Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
14.11.2014 11:39

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Bengü Türk ekranlarından yayınlanan ‘Başkanlar Konuşuyor’ adlı programın konuğu oldu. Manisa’nın 2015 yılında 17 ilçesiyle kalkındırılacağı ve gelişeceği projeler ortaya koyacaklarını belirten Memiş, “2015 yılı tüm projelerimizle Manisa’nın yılı olacak. Biz Manisa’ya ve Manisalılara hizmet etmek üzere kurulmuş büyük bir takımız” dedi.

Bengü Türk TV ekranlarından yayınlanan sunuculuğunu Çiğdem Akdemir’in yaptığı ‘Başkanlar Konuşuyor’ programının konuğu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu oldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nden yayınlanan programda Genel Sekreter Halil Memiş, büyükşehir yapılanmasından, 17 ilçede de gerçekleşecek projelere kadar tüm konularda önemli açıklamalarda bulundu. Program sunucusu Çiğdem Akdemir’in sorularına içtenlikle yanıt veren Memiş, 2015 yılı başından itibaren tüm il bütününe en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı.

Ayrım yapmadan 17 ilçeye hizmet edeceğiz

Hizmetin ayrımının olmayacağını dile getiren Memiş, “Ortak hareket ederek 17 ilçemize nasıl hizmet ederiz onları düşünüyoruz. Siyasi ayrım yapmadan her ilçemize giderek eksiklikleri tespit etme noktasında istişarelerde bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan hizmetlerle ilgili istihdamın da yapılması lazım. Genişleyen alanda tüm hizmetlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Derdimiz Günü Kurtarmak Değil Geleceği Kurtarmaktır

Çocuk Kulüpleri, Gençlik Merkezleri, Kapalı Pazaryerleri, Otopark gibi birtakım sorunları olan ilçelerin bu sorunlarını çözecek projeler üretilmesi için hızlı bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu da, “İlçelerimizin eksikleri ne varsa ilk önce onları tespit ediyoruz. Projelerimizi geliştirirken o eksikler doğrultusunda hareket ediyoruz” diye konuştu. Bu kentin ve bu kentte yaşayan insanların öncelikli olarak ihtiyaçlarının ne olduğunu bilmek gerektiğinin altını çizen Genel Sekreter Halil Memiş, “İzmir-Ankara yolu üzerinde özellikle Turgutlu-Ahmetli ve Salihli güzergahında şehir içi geçişlerinde çok büyük problemler var. Trafik kazalarının çok olduğu bir bölge, Alaşehir ve Saruhanlı ilçemizin kavşak geçişleri sorunludur. En son meclisimizde yetkisi çıktı. Karayolları ile yapılacak protokolle bu ilçelerimizin şehir geçişleriyle ilgili yapılması gerekeni yapmak istiyoruz. Ayrıca Manisa çevre yolundaki refüj ve peyzaj düzenlemeleri ile ilgili bazı çalışmalar da yapacağız” diye konuştu. Memiş, “Üzerinde durduğumuz en önemli projelerden bir tanesi de Katı Atık tesisleri olacak. Sosyal projeler üzerinde de yoğun bir şekilde duruyoruz. Özellikle üniversiteye girecek öğrencilerimizle ilgili kurslarımızı sadece Manisa’da değil bu uygulamayı tüm ilçelerimize yaymak için gerekli çalışmaları başlattık. Gıda Bankası projemizi yine tüm ilçelerimizde hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yani Belediyeciliğin sadece altyapı çalışmaları yapmaktan, su çalışmaları yapmaktan, beton yapmaktan ibaret olmadığını biliyoruz. Önemli olanın insana yatırım olduğunu düşünüyoruz. Sosyal, kültürel ve manevi yönden de ne gerekiyorsa Büyükşehir Belediye Başkanımızın öngördüğü şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Derdimiz günü kurtarmak değil geleceği kurtarmaktır” diye konuştu.

2015 Yılı Manisa’nın Yılı Olacak

Yapılacak projeler arasında tarihsel öneme sahip yerlerin düzenlemeleri ile ilgili olarak da konuşan Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, “Hem geçmişe, hem bugüne, hem de geleceğe yönelik sahip çıkılması gereken her türlü proje ile ilgileniyoruz. Kula evleri ve Aigai’deki çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Sunucu Çiğdem Akdemir’in Tıp Merkezi ile ilgili ne zaman yapılacağının sorusunu yanıtlayan Genel Sekreter Halil Memiş, “Yeni olgunlaşan bir projemiz, son meclisimizde de yetkisi alındı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığımız da bu proje ile ilgili gerekli altyapı çalışmalarını yaptı. Çünkü Büyükşehir Belediyemizin hem halk sağlığı, hem de çevre sağlığı ile ilgili çalışmalar da yapması gerekiyor ve biz bu konuyla alakalı çalışmalarımızı içtenlikle yürütüyoruz” diye konuştu. Yakın zamanda yapılacak olan Fotoğraf Yarışması ile ilgili olarak da konuşan Memiş, “Önemsediğimiz bir proje, başkalarının gözüyle bu memleket nasıl gözüküyor? Bunu da öğreneceğiz, bazen çıplak gözle baktığınızda göremediğiniz bir şeyi bir fotoğrafta ufak bir noktada tespit edebiliyorsunuz. Bir sloganımız var 17 ilçesiyle Manisa Büyükşehir diyoruz. Tanıtım yapmanın ne kadar önemli olduğu da bilinen bir gerçek, burada yıllarca yaşamış olan insanların bile fark edemediği değerleri bu yarışma ile ortaya çıkartacağız. Manisa’ya dair benim de yapabileceğim bir şey var diyen herkesi bu yarışmaya da davet ediyoruz” diye konuştu. Yeni yılda Manisa’da ortaya konulacak projeler hakkında da bilgi veren Memiş, “Büyükşehir yapılanmasının kırsal yaşamı, tarım ve hayvancılığı bitireceğine dair temel itirazlar vardı. Biz de Büyükşehir olarak da Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığını oluşturduk. Tarımın sürdürülebilir şekilde projelendirilmesi anlamında buna hitap edecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Kısacası 2015 yılı tüm projelerimizle Manisa’nın yılı olacak. Biz Manisa’ya ve Manisalılara hizmet etmek üzere kurulmuş büyük bir takımız” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu