Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
10.02.2015 23:02

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplamda 64 madde ve meclise sunulan önergelerin görüşüldüğü meclis toplantısında, Ak Parti Grubu tarafından imarla ilgili sunulan önergeler tartışmalara neden oldu. İmarla ilgili önergelerin 15 gün önceden ilgili daireye sunulması gerektiğini ifade eden Başkan Ergün, “Bu önergeleri son dakika getirirseniz, bu işlerden sıkıntı çıkar. Burada bakkal dükkânı yönetmiyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapılan toplantıda 64 madde ve önergeler görüşüldü. Toplantı öncesinde meclise parti grupları tarafından sunulan önergeler okundu. Ak Parti grubu tarafından imarla ilgili meclise sunulan önergeler hakkında konuşan Başkan Ergün, imar ile ilgili önergelerin meclis toplantılarından 15 gün önce ilgili daireye sunulması ve görüşülmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu önergeleri son dakika getirirseniz, bu işlerden sıkıntı çıkar. Burada bakkal dükkânı yönetmiyoruz” dedi. Bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından daha önce alınan kararlarla ilgili Bakanlığa şikâyet edildiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Önerge ve evrakların eksikliğinden kaynaklanan sebeplerinden dolayı karaların yanlış alındığı ifade ediliyor. Tabi ki amacımız hizmetin biran önce hayata geçmesidir. Ancak bize gösterilen bu hassasiyet, diğer belediyelere de gösterilse” dedi.

İlçelerde Alınan İmar Kararları Bize Gelmiyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasında bazı ilçelerde imar ile ilgili kararlar alındığını hatırlatarak, “Bazı ilçelerimizde, belediye meclisinde imar ile ilgili alınan kararların büyükşehir meclisine gönderilmediğini görüyoruz. Alınan bu kararlar büyükşehir meclisine gelmediği takdirde hukuksal geçerliliği olmaz. Bunun da bilinmesini istiyorum." dedi.

Yönetmeliğe Aykırı

Konuyla ilgili mecliste görüş bildiren Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya’da, imarla ilgili konuların ilgili dairede görüşülmeden meclise sunulmasının yönetmeliğe aykırı olduğunu savundu. Yalçınkaya, bu konuyla ilgili daha önce alınan kararların iptali ve yeniden değerlendirilmesi noktasında bakanlıktan kendilerine yazı geldiğini belirterek bu yazıyı AKP ve CHP Grup Başkanlarına verdi.

MHP Reddetti CHP Çekimser Kaldı

Daha sonra meclise sunulan önergeler tek tek oylandı. Ak Parti Grubu’nun imar ile ilgili meclise sunduğu önergelere MHP Grubu ret, CHP Grubu ise çekimser karar verdi. Önergeler Ak Parti grubunun oylarıyla gündeme alındı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu