Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
21.03.2024 14:01

Baharın gelişinin müjdeleyicisi Nevruz Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Nevruz yumurtaları tokuşturulan, nevruz ateşinin üzerinden atlanılan ve örste demir dövülen programda konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tarihi ve kültürel kökleri bakımından Türk milletine mal olan ve Türk milletinin bir değeri haline gelen Nevruz, yüzlerce yıldır bu topraklarda kardeşçe kutlanmakta ve mesajında barış, sevgi ve dostluk gibi kavramları barındırmaktadır” dedi. 
Baharın müjdeleyicisi Nevruz Bayramı Manisa’da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Milletvekilleri, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa İl Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa’yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İlçe Kaymakamları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programda halk oyunları oynandı, şiirler okundu. 
İnsanlığın da yenilendiği bir bayram
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, “Tarımın, sanayinin, tarihin, kültürün şehri Manisa’da yine kültürümüzün en önemlilerinden biri olan Nevruz Bayramı dolayısıyla bir aradayız. Nevruzla ilgili çok şey söylenebilir. Zorlu bir kışın ardından tabiatta başlayan bayramın bütün insanlığa yayılması diyebiliriz. Baharı karşıladığımız bu özel günde özellikle Türk Dünyasının en önemli bayram töreni olarak 100 yıllardan bu yana kutladığını bilmekteyiz. Nevruz sadece doğa için değil, insanlık içinde yenilenmenin bir sembolüdür” dedi. 
Başkan Ergün, Nevruz Bayramını kutladı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Nevruz Bayramı vesilesiyle yaptığı konuşmada, “Baharı müjdeleyen, toprağın uyanışını haber veren, ortak kültürel değerimiz Nevruz Bayramı vesilesiyle düzenlediğimiz bu güzel etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle sizlerin ve tüm hemşerilerimin Nevruz'unu kutluyorum. Mübarek olsun, kutlu olsun, sevinçli haberlere vesile olsun inşallah. 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının manevi hazzıyla bayram coşkumuzun birleşmesi, bizlere ayrıca mutluluk veriyor. Yüce Allah, oruçlarımızı, dualarımızı kabul; birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi. 
Türk tarihinde önemli bir yeri var
Nevruz’un Türk Dünyasında önemli bir yeri olduğunu ifade eden başkan Ergün, “Nevruz Bayramı, başta Türk Dünyası olmak üzere tüm Ortadoğu’da, dünyanın birçok yerinde yaşayan tüm halkların bayramı. Yüzyıllardır büyük Türk milletini de ortak sevinç ve huzurda, ortak ülkü ve dostlukta buluşturan Nevruz; bir kucaklaşma fırsatı olarak günümüze kadar ulaşmış köklü bir mirastır ve bu miras bizler için övünç kaynağıdır. Tarihi ve kültürel kökleri bakımından Türk milletine mal olan ve Türk milletinin bir değeri haline gelen Nevruz, yüzlerce yıldır bu topraklarda kardeşçe kutlanmakta ve mesajında barış, sevgi ve dostluk gibi kavramları barındırmaktadır” ifadelerini kullandı.
Baharın müjdecisi günde milletin efendileri çiftçiler de unutulmadı
Başkan Ergün, tarımın başkenti Manisa’da çiftçilikle uğraşan vatandaşları da konuşmasında unutmayarak şöyle konuştu: “Toprağın uyanmasıyla birlikte elbette toprakla uğraşan, toprağa hayat veren kıymetli çiftçilerimiz için de ayrı bir heyecan yaşanıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman dayanak olduğumuz değerli çiftçilerimize de Nevruz Bayramı vesilesiyle ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olması temennimi yinelemek istiyorum” dedi. 
“İnşallah yüzümüzün güleceği yarınlar yaşarız”
Nevruz’un, bir anlamda umutların ve beklentilerin de karşılığını bulması anlamına geldiğini ifade eden Başkan Ergün, “Bundan hareketle geçtiğimiz yıl Şubat ayında yaşadığımız asrın felaketinde yaşamını yitiren tüm kardeşlerimizi rahmetle anarken; yüce Allah’tan ülkemize ve milletimize bir daha böyle büyük acılar yaşatmamasını niyaz ediyorum. Bu büyük felaketin öncesinde de tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecini yaşadık. Pandemide yitirdiğimiz vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah Nevruzla beraber, millet olarak yeniden doğuşu yaşayacak kadar sevindirici haberler, yüzümüzün güleceği yarınlar yaşarız. Bu da şahsımın aziz milletimiz için tek duasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle baharın habercisi olan bu yeni gün münasebetiyle, başta sizlerin ve tüm Manisalı hemşerilerimizin olmak üzere; doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm vatandaşlarımızın ve Türk-İslam âleminin Nevruz Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Yüce Allah, milletimizden huzuru, mutluluğu, refahı ve kardeşçe yaşamayı eksik etmesin. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun. Nevruz Bayramımız kutlu olsun!” dedi. 
Konuşmaların ardından Azerbaycan Kafkas Halk Oyunları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekipleri birer gösteri sundu, öğrenciler şiir okudu. Protokol üyeleri yumurta kırdı, örste demir dövdü. Ateşin üzerinden atladı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu