Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
03.07.2026 15:28

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında artan hava sıcaklıklarıyla birlikte toplu taşımada yaşanan klima şikayetleri ve vatandaş talepleri doğrultusunda harekete geçti. Önce 17 ilçede toplu taşıma hizmeti veren kooperatif başkanlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesinin artırılması ve vatandaş mağduriyetlerinin önlenmesi konusunda uyarılarda bulundu. Toplantının ardından ise Trafik Zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarında klima denetimlerini sahada sıklaştırdı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, UKOME Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün, MANULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Engin Ermiş ile 17 ilçede toplu taşıma hizmeti veren kooperatif başkanları katıldı. Toplantıda, vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler değerlendirilirken, özellikle sıcak havalarda klimaların çalıştırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve yolcu mağduriyetlerinin en aza indirilmesi konusunda kooperatif temsilcilerine gerekli uyarılar yapıldı.

Vatandaş Talepleri Masaya Yatırıldı

Toplantıda, vatandaşların toplu taşıma hizmetinden yararlanırken karşılaştıkları sorunlar ele alınırken, Trafik Zabıta ekiplerinin sahada yaptığı denetimlerde tespit edilen eksiklikler de değerlendirildi. Mevzuata aykırı uygulamalara yönelik gerekli yasal işlemlerin kararlılıkla uygulanacağı ve denetimlerin artarak devam edeceği vurgulandı.

Uyarıların Ardından Sahada Klima Denetimi

Toplantının ardından Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta ekipleri, 17 ilçede resmi ve sivil ekiplerle klima denetimlerini sürdürdü. Vatandaşların güvenli, konforlu ve sağlıklı bir şekilde seyahat edebilmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, araçlardaki klimaların aktif olarak çalıştırılıp çalıştırılmadığı kontrol edilirken, sürücüler de kurallar konusunda bilgilendirildi. Klima kullanımının yanı sıra yolcu konforunu etkileyen diğer hizmet standartları da titizlikle incelendi.

Başkan Dutlulu, “Konforlu ve Serin Yolculuk İçin Denetimlerimizi Artırdık”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yaz aylarında vatandaşların toplu taşımayı daha konforlu kullanabilmesi için denetimlerin artırıldığını belirterek, “Manisa’mızda toplu taşıma araçlarında konforlu ve serin bir yolculuk için denetimlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Trafik Zabıta ekiplerimiz, toplu taşıma araçlarında klima kontrollerini gerçekleştirirken vatandaşlarımızın taleplerini de dinliyor. Klimaların verimli çalışabilmesi ve araç içerisindeki serinliğin korunması için yolcularımızdan araç camlarını kapalı tutmalarını rica ediyoruz. Tüm sürücülerimize ve yolcularımıza kazasız, belasız, keyifli yolculuklar diliyorum” dedi.

“17 İlçede Aralıksız Denetim”

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği denetimlere ilişkin bilgi veren Trafik Zabıta personeli Hasan Küspeci, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu'nun talimatlarıyla 17 ilçemizde klima denetimi için sahadayız. Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta ekipleri olarak resmi ve sivil şekilde aralıksız denetimlerimizi sürdürüyoruz. Sürücülerimizi klimaları aktif olarak kullanmaları konusunda bilgilendiriyoruz. Vatandaşlarımızın daha konforlu ve huzurlu bir yolculuk yapması için sahada olmaya devam edeceğiz” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
BESİM DUTLULU Büyükşehir Belediye Başkanı
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2026 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu