Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.03.2015 18:33

Manisa’da Dünya Kadınlar Gününe özel düzenlenen seminerlerde, kadının pek çok alanda erkeklerden daha geride olduğuna dikkat çekildi. CBÜKAM Müdürü Doç. Dr. Asena Altın Gülova, hem siyasette hem de karar mekanizmalarında kadınların aktif olamadığını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda ‘Toplumsal Cinsiyet Ayrımına Genel Bir Bakış’ ve ‘Dinimizde Kadının Yeri’ konulu seminerleri düzenledi. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (CBÜKAM) Müdürü Doç. Dr. Asena Altın Gülova ve İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu ve Manisalı kadınlar dinledi.

‘Kadınlar üst düzey görevlerde yer alamıyor’

Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen seminerde ilk olarak konuşan CBÜKAM Müdürü Doç. Dr. Asena Altın Gülova, kadının pek çok alanda hak ettiği yerde olmadığından yakındı. Siyasette, bürokraside, eğitim alanında kadınların yeteri kadar aktif olamadığını kaydeden Gülova, rakamlarla örnek verdi. Gülova, “Bizde en az ortaöğretim görmüş kadınların oranı yüzde 27 iken, Amerika’da yüzde 95. Kızlarımızı okutmuyoruz. Durumumuz hala böyle. Yıl 2015 okuma yazma bilmeyen kadınların oranı yüzde 9. Çalışma hayatında ise ülkemizde kadınların yüzde 28’i çalışma hayatına katılabilmiş. Daha az eğitim daha az istihdama neden oluyor. Çalışma yaşamında kadınlarımız çalışmıyor yada çalışamıyor” dedi. Ülke yönetiminde kadınların üst düzey görevlerde yer alamadığına dikkat çeken Gülova, 92 yıldır sadece 3 kadın valinin görev yaptığını belirterek, bürokratik görevlerde kadınların temsil edilemediğini kaydetti.

Siyasette de kadınlar geride

Adalet alanında da kadınların geride olduğunu ifade eden Doç. Dr. Gülova, adaleti erkeklerin yönettiğini dile getirdi. Siyaset alanında da kadınların yeterince temsil edilemediğini kaydeden Gülova, gelişmiş ülkelerde kota sistemiyle kadınların siyasette daha aktif olduğunu söyledi. Gülova, “ Erkeklere bıraktığınız zaman bu iş olmuyor, olamıyor. Kamuoyu baskısı olması gerekiyor. Yerel yönetimlerde de kadınlar yine yok”diye konuştu. Gülova kadın erkek eşitliğinin sağlandığı ülkelerin her zaman daha gelişmiş olduğunu belirterek, Türkiye’de de bunun sağlanması gerektiğini söyledi. Gülova, “ Alınan kararlarda katkımız olması gerekiyor. Kadının karar yetkisi yok denecek kadar az.Göstermelik yönetici pozisyonlarına razı olmamamız gerekiyor” dedi.

Dinde kadının yerini anlattı

İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya da İslam dininde kadının yerini anlattı. Kadına yönelik şiddete dikkat çeken Tepekaya, Özgecan Arslan gibi kadına yönelik cinayetleri kınadı. Tepekaya, İslam dininde kadın ve erkeğin eşitliğine dikkat çekildiğini belirterek, kadınlar için pek çok ayet gönderildiğini ifade etti.

‘Kadınlarımıza önem veriyoruz’

Konuşmalarından ardından Doç. Dr. Gülova ve Müftü Yardımcısı Tepekaya’ya çiçek veren Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisalı kadınların gününü kutladı. Ustamehmetoğlu, bu tür seminerlerin daha sık yapılması gerektiğini belirterek, kadınların seminerlerle bilgileneceğini ifade etti. Ustamehmeoğlu, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız kadına çok önem veriyor. Kadınlar kurslara, seminerlere katılmalarını arzu ediyor. Biz de bu yolda ilerliyoruz” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu