17.03.2015 19:14

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ‘Kültür Varlıklarında Koruma, Restorasyon ve Arkeolojik Çevre Düzenlemesi Uygulamaları’ adlı konferansa katıldı. Konferansta Arkeoloji, Sanat Tarihi ve Mimarlık mesleklerinin bir bütünü teşkil ettiği vurgulandı.

İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram’ın konuşmacılığını yaptığı, Celal Bayar Üniversitesi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde “Kültür Varlıklarında Koruma, Restorasyon ve Arkeolojik Çevre Düzenlemesi Uygulamaları” adlı bir konferans düzenlendi. Konferansa, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Manisa İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, yetkili müdürler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konuşmasına Celal Bayar Üniversitesi’nde yeni açılan Arkeoloji Bölümü öğrencilerine çalışmalarında başarılar dileyen Karabayram, tarihi eserlerin restorasyon süreçlerinde yaşanan sorunların çözümü noktasında yapılması gerekenleri anlattı. Restorasyon aşamasının öğrenciler tarafından çok iyi anlaşılması gerektiğini belirten İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, İshak Paşa Sarayı ve Kula’da bulunan Zabunoğlu Konağı’nın restorasyon çalışmalarından örnekler verdi. Konuşmasının sonunda Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerine kapılarının her zaman açık olduğunu belirten Karabayram, konferansın gerçekleşmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.