Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.03.2024 15:46

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, AFAD, UMKE, JAK ve MEB AKUB ekiplerinin katılımıyla tatbikat yapıldı.

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen tatbikat Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığından 2 itfaiye aracı ve 15 personel, AFAD’dan 15 gönüllü, UMKE’den 1 araç ve 10 kişilik ekip, MEB AKUB’tan 25 kişi ve jandarmadan 5 kişilik JAK ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tatbikatı Manisa Vali Yardımcısı Erhan Günay, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, Manisa AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, İl Milli Eğitimi Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel ve okul yönetimi ile öğretmenler yakından takip etti.
Arama Kurtarma Ekipmanları Tanıtıldı
Okulda sınıflarda verilen eğitim ardından, senaryoya göre deprem sonrası okul bahçesine öğretmenler nezaretinde öğrencilerin tahliyesi gerçekleştirildi. Okulda enkaz altında kalan bazı öğrenciler arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılarak, UMKE ekiplerince hastanelere sevk edilişleri başarıyla canlandırıldı. Deprem ve tahliye tatbikatının ardından okul bahçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından öğrencilere yangın söndürme eğitimi verilerek tatbikat ile uygulama çalışması gerçekleştirildi. Tatbikatların ardından okul bahçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, AFAD, UMKE ve JAK tarafından arama kurtarma sırasında kullanılan araç ve ekipmanların tanıtımı yapıldı. Okul bahçesindeki tatbikat, “Deprem” konulu fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu