Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
17.04.2015 10:24

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Saruhanlı’da mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri ile buluştu. Büyükşehrin ve ilçe belediyelerinin görev ve yetkilerini halka daha iyi anlatmak için ilçe ilçe gezdiklerini dile getiren Memiş, büyük hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını belirterek, “ Vatandaşa dokunmadan hizmet olmaz. Biz en iyi hizmeti sunmak, sizin beklentilerini dinlemek için buradayız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, büyükşehrin yetkilerini, görevlerini ve ilçeler için hazırlanan projeleri muhtarlara ve STK temsilcilerine anlatmak için başlattığı ilçe gezilerine hız verdi. Akhisar, Demirci ile başlayan bilgilendirme toplantıları Saruhanlı ilçesinde devam etti. Saruhanlı Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş’in yanı sıra Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, MASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Nurettin Aytekin, MASKİ Destek Hizmetleri Başkanı Mustafa Parlak, Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüd Proje ve Keşif Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay, İtfaiye Şube Müdürü Arif Gökay, Saruhanlı Koordinatörü Hakan Ulak, meclis üyeleri, Saruhanlı mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Saruhanlı Koordinasyon Şube Müdürü Hakan Ulak, çalışmalar hakkında sunum yaptı. Ulak, yaklaşık 1 yıldır hizmetleri yürüttüklerini belirterek, MASKİ, itfaiye, ulaşım, sağlık ve yürütülen diğer hizmetleri teker teker anlattı.

‘Sizlerin görüşlerine önem veriyoruz’

Genel Sekreter Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin görev yetkilerinin daha iyi anlaşılması ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin ilçeler için planladığı projeler ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Memiş, “Saruhanlı için yaptığımız çalışmaları ve yatırım projeleri hakkında bilgi vereceğiz. Hepsinden önemlisi sizlerin büyükşehir belediyesinden beklentilerini almaya geldik. Eleştirilerini isteklerinizi dinlemeye geldik. Büyükşehri belediyesi uygulamaları tüm kamu hizmetlerinin amacına ulaşması için halkın beklentisine ulaşması için öncelikli hizmetlerin sıralaması yapılmalıdır. Sizlerin görüş ve önerilerine önem veriyoruz. Sizlerle hasbihal etmeye geldik” dedi.

‘Biz birbirimize muhtacız’

Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve yetkilerini anlatan Genel Sekreter Memiş, kırsala hizmet götüren birimlerin büyükşehirle birlikte kapatıldığını ve bu görevlerin büyük bir kısmını büyükşehrin yapacağını duyurdu. Genel Sekreter Memiş, “Görev dağılımlarına baktığınızda temel belediyecilik hizmetleri olarak adlandırılan hizmetlerin büyükşehre verildiğini görürsünüz. Sahada etkin olan sahada hizmet üretecek olan, su ve kanalizasyondan kaldırıma yoluna, toptancı halinden taşımacılığa kadar hizmetleri sunacak olan Büyükşehir Belediyesi’dir. Bizlerin sizlerle sürekli görüş alışverişinde olması gerekiyor. Biz birbirimize muhtacız. Sizler hizmet almak için bizlerde öncelikleri tespit etmek için sizlere muhtacız. Görev ve yetki dağılımı önem arz ediyor. Büyük hizmetlerin çoğu büyükşehir tarafından yapılıyor. Özellikle büyükşehir belediyesi uygulamasında önemli olan imar planlamalarının tek elden yürütülmesidir. 5 binlik ve 50 binlik planları Büyükşehir yapacak. Tüm ilin sınırları tek elden planlanacak. İlçe belediyeleri buna uygun çalışma yapmazsa onun yerine büyükşehir yapar. Uygulama planlarını yapmadıysa büyükşehir bunu yapma yetkisine sahip” diye konuştu. Memiş, ulaştırma, toplum taşıma hizmetleri , katı atık tesislerin, mezarlık hizmetleri, itfaiye acil yardım hizmetleri gibi birçok hizmetin büyükşehir tarafından verildiğini ifade etti.

‘Vatandaşa bunları anlatın’

Genel Sekreter Memiş, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin görevlerinin ayrımı konusunda vatandaşın çok fazla bilgi sahibi olmadığını belirterek, muhtarların buna aracılık etmesini istedi. Memiş, “Özellikle hizmet talep eden insanlar birçok dilekçe veriyor. İlçe belediyesinin görevi olan konularda başvurular büyükşehre geliyor. Sizler birebir vatandaşla daha fazla yüz yüze olan kişilersiniz. Bu manada bu konuda sizlere vereceğimiz bilgiler onları aydınlatır. Bizim hedefimiz sizlerle birlikte işbirliği içinde çalışmaktır” diye konuştu.

Genel Sekreter Memiş’in konuşmasının ardından Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüd Proje Keşif Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay, MASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Nurettin Aytekin, MASKİ Destek Hizmetleri Dairesi Mustafa Parlak, Saruhanlı’da devam eden hizmetler ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdiler.

Daire Başkanlarının konuşmalarının ardından Genel Sekreter Halil Memiş, muhtarların sorularını yanıtladı. Hizmetlerin el birliğiyle yapılması gerektiğine dikkat çeken Memiş, en iyi hizmetin ilçe belediyeleri ile birlikte işbirliği içinde yapılabileceğini dile getirdi. Muhtarların dile getirdiği sorunların çözümü noktasında adımların atılacağını dile getiren Memiş, “ Muhtarlara da müjde verelim. Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanlığı kuruluyor. Sorunlarınızı el birliğiyle çözeceğiz” dedi. Toplantıya katılan CHP’li meclis üyesi Zeki Bilgin, Büyükşehir Belediyesi’nin nimetlerinden yararlanmak istediklerini belirterek, park ve yeşil alan, insanların vakitlerini geçirebilecekleri yerlerin yapılmasını istedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu