08.05.2011 15:57

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, kadın kan bağışçısı sayısını arttırmak amacıyla başlattığı ‘Bayanlar Hayata Can, İnsana Kan Verir’ adlı projeyi Manisalı kadınlara tanıttı. Vali Celalettin Güvenç’in eşi Turhan Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün eşi Şeyda Ergün ve Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol’un eşi Gül Şenol’un öncülük ettiği projenin tanıtımını Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök yaptı.
Türkiye genelinde kadın kan bağışçısı oranının Avrupa ülkelerine nazaran oldukça düşük olması nedeniyle başlatılan ‘Bayanlar Hayata Can, İnsana Kan Verir’ projesi, Manisalı kadınlara tanıtıldı. Vali Celalettin Güvenç’in eşi Turhan Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün eşi Şeyda Ergün ve Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol’un eşi Gül Şenol’un öncülük ettiği projenin tanıtım toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Vali Celalettin Güvenç’in eşi Turhan Güvenç, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Kızılay Manisa Şubesi temsilcileri, Manisa’daki kadın kuruluşları, dernekler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Manisa Belediyesi çalışanı kadın personeller katıldı.
Kadın Hareketi Manisa’dan Başlayacak

Kadınlara Türk Kızılayı hakkında bilgi veren Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Kızılay’ın kan hizmetleri ve Ege Bölge Kan Merkezi’nin faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Kadın kan bağışçısı hareketinin Türkiye’de başlangıcının Manisa’dan verildiğini vurgulayan Gök, “Sayın Valimizin eşi Turhan Güvenç, Belediye Başkanımızın eşi Şeyda Ergün ve Tugay Komutanımızın eşi Gül Şenol hanımefendiler projemize büyük önem verdiler ve toplantının yapılmasına ön ayak oldular. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Buradan başlayacak kadın hareketi, Türkiye geneline yayılacaktır. Bunu ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz” dedi.
04.05.2011