Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
11.03.2015 01:41

Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Mart ayı Meclis Toplantısı’nda geçtiğimiz ay dairesine danışılmadan önergeyle meclise getirilen konular kaos yarattı. Komisyona giden birçok madde alt çalışması olmaması nedeniyle yeniden komisyona gönderilirken, Başkan Ergün, “ Yaptığınız doğru değil, bunu kabul edin. İlçelerden evrak gelmediği sürece daire hiçbir şeye karar veremez. Bunu anlamıyorlar” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Mart ayı Belediye Meclis toplantısı Kültür Merkezi Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Toplantıda geçtiğimiz ay Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından eleştiri alan önergeyle meclise gelen konular kaos oluşturdu. Şubat ayı meclisinde önergeyle meclise gelen Soma ilçesinde terminal alanının sosyal konut alanına çevrilmesi için dönüştürülmesine yönelik imar planı tadilatı bu mecliste yine görüşüldü. Bu alanda imar tadilatı yapılmasıyla ilgili evrakların kendilerine iletilmediğini, altlıkların olmadığını dile getiren Başkan Ergün, “ Terminal alanını yurda çeviriyorsun tabiki izin alacaksın. Planlayın getirin. Yeterli evrak yoktu dosyada, kurum görüşleri, jeolojik etüd raporu yok. Boş, getir tamamla hepsini. Evrak yok evrak doldurun altını. Büyükşehre neden sorayım diyorlar ” diye konuştu.

‘Hiçbir şey bilmiyoruz’

Terminal alanlarının büyükşehre ait olduğunu kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya da, “Burası bizim belediye hizmet alanı olarak kullanabileceğim bir yer. Burada huzurevi ihtiyacı nedir bunların verisi bizde yok. İlgili bakanlı mı istiyor, başkası mı istiyor bunları bilmiyoruz” dedi.

AKP’li Gürcan, imar dairesini suçladı

AKP Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü imar komisyonunu çalışamaz hale getirmekle suçladı. Gürcan, “Dairesi 15 gün önceden imar komisyonunu kapatıyor. Benim hizmetim gecikmesin diye önergeyle vereceğim. İmarla ilgili daire çalışmıyor. 15 gün önceden daireyi kilitliyor” diye konuştu.

‘Yaptığınız doğru değil’

Başkan Ergün, dairesine gönderilmeden meclise sunulan önergelerin tartışma yarattığını AKP’lilerin kabul etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Ergün, “Gerçekleri kabul edin . Yaptığınız doğru değil. Bunları yapmıyorsunuz, bunları getirmiyorsunuz. İlçelerden evraklar gelmediği sürece daire hiçbir şey veremez. Anlamıyorlar anlamak istemiyorlar” diye konuştu. Önergeyle gelen, geçen ay meclise gönderilen çoğu madde yeniden imar komisyonuna gönderildi.

‘Çeşnigir Cami ile Bedesteni Birleştirmeliyiz’

Belediye Meclis toplantısında dikkat çeken bir diğer konu ise, Şehzadeler İlçesi Çeşnigir Cami ve çevresindeki imar değişikliği talebi oldu. Başkan Ergün, “Bedesten Meydanı gecen dönem bitti. Çeşnigir cami ve parkı Manisa’nın tarihi kültürel değeri. Bu güzellikleri hayata geçirmemiz için Çeşnigir Cami ve parkıyla Bedesten’i birleştirmeliyiz. Bedestenin de önünü açacak bir proje. Orada bir yayalaştırma, binaların kamulaştırılarak park alanı haline dönmesi projesidir. Bu konuda karar alınır alınmaz, saygı Eski 30-40 yıllık binaların temizlenmesidir” dedi. Şehzadeler Belediye Başkanı AKP’li Ömer Faruk Çelik, talebin ara komisyona havale edilmesini istedi.Talep ara komisyona gönderildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu