Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.12.2014 16:34

MANİSA Büyükşehir Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Din-Kültür İlişkisi” adlı söyleşi programı gerçekleştirdi. Söyleşiyi gerçekleştiren Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, İslam’ın güzelliklerden beslendiğini belirtti ve günümüz yöneticilerinin halkı yönlendirirken, din kavramını kullanmalarının sakıncalarından bahsetti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Din-Kültür İlişkisi” adlı söyleşi, Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi. Söyleşinin konuşmacılığını Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Mustafa Yıldırım yaptı. Açılış konuşmasını Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu’nun gerçekleştirdiği söyleşide, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Başkan Danışmanı Bahadır Kadron, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektör Yardımcısı Muzaffer Tepekaya, Manisa Türk Tasavvuf Musikisi Mevlidhanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan katıldı.

Din Yaşanan Coğrafyanın Kültüründen Beslenir

Din-Kültür İlişkisi’nin çok geniş kapsamlı bir kavram olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, “Günümüzde İslam dini özellikle terör kavramıyla bir arada anılmaya başlandı. Gelişmiş toplumların başarılı olmasının ardındaki sebeplerden bir tanesi üzerinde yaşanılan coğrafyanın özellikleri ile o coğrafyada yaşayan insanların karakter özelliklerine göre hukuk kurallarının belirlenmiş olmasıdır. Bu yüzden toplumuzdaki insanların ayıp ve yasak olarak değerlendirdiği bazı normlar dinen yanlış değildir. Bilgilerimizdeki eksiklikleri fıkıh kitaplarındaki yorumlara göre değil, Kuran-ı Kerim ve ayetlere bakarak gidermeliyiz. Devleti yönetenler de kanun ve hükümleri belirlerken içinde yaşanılan zamanın şartlarını dikkate alarak kurallar koymalıdır. Şeriat hükümleri belli davranışları yasaklıyor inancıyla, sosyal yaşam üzerinde düzenlemeler yapılması insanların hayatlarına kısıtlama getirmekten başka bir yarar sağlamaz” diye konuştu.

Profesör Yıldırım’a teşekkür

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım konuşmalarını tamamladıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, kürsüde çiçek takdiminde bulundu ve gerçekleştirilen söyleşinin önemine değinerek, kendilerine teşekkür etti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu