Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
02.03.2024 14:10

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demirci’de üreticilerle buluştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı gübre desteği kapsamında bin 686 üreticiye 400 ton gübrenin tesliminin yapıldığı törende konuşan Başkan Cengiz Ergün, “üretime katkı sağlayacak ne lazımsa, çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Siz yeter ki üretin biz hep yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde sürdürülen gübre desteği programı, Demirci’yle devam etti. Demirci Tarım Ürünleri Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Başkan Cengiz Ergün’ün yanı sıra Cumhur İttifakı Demirci Belediye Başkan Adayı Erkan Kara, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, KAÇEP İl Başkanı Gonca Aras, AK Parti İlçe Başkanı Nurullah Akgün, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Şahin, KAÇEP İlçe Başkanı Şeyma Özkara, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Burak Özçil, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tayyar Gökkaya, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli bürokratlar, mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, üreticilere seslendi. 
“Çiftçimize Dayanak Olduk”
Çiftçilere yönelik 2024 yılı desteklemeleri kapsamında bin 850 ton gübre desteğini Demirci ile sürdürdüklerini kaydeden Başkan Ergün, “Yalnızca 2023 yılında çiftçimize 150 milyon lira gibi önemli bir destek sağladık. Bu bütçemiz içinde yer alan gübre desteğimiz de 2022 ve 2023 yıllarında toplam 1.300 Ton oldu. Bu yılki 1.850 ton desteğimizi dahil ettiğimizde toplam 3.150 ton gübre dağıtımı gerçekleştirmiş oluyoruz. Rabbim, bereketli ürünler versin inşallah. Gübre desteğimizin yanı sıra Demirci ilçemize bu güne kadar 40 adet Sera, 15 Ton Yem Bitkisi Tohumu, 125 Bin Meyve Fidanı, 12 Bin 400 Plastik Sepet, 20 Bin 500 Plastik Kasa, 2 Bin Üzüm Sergi Bezi ve Zeytin Toplama Örtüsü, 79 Damızlık Koç ve Teke, 44 Adet Tarım Makinesi, 14 Taral Doldurma Tesisi, 25 adet Hayvan İçme Suyu Göleti Yapımı, 70 Hayvan İçme Suyu Göleti temizlik çalışmaları, 15 Bin 630 metre PVC Borunun Sulama Kooperatiflerine teslimi ile çiftçimize dayanak olduk” ifadelerini kullandı. 
“Demircili Çiftçilere Bugüne Kadar 12 Milyon 500 Bin Lira Destek Sağladık”
Törenin gerçekleştirildiği Tarım Ürünleri Merkezi’nden bahseden Başkan Ergün, “Bu güzel merkezin hayata geçmesi için Zafer Kalkınma Ajansı’ndan 1,4 milyon lira hibe desteği alındı. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de o dönem 1,3 milyon lira nakdi destek sağladık. Bunların yanında 10 bin metrekare kilit parke desteği, temel kazısı ve taral doldurma tesisi ile desteğimiz yaklaşık 2 milyona ulaştı. Bu güzel tesiste ceviz, badem soyma-kırma-paketleme, hünnap ve kiraz alım noktaları ile paketleme üniteleri yer alıyor. Kooperatif üyesi kadınlarımızın da el emeği ürünlerinin satışını yapabildikleri Tarım Ürünleri Merkezinin hayata geçmesine katkı sağlamış olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Büyükşehir Belediyemizin yanı sıra merkezin hayata geçmesine destek olan Manisa Valiliğimize, Demirci Kaymakamlığımıza, Demirci Belediyemize, Demirci Ziraat Odası Başkanlığımıza şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Saydığım bu çalışmalarla Demircili çiftçimize bugüne kadar 12 Milyon 500 Bin Lira değerinde destek sağlamış olduk. İnşallah bu desteklerimiz 100 katı 1000 katı olarak çiftçimize geri döner. Üretimin değerini biliyor, çiftçimizi her zaman baş tacı ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 
“Bu Katkının Önemli Bir Can Suyu Olacağına İnanıyorum”
Çiftçilere sağlanan desteklerin artarak devam edeceğini söyleyen Başkan Ergün, “Biraz sonra 24 milyon 50 bin liralık bütçe ayırdığımız, toplamda bin 686 üreticimizin yararlanacağı 400 ton gübrenin teslimini yapacağız. Yüzde 50 Büyükşehir Belediyemiz hibe desteğiyle sağlayacağımız bu katkının önemli bir can suyu olacağına inanıyorum. Desteğimiz bununla sınırlı kalmayacak. Büyükşehir, her zaman çiftçisinin yanında olacak. Bunu bilmenizi isterim.
Tarım Makineleri Parkı Projemiz kapsamında toplamda 246 adet yeni makine ve ekipmanın alımı noktasında artık sona geldik. Mahallelerimiz ve kadın kooperatiflerimiz için yaklaşık 10 milyon lirayı bulacak bu makine ve ekipmanlarımızı, Allah nasip ederse 8 Mart’ta teslim etmeyi planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. 
Kırsal Kalkınma Desteklemelerini Anlattı
Kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla gerçekleştirilen diğer desteklemeleri de anlatan Başkan Ergün, “İl Tarım Müdürlüğümüz işbirliğiyle yaptığımız projelerden olan Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirme Projemiz kapsamında, hayvan yetiştiricilerimize bu yıl 250 koç desteği sağlayacağız. Bununla ilgili başvuruları da almaya başladık. Bunun yanı sıra arı üreticilerimize de desteklerimiz devam ediyor. Bu kapsamda ‘Arıcılarımıza Kovan Desteği’ başvuru sürecini tamamladık. 2 bin kovan desteği yapacağımızı duyurmamızın ardından gelen yoğun talep üzerine bu desteğimizi de 5 bin kovana çıkardık. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerimize yönelik 3 bin adet sağım hijyeni setini eğitimlerini de vererek, teslim ediyoruz. 4 mahallemize 100 tonluk tarımsal sulama havuzu; 1 mahallemize de 200 tonluk sulama deposu yapılması için ihalemizi yaptık. İhale kapsamında Demirci ilçemize bağlı Durhasan ve Boyacık Mahallelerine 100 tonluk sulama havuzunu en kısa sürede kazandıracağız. Bunun da müjdesini buradan vermiş olayım” dedi. 
“Siz Yeter ki Üretin, Biz Hep Yanınızda Olacağız”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözüyle ve üretken belediyecilik anlayışıyla üreticilerin yanında olacaklarını belirten Başkan Ergün, “Çiftçimizin gelirlerini arttırmaya yönelik proje üreteceğiz, üretimin devam etmesine katkı sağlayacağız. Teveccüh gösterir, 5 yıl daha şehrimizi yönetmek için bizlere bu görevi tevdi ederseniz, yeni dönemde de kooperatiflerin desteklenmesinden, tarımsal sulama projelerine, hayvan içme suyu göletlerinden büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık desteklemelerine, ortak makine parkının büyütülmesinden seracılığa, uygulamalı eğitim programlarından gübre, tohum, fidan, zeytin kasası, kelter ve hasat örtüleri ile arıcılığa kadar,  üretime katkı sağlayacak ne lazımsa, çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Siz yeter ki üretin biz hep yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından üreticilere gübre teslimi yapıldı ve günün anısına fotoğraf çekilerek program noktalandı. Üreticiler kendilerine verilen destekler için Başkan Cengiz Ergün’e teşekkürlerini iletti.  
Kadın Kooperatifini Ziyaret Etti
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindeki heyet gübre dağıtım töreninin ardından, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan Tarım Ürünleri Merkezi’ni inceledi. Başkan Cengiz Ergün ve Demirci Kaymakamı Adem Kaya, merkez içerisinde bulunan Kadın Kooperatif Başkanı Zehra Çakır ve kooperatif üyeleriyle bir araya geldi. Kooperatif Başkanı Çakır, sağlanan destekler ve verilen makineler nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür etti, çiçek takdiminde bulundu. 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu