Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
02.04.2015 11:06

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi ve Mevlana Araştırmaları Kültür Sanat Derneği işbirliği ile Zekai Dede anma programı düzenledi. Programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu katıldı.

Celal Bayar Üniversitesi ve Mevlana Araştırmaları Kültür Sanat Derneği işbirliği ile Manisa Mevlevihane’sinde Musiki ve Sema Akşamları etkinlikleri kapsamında Zekai Dede anma programı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu’nun katıldığı programa Vali Yardımcısı Yakup Tat, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Önal da katıldı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ünal Şeker, musikinin Türk toplumundaki yeri üzerine bir açılış konuşması yaptı. Rektör Kemal Çelebi de Türk Musikisi’nin taşıdığı kültürel özelliklerinin unutulmaması için araştırmalar yapılması gerektiğine değinen bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmacı olarak programa katılan Prof. Dr. Mehmet Demirci, Mevlevilik kültürü üzerine ufuk geliştiren bir sohbet gerçekleştirdi.

Köroğlu’ndan Tebrik

Konuşmaların sona ermesinin ardından Ümit Yazıcı yönetiminde İzmir Türk Musikisi Topluluğu Zekai Dede eserlerine can verdi. Katılımcılara duygu dolu anlar yaşatan dinleti, büyük alkış aldı. Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu böyle bir organizasyonu hayata geçirdikleri ve Türk kültürünün önemli mozaiklerinden olan Türk Musikisi’ni gelecek kuşaklara aktarılması için çabalar gösterdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına Prof. Dr. Mehmet Demirci ve İzmir Türk Musikisi Topluluğu’nu yöneten Ümit Yazıcı’ya teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu.

Zekai Dede Kimdir?

İstanbul doğumlu Osmanlı bestecisidir. 1824-1897 yılları arasında yaşamıştır. 19 yaşında medrese öğrenimine başladı. 1883’te Darüşşüfaka’ya müzik öğretmeni olarak girdi. Klasik Türk Müziği’nin son büyük bestecisi olarak ünlendi. Klasik üslubun birçok özelliğini bünyesinde topladı. Sözlü klasik repertuarından zamanımıza 260 eseri ulaşabildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu