21.04.2015 20:37

Manisa’da 475. Uluslar Arası Mesir Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Hoşgeldin Mesir Korteji’ renkli görüntüler oluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de katıldığı kortej yürüyüşünde, farklı ülkelerden gelen halk dansları toplulukları ile birlikte temsili Padişahlar büyük ilgi gördü.

Bu sene 475.si düzenlenen Uluslar Arası Manisa Mesir Festivali kapsamında gerçekleştirilen Hoş geldin Mesir Korteji, Manisa Valiliği önünden başladı. Korteje Vali Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanvekili Kılıç Kaya, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, MHP Manisa Milletvekili Adayları Zeynel Balkız, Hasan Eryılmaz, Yaşar Coşkun, Mehmet Memiş ile birlikte Mesir Komitesi Üyeleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları katıldı. Şehzadeler Mehteri öncülüğünde başlayan kortej yürüyüşü, farklı ülkelerden gelen halk dansları topluluklarının geçişi ile devam etti. Halk dansları topluğu ve temsili Padişahlar, kortej yürüyüşünde büyük ilgi gördü. Kortejin sonunda yer alan protokol üyeleri, Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinden 8 Eylül Caddesi boyunca halkı selamladı. Manisa’ya bayram havası yaşatan kortej geçişi renkli görüntüler oluşturdu.

Başkan Ergün Harmandalı Oynadı

Protokol üyeleri Manolya Meydanı’na geldiğinde ise davul zurna ve efeler tarafından karşılandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün burada harmandalı oynadı. Manisa Valiliği önünde başlayan ve oldukça keyifli geçen kortej yürüyüşü, Moris Şinasi Kavşağı’nda son buldu.