şov peşinde olduğunu söyledi. Develi’de yapılması planlanan Katı Atık Ayrıştırma ve Deponi Alanı ile ilgili Danıştay’da bekleyen karar olduğunu hatırlatan Ergün, belediyenin mesaisinin çöple ilgili harcadığını söyledi. Ergün şöyle devam etti, “Geçtiğimiz beş yıllık iktidar dönemlerinde çöp sorununu çözemeyenlerin konuşmaya hakkı yoktur. Otuz yıldır bu konuda bir çözüm üretilememiştir. Bu nedenle bu yükü kimse bizim üzerimize atmaya çalışmasın” dedi. Bugüne kadar çöp meselesiyle ilgili olarak yurt içi ve yurt dışında resmi gezilerle bulunduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Çöp sorunu ile ilgili yapmamız gereken çalışmalarda da son safhalara geldik. Madem hükümetsiniz, Danıştay’da çözülmeyi bekleyen sorunu en kısa zamanda çözün. Bizde yılbaşına kadar yapmayı planladığımız katı atık bertaraf tesisleri ile ilgili ihalesini yapalım” diye konuştu. Çöple ilgili olarak herhangi bir çalışma yapmadıkları noktasında yapılan açıklamaları manidar bulduğunu dile getiren Ergün, “Biz bu hizmetleri yapmayacağız demedik. Geriye kalan iki buçuk senelik görevimiz sürecinde de neleri yapacağımızı halkımız görecektir. Yapacağımız bu hizmetler bizi eleştirenlere en güzel cevabımız olacaktır. Bizi bugün eleştirenlerde o zaman hayal kırıklığı içine gireceklerdir” dedi.

Akçay’dan Tanrıverdi’ye Uyarı

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, çöp konusu ile ilgili yaptığı açıklamalar noktasında destek verirken, Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’yi de eleştirdi. Akçay, “Sayın Tanrıverdi’yi uyarıyorum. Lütfen demagoji yapmayın. Hükümetsiniz ve elinizde bir sürü imkânlar var. Manisa Belediyesi’ne hangi desteği verebiliyorsanız verin. Çünkü Belediye Başkanı Cengiz Ergün her konuda canla başla dürüst bir şekilde Manisa’ya hizmet etmektedir. Yanlış söylemlerle Manisa Belediyesi’ne yüklenmeye kalkışmayın. Manisa Belediyesi’nden Danıştay’a müdahale etmesini isteyen bir genel başkan yardımcısı ile karşı karşıyayız. Bütün yargıyı ele geçirmişler. O zaman ben senin bu söyleminden ciddi şüphe ederim. Belki de siz bu meselenin çözülmemesi için gayret gösteriyorsunuz. Lütfen dürüst olalım” dedi. Yakın zamanda hükümet tarafından gündeme getirilmesi beklenen Anayasa değişikliği konusuna da değinen Akçay, “Önümüzde ki günlerde çok ciddi bir anayasa tartışmaları var. Türk Milleti Anayasa yoluyla yine tuzağa düşürülerek, vatanı milleti elinden alınmaya çalışılacaktır. Türk Milleti Ekim ayından önce Türkiye’nin gündemine getirilecek olan bu Anayasa tartışmalarına gerekli önemi vermelidir ve üzerinde durmalıdır” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu