20.12.2014 16:55

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans Müzik Topluluğu, bir konser verdi. Türki Cumhuriyetlerin ve Türkiye’nin her bölgesinden seçkin eserlerinin seslendirildiği konsere, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da katıldı.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans Müzik Topluluğu, Kültür Merkezi Lale Salonu’nda konser verdi. Konsere Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Salih Oğuz Belgül, davetliler ve çok sayıda Manisalı sanatsever katıldı. Sunuculuğunu Saim Bilen’in yaptığı konserde, Bosna Hersek’ten Özbekistan’a Kıbrıs’tan, Kırım’a Tacikistan’dan Azerbaycan’a ve Türkiye’nin her bölgesinden önemli türküleri ve şarkıları seslendiren sanatçılar, Manisalı sanatseverlerin beğenisini kazandı. Konser sırasında sahneye çıkan efe, oynadığı zeybek ile göz doldururken, sanatçılar koro ve solo parçalardan oluşan konser sonunda ayakta alkışlandı. Koro şefi Mehmet Ali Gevrek’e çiçek takdim ederek, performansları nedeniyle tüm sanatçıları kutlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, “Unutamayacağımız bir gece geçirdik. Ben sizleri burada bir daha görmek istiyorum. Sevdiğimiz türküler ve şarkıları sizler aracılığıyla dinleme fırsatı bulduk. Bu geceyi yaşamamızda en büyük katkısı olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün sizlere selamlarını getirdik” diye konuştu. Gecenin sunuculuğunu yapan Saim Bilen ise seyircilere hitaben, “Manisalılar çok şanslı, bizleri sizlerle buluşturan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün beyefendiye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.