Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.04.2015 17:30

Başkan Ergün, Örnek Projeyi Vatandaşlara Anlattı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Hafsa Sultan Mahallesi’nde iki adada yapacağı ‘Kentsel Yenileme Projesi’, mahallede yaşayan vatandaşlara tanıtıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’yı yeniden inşa etme zamanının geldiğini belirterek, “Bugüne kadar Manisa’da hiçbir yerel idarecinin göze alamadığı yenilik hareketini sizlerle birlikte başlatıyoruz. Hafsa Sultan Mahalle’mizde yeni bir yaşam alanı tesis edeceğiz. Herkes buraya imrenecek, gıptayla bakacak, hatta örnek gösterilecek. Kimse yerinden edilmeyecek. Herkesin hakkı korunacak” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Hafsa Sultan ‘Kentsel Yenileme Projesi’, Hafsa Sultan Mahallesi’nde yaşayan hak sahiplerine anlatıldı. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda yapılan toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Şehir Plancısı Ahmet Turgut, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu ve Hafsa Sultan Mahallesi’nde yaşayan hak sahipleri katıldı. Toplantıya ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşlara hitap etti. Çok önemli bir gün yaşadıklarını belirten Başkan Ergün, “Üç hafta önce başlattığımız çalışmaların tanıtımı yaptığımız bir gün. Bunu milat olarak görüyorum. 5 yıllık süre içinde defalarca Hafsa Sultan cumhuriyet yeni mahalle ve o bölgedeki planlar meclise getirildi. Ancak siyasi olarak bunlar o dönemde ret olmuştu. Her şey nasip meselesi. Biz doğru bildiğimiz yolda vazgeçmeden devam ettik. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sizleri mağdur etmeden, daha iyi nasıl sunarız diye çalıştık. Artık mahallelerde yeniliğin öncülüğünü kapsayacak olan bina dönüşümlerini, inandığımız doğrularla yapacağız. Burada biz sadece bir görev yapıyoruz. Hiçbirimizin orada bir metrekare yeri yok. Sizlerin mağdur olmadan, en iyi şekilde hem manevi dönüşümü hem de değer katacak şekilde dönüşüm nasıl yaparız diye çalıştık” dedi.

‘Günü birlik siyaset bize yakışmaz’

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, göreve geldiği günden bu yana Manisa’nın sorunlarını büyük bir cesaretle ele aldıklarını belirterek, “Bizim için halkımızın kazanması, çocuklarımızın geleceğinin teminat altına alınması, yarınlarımızın kurtarılması yeterli. Günübirlik siyaset, eyyam ve hamaset bize yakışmaz. Zaten halkımız da bu yüzden bize bir beş yıl daha verdi. Şu geçen bir yılda Manisa’mızın yıllar içinde birikmiş ve artık kangrene dönmüş yaralarının üzerine yılmadan yürüdük. Çöp, atık su arıtma ve imar. Bakın bunlar bizim uzun yıllar içinde birikmiş ve bugün artık kangrene dönmüş yaralarımız. Bizde korkmak, yılmak, ötelemek yok. Bizde çözüm var, bizde proje var, bizde hizmet var. Katı atık bertaraf tesislerinin ihalesini yaptık. İl bütününde 11 atık su arıtma tesisini faaliyete geçirdik. Yeni tesisler de yolda. Hepsi önümüzdeki aylardan itibaren bir bir geliyor Allah’ın izniyle. Geçmişten günümüze böyle gelmiş, böyle gitsin diye bir anlayış asla yok. Dünden bugüne sorun olarak ne varsa taşınmış hepsini hep birlikte çözeceğiz” dedi.

‘Mimariden yoksun bir şehir inşa edilmiş’

Manisa’nın 30 yıldır büyük bir göç aldığına dikkat çeken Başkan Ergün, şehrin iyi planlanmadığını söyledi. Başkan Ergün, “Dar sokaklar, hava ve güneş almayan mahalleler, depreme dayanıksız konutlar inşa edildi. Geçici ıslah projeleriyle ne yazık ki insanımıza sadece başını sokacağı, estetik ve mimariden yoksun binalar, mahalleler, şehirler inşa edilmiş. Hani bu mahallerdeki çocukların okul binaları, oyun alanları, spor alanları, diye düşünülmemiş? Bu sorun 81 ilde de var. Bu mahallelerde yaşayan insanlarımız araçlarını nereye park edecekler? diye de düşünülmemiş. Böylesi sağlıksız koşullarda, sağlıklı bireyler ve yeni nesiller yetiştirilebilir mi? diye de düşünülmemiş. Bugün ortaya çıkan olumsuz sonuçlara bakarak kimseyi suçlamak istemiyorum. Belki geçmişin koşulları, o gün için o türden kararlar alınmasını gerektiriyordu. Ancak geçmişin şartlarıyla geleceği planlamak mümkün mü? Geçmişte dar sokaklar, caddeler yapılıyordu bugünden sonra da öyle yapılsın, insanlar araçlarını park edecek yerler bulamasın, denilebilir mi?” diye sordu.

‘Kolları sıvadık’

Başkan Ergün, Manisa’nın deprem hattı üzerinde olduğuna vurgu yaparak, 7.4 şiddetinde bir depreme mevcut binaların dayanamayacağını belirtti. Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çok daha önemli bir konunun altını çizmek istiyorum. Allah korusun bugün Manisa’da 7.4 şiddetinde büyük bir deprem olsa, ortaya çıkacak tablo üzücü Marmara depreminden çok daha farklı olmaz. Bu acı gerçek ortadayken ve Manisa’mızın fay hatları üzerinde olduğu, deprem riskinin büyük olduğu biliniyorken, sizin içinizden gelmiş bir başkan olarak uykularımızın kaçmaması söz konusu olabilir mi? İşte bu düşünceden hareketle “Bismillah” deyip kolları sıvadık. Manisa’mıza geçen beş yılda cadde, meydan, sokak ve parklarında yaşattığımız değişimi, şehrimizin binalarına taşımak istiyoruz” diye konuştu.

‘Kimsenin göze alamadığı yenilikleri başlatıyoruz’

Hafsa Sultan Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların istek ve taleplerini teker teker dinlediklerini dile getiren Başkan Ergün, “Bugüne kadar Manisa’da hiçbir yerel idarecinin göze alamadığı yenilik hareketini sizlerle birlikte başlatıyoruz. Hafsa Sultan Mahalle’mizdeki siz değerli vatandaşlarımızın istek ve taleplerini aldık. Görevli arkadaşlarımız sizlerle tek tek görüştü ve bugünden sonra da görüşmeye devam edecekler. Bugün ben ve tüm ekibim buradayız. Hep birlikte bir proje ortaya koyuyoruz. Planı birlikte yapıyoruz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Daha önce bu projeyle ilgili şu açıklamayı yapmıştım. Öyle binalar, caddeler, sokaklar inşa edeceğiz ki bu herkesin hayallerinin çok daha ötesinde olacak, demiştim. Manisa bunu görecek, örnek olacak, demiştim ve benim bu sözlerim gazetelerde, televizyonlarda defalarca yayınlandı. Biz sözümüzün arkasındayız. Şimdi işte o projelerin başlangıcı aşamasındayız. Sizlerden gelen ve gelecek olan veriler ve talepler doğrultusunda birlikte örnek bir şehircilik uygulaması yapıyoruz” diye konuştu.

‘Yerinde yenileşme hareketi’

Bu yenileşme projesinin kimseyi yerinden yurdundan etmeyeceğine özellikle dikkat çeken Başkan Ergün, herkesin kendi mahallesinde yaşamaya devam edeceğini açıkladı. Başkan Ergün şöyle konuştu: “Buradaki yenileşme hareketini yerinde yapıyoruz. Herkes yine kendi semtinde yaşayacak. Ama artık yeni evlerinde, yenilenen sokak ve caddelerinde olacak. Kimseyi yerinden, yurdundan etmek yok. Herkes yine kendi mahallesinde yaşayacak. Dahası da var. Proje kapsamındaki konutların otopark, yeşil alan gibi sorunları olmayacak. Bu sorunlar bu projeye dahil olan vatandaşlarımız için artık sorun olmaktan çıkacak”

Herkese örnek proje

Hafsa Sultan Mahallesinde yeni bir yaşam alanı tesis edeceklerini dile getiren Başkan Ergün, bu yenileşme hareketine çok önem verdiklerini belirtti. Herkesin bu projeli örnek alacağına ifade eden Başkan Ergün, “Hafsa Sultan Mahalle’mizde yeni bir yaşam alanı tesis edeceğiz. Herkes buraya imrenecek, gıptayla bakacak, hatta örnek gösterilecek. Keşke büyükşehir belediyesi gelse, bizim mahallemiz de de böylesi güzel bir proje uygulasa, denilecek. İşte il genelindeki tüm Manisa’ya bunu dedirtebilmek için Hafsa Sultan Mahallesi’ndeki yenileşme hareketine çok büyük önem veriyoruz. Özeniyoruz, titizlikle hazırlanıyoruz ve kesinlikle kusursuz bir çalışma ortaya koymak istiyoruz” diye konuştu.

‘Size Cengiz Ergün sözü veriyorum’

Manisalıları TOKİ’ye muhtaç etmeyeceğini bir kez daha hatırlatan Başkan Ergün, bu projenin sözünün kanıtı olduğunu söyledi. Herkesin hak ve hukukunu koruma sözü veren Ergün, “Allah’ın izniyle vatandaşımızı TOKİ’ye muhtaç etmeyeceğiz, diyordum. Öylede olacak. Tüm bu işleri, projeleri hazırlarken herkesin hak ve hukukunu korumaya çalışıyoruz. Kimsenin hakkı kimseye geçmeyecek. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak buna söz veriyorum. Size Cengiz Ergün sözü veriyorum. Herkesin yüreği rahat olsun. Gün “Bismillah” deyip işe başlama zamanı, gün Manisa’yı Manisalılarla birlikte yeniden inşa etme zamanı, gün Manisa’nın tarihini yeniden yazma zamanı. Güzel Manisa’mıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu