08.03.2024 16:21

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’nın kültür turizmine büyük katkı sağlayacak olan Gölmarmara ilçesinde bulunan Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonu için yüklenici firma ile sözleşme imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Tarihi yapıyı sosyal ve kültürel tesis olarak kullanılmak üzere şehrimizin kültür turizmine kazandıracağız” dedi.

Tarihi korumak, turizme katkı sağlamak amacıyla önemli projelere imza atan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde yer alan Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonu için son adımı atarak, yüklenici firma ile sözleşme imzaladı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülecek çalışma ile Manisa’nın kültür turizmine katkı verecek olan bir proje daha tamamlanacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol doğrultusunda bir tarihi yapı daha gün yüzüne çıkacak ve gelecek nesillere aktarılacak. Çalışmalara kısa bir süre içerisinde başlanacak.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tarihi yapıların restorasyonu noktasında bir çalışmayı daha kısa bir süre içerisinde hayata geçireceklerini ifade ederek, “Tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması çalışmaları kapsamında Gölmarmara ilçemizde mülkiyetini Vakıflar Genel Müdürlüğünden devraldığımız, Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyon projelerini hazırladık. Restorasyonun yapılması noktasında sözleşmeyi imzaladık. Tarihi yapıyı sosyal ve kültürel tesis olarak kullanılmak üzere şehrimizin kültür turizmine kazandıracağız” dedi.