Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
07.04.2015 14:21

MANİSA’nın tanıtımı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan 5 asırlık gelenek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin programı, Saruhan Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 21-26 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan festival kapsamında ünlü sanatçılar Demet Akalın, Sıla, Mustafa Ceceli ve Model Grubu halk konseri verecek.

Bu yıl 475.si düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin programı açıklandı. Saruhan Otel’de düzenlenen basın toplantısına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Vali Yardımcısı Yakup Tat, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Vekili Gürkan Koyuncu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile birlikte komisyonda yer alan isimler katıldı.

Manisa’da yönetici olmak ayrıcalık

Toplantıda ilk olarak Manisa Valisi Erdoğan Bektaş söz aldı. Bektaş, 475 yıldır bir etkinliğin devam ettiği şehirde yaşamanın, yönetici olmanın ayrıcalık olduğunu belirterek, “Manisa’da Mesir Macunu Festivali 475. kez insanımızın huzuruna sunulmak üzere start alıyor. Gerçekleştirecek olan programlar bizim uzaktan yönetimimizle, esas itibariyle Büyükşehir Belediyemiz ve merkez iki ilçe belediyemizin aktif maddi manevi katkılarıyla, ayrıca Mesir Derneğimizin aktif katılımıyla organize ediliyor. Bu sene de 475. yıla yakışır çeşitlilikle bir program ile karşınıza çıktılar. Doğrusu ben de ilk defa Mesir Macunu Festivali’nde yer alacağım. Yaşayarak göreceğim. Hayırlı olsun. Gerçekten bu sözleri söylemek kolay da, bir etkinliğin 475 yıl devam etmesi ve böyle bir etkinliğe sahip olmak, böyle bir şehrin yöneticisi, vatandaşı olmak gerçekten bir ayrıcalık. O ayrıcalığı iliklerimize kadar hissediyoruz” dedi.

Güzel bir program hazırlandı

Festival programının düzenlemesinde emek harcayan herkese teşekkürlerini ifade eden Bektaş, “Bu festivali bugüne kadar taşıyan herkese teşekkürlerimi ifade ediyorum. Festivale kaynaklık eden Merkez Efendi ve Hafsa Sultan’ı da rahmetle anıyorum. Manisa’nın geleneklerini, kültürünü, maddi ve manevi varlığını borçlu olduğumuz insanlara Allah’tan tekrar rahmet diliyorum. Festival programı için arkadaşlarımız çok emek harcadı. Güzel bir program ile karşımıza çıktılar. Ben katkıları için teşekkür ediyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediyemize, Şehzadeler Belediyemize, Yunusemre Belediyemize ve Mesir Derneğimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İyi mesirler diliyorum” diye konuştu.

Yabancı ülkelerden konuklar var

Vali Bektaş’ın ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, bu yıl 475.’si düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında çok sayıda yabancı konuğun da Manisa’ya geleceğini söyledi. Başkan Ergün, “Öncelikle 12 tane Büyükelçi bu sene katılma noktasında ABD, Arnavutluk, Filistin, Hırvatistan, Kazakistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Küba, Yunanistan, İtalya ve Endonezya büyükelçilikleri nezdinde bu sene festivale katılımda bulunacaklar. Bildiğiniz üzere 7 tane kardeş şehrimiz var. Onlarda bu sene festivalimize yine katılım gösterecekler” dedi.

Onur konuğu ülke Kazakistan

Bu sene düzenlenecek olan 475. Mesir Macunu Festivali’nde onur konuğu ülkenin Kazakistan olduğunu belirten Başkan Ergün, “Onur konuğu ülkemiz bu sene Kazakistan. Kazakistan ile Manisa’ya ziyarete geldiklerinde Büyükelçiden talepte bulunmuştuk. Bunu da büyük bir mutlulukla kabul edeceklerini belirtmişlerdi. Bu sene onur konuğu Kazakistan olarak yer alacaktır” dedi.

Yabancı konuklar halk danslarını sergileyecek

5 gün boyunca festival kapsamında birçok ülkenin dans guruplarının halk dansları gösterilerini sergileyeceğini de ifade eden Başkan Ergün, “5 gün boyunca yabancı ülkelerden gelen 14 halk dansları ekipleri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi halk dansları ekibi festivalde olacak. Karadağ, Romanya, Bulgaristan, KKTC, Azerbaycan, Kazakistan, Endonezya, Ukrayna, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Gürcistan, Hırvatistan, Bosna Hersek bir de Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin halk dansları topluluğu olacak. Toplam 521 kişi halk dansı yapacak. Hem ülkemizin hem de Manisa'nın tanıtılması için önemli bir festival olacak. Bizim tek amacımız Manisa'yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek" dedi.

Manisa’nın tanıtılmasına vesile olmasını diliyorum

Düzenlenecek olan festivalin Manisa’nın tanıtılması noktasında hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Ergün,”Kazasız belasız inşallah huzur içerisinde bir mesir festivali yaşanması diliyorum. Ülke genelinde büyüklerimizi festivalimize davet edeceğiz. Katılım durumunu açıklamak için henüz erken, belli olunca yine sizlerle paylaşacağız. Komitede çalışan her iki ilçenin değerli başkan ve çalışanlarına, Büyükşehir bünyesinde çalışan değerli daire başkanım ve arkadaşlarına, turizm derneğine, Kültür Müdürlüğüne ve bu konuda görev yapan Vali Yardımcımıza herkese teşekkür ediyorum.

6 ton mesir saçılacak

Başkan Ergün’ün ardından söz alan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkan Vekili Gürkan Koyuncu da festivalin Manisa’ya hayırlı olmasını diledi. Programda son olarak söz alan Manisa’yı Mesiri Tanıtma Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise, Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte bu yıl festivalde 6 ton mesir macunun halka saçılacağını ifade etti.

Ünlü Sanatçılar Festivalde

21-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan 475. Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında tiyatro gösterileri, sergiler, fuar açılışları, halk dansları, spor etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ayrıca festival kapsamında ünlü sanatçılar Demet Akalın, Sıla, Mustafa Ceceli ve Model Grubu halk konseri verecek.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu