Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
28.04.2015 21:34

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Köprübaşı ziyaretinde ilçeye müjdeler verdi. Çilek üretiminde lider olan ilçeye, çilek alım merkezi kazandırma çalışmalarında sona yaklaşıldığını açıklayan Memiş, yılın 12 ayında üretim yapılabilecek sera alanları kurmak için de çalışmaların devam ettiğini müjdeledi. Memiş, “ Köprübaşı ilçesini tarım ve hayvancılıkta zirveye çıkarmak istiyoruz. Sera yapacak alan arıyoruz. Köprübaşı, Büyükşehir Belediyesi ile kalkınacak” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, büyükşehrin yetkilerini, görevlerini ve ilçeler için hazırlanan projeleri muhtarlara ve STK temsilcilerine anlatmak için başlattığı ilçe gezilerine hız verdi. Köprübaşı ilçesinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri ile buluşan Memiş, Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden projelerini ve yapılacak yeni yatırımları anlattı. Toplantıya, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Fen İşleri Dairesi Şube Müdürü Berker Karipçin, İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, MASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Parlak, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Funda Solak, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Haller Şube Müdürü Ferda Türker katıldı. Özellikle Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin görev dağılımları hakkında muhtarlara bilgi veren Memiş, Özel İdarelerin kapandığını ve bununla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetleri yürüttüğünü söyledi.

Büyük Hizmetleri Büyükşehir Yapıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin sorumlu olduğu alanlarla ilgili bilgi veren Memiş, “ Temel belediyecilik hizmetleri Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Yol, su, kanalizasyon, mezarlık hizmetleri, trafik hizmetleri, hal, katı atık depolama tesisleri bizlerin görevi. Bazen bize gelen paranın yüzde 40ını büyükşehir alıyor diyorlar. Bu kanunu bizim belediye başkanımız yapmadı. Büyük hizmetleri büyükşehir sunduğu için paranın çoğu oraya gidiyor. Büyükşehir belediye kültürel sanatsal faaliyetlerde yapıyor. Meyve alım merkezleri gibi birçok hizmeti planlıyoruz. Büyükşehir hizmet yapmıyor noktasında eleştiriler tamamen siyasi kaygı ile yapılmış eleştirilerdir. 1 milyon 400 bine yaklaşan nüfusu olan büyükşehir sıfırdan yapılanıyor. Kapanan 60 belde var. Bunlardan bir tanesi büyükşehre verilmemiş. Büyükşehir belediye ilçelerin hepsinde hizmet etmek için birim oluştururken hepsini kiraladı. Yer bulacaksınız, personeli görevlendireceksiniz hizmet yürüyecek” dedi.

Köprübaşı Tarım ve Hayvancılıkta Şaha Kalkacak

Manisa’nın her yerinde Büyükşehir Belediyesi’nin izinin olduğunu dile getiren Memiş, Köprübaşı ilçesinin en az nüfusu olan ilçelerden biri olduğunu söyledi. Memiş, “ Köprübaşı’nda en önemli sektörler tarım ve hayvancılıktır. Tarım ve hayvancılık söz konusu olduğunda hayvancılığın ve tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi konusunda neler yapılabilir bunları araştıracağız. Bizim öncelik verdiğimiz bazı hususlar var. Meyve alımları ve ürünler konusunda büyükşehir belediyesinin nerede durduğunu anlatacağız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin İlçede Yürüttüğü Hizmetler Anlatıldı

Memiş’in konuşmasının ardından Köprübaşı Koordinatör Şube müdürü Alim Ertem, ilçe hakkında bilgi verip, koordinatörlüğün çalışmalarını anlattı. Yapılanmayı tamamladıklarını ifade eden Ertem, mezarlık, ilaçlama çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, 52 kilometrelik asfalt çalışmasının başlayacağını bildirdi. Çilek alım merkezinin inşaatının son aşamaya geldiğini duyuran Ertem, çiftçilerin rahatlayacağını ifade etti. Koordinatör Müdürün ardından MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MASKİ’nin ilçedeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Nohutçu, köprübaşı merkez ve Borlu olmak üzere atık su arıtma tesislerinin hizmete gireceğini açıkladı. İl çapında 68 mahallede depo yenileme çalışması ihalesinin yapıldığını duyuran Nohutçu, Köprübaşı’nda da iki mahallenin bu kapsamda olduğunu müjdeledi. Nohutçunun ardından Fen İşleri Dairesi Şube Müdürü Berker Karipçin, İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, MASKİ Destek hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Parlak, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Funda Solak, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Haller Şube Müdürü Ferda Türker Köprübaşı’nda devam eden ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdiler.

Çilek Alım Merkezi Hizmete Giriyor

Genel Sekreter Memiş, ilçeye çilek alım merkezi yapımının sürdüğünü açıkladı. Memiş, “Köprübaşında çilekleri önce depolara getireceğiz. Sonra satış yerlerine göndereceğiz. Başka türlü alım yapmamız mümkün değil. Bu şekilde buralarda ürünü değerlendirmek istiyoruz. Kayıplar yaşamanızı istemiyoruz. Farklı şekilde alışlar satışlar var. Pazartesiye kadar bitiyoruz ve ürünlerini değerlendirmenizi istiyoruz. Gerçek fiyatında satışını sağlayacağız.60 metrekare büyüklüğünde 7 tane hal depoları yapıyoruz. Komisyonculara buraları kiralayacağız. Hal kanunun çilek üreticilerinin değerinde ve kanuna uygun şekilde satmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Sera Yapımı İçin Alan Aranıyor

Köprübaşı’nda kırsal kalkınma yatırımlarına önem verdiklerini kaydeden Memiş, sera yapılacak alanların tespiti için çalışma yaptıklarını duyurdu. Memiş, “Özellikle hayvan içme suyu göletleri noktasında önemli çalışmalar var. Damlama sulama, güneş enerjili yapılması noktasında bir çalışmamız var. Hayvan içme suyu göleti yapılacak yerler belirlendi. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün bey burayı ziyaret ettiğinde Köprübaşı belediye başkanıyla yaptığımız görüşmelerde de gündeme gelmişti. Burada çilek ve tanımsal ürünler önemli. Potansiyel var bu potansiyeli ortaya çıkarmak gerekiyor. Üzerimize büyük bir yük düşüyor. Biz bazı ilçelerde sera yapabilir miyiz diye yola çıktık. Çalışmaları başlattık. Köprübaşı’nda da sera yapabileceğimiz alan olup olmadığını sorduk. Belediye başkanlığımıza sorduk. Biz hazine arazileri konusunda çalışma yapıyoruz, bu şahıs arazisi, köy tüzel kişiliğinin mülkü de olabilir. Önemli olan büyük bir yer olmasıdır. Buradaki ürün desenine uygun ürünleri yetiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

‘İlçe Belediyeleri de Taşın Altına Elini Sokmalı’

Yapılacak hizmetler konusunda ilçe belediye başkanlarına bir kez daha çağrı yapan Memiş, hizmeti kimin yaptığının önemli olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “İlçe belediye başkanlarına ana güzergah olabilecek, prestij katabilecek, büyük işler yapacağımız alanları bize verin biz burada çalışmaları yapalım dedik. Sizin sorumluluğunda kalan ancak mali yükünüzün yetmeyeceği durumda da biz size destek veririz dedik. Biz burada yatırım yapacağız. Bunu insanımız için yapacağız. Büyükşehir yapmasın ben yapayım noktasında olursak kimi cezalandırırız. Tabiki sizleri. Bunun için ilçe belediye başkanları da taşın altına elini sokmalıdır. Önemli olan vatandaşa hizmettir. Köprübaşı’nın ortasından geçen derenin ıslahını biz yapacağız. Yine bir çocuk kulübü çalışmamız var. Önümüzdeki günlerde inşaat başlayacak. Çocuklarımızın gençlerimizin burada aktivite yapacak. Borlu Mahallesi’nde de bir düğün salonu çalışmaları yürütülüyor. Yer altı otoparkı ve meydan düzenlemesinin üzerinde duruyoruz.İlçe belediyeleriyle ortak çalışmak zorundayız. Bunu yapamazsak bir ayağı hep noksan kalıyor. İlçe belediyesinin mülkiyetinde olan alanlar için teklif götürüyoruz. Masaya yatırılan dile getirilen projelerin tamamı noktasında mülkiyet durumunu belirten yerleri arsaları bize bildirin dedik. Ama birçok ilçeden dönüş gelmedi. Yol alamıyoruz. Gençler bizim için çok önemlidir. Gençliği burada tutmak zorundayız. Yoksa köprübaşının nüfusu 5 binlere düşer. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere gençlik merkezleri, dershaneler oluşturma çalışmalarımız var. Dershaneler kapatılıyor. Dershaneyi kapattık diyenle herkese eşit hak veremiyorsunuz. Köprübaşı gibi küçük bir ilçede dershaneyi kaldırırsanız öğrenciler diğer gençlerle yarışamaz. Biz bunu görerek ilçelerde sınava girecek gençler için etüt merkezleri, o ihtiyaca cevap verecek oluşumlar yapıyoruz. 7 ilçede bunu yapıyoruz” diye konuştu. Memiş son olarak yapılacak hizmetlerde vatandaşları arkalarında görmek istediklerini belirterek, “Biz arkamızda daha büyük bir güç ve destekle görev yapmak istiyoruz. Bu gücü ve desteği sizden almak istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından siyasi parti temsilcileri, muhtarların ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin soruları yanıtlandı. Muhtarlar yaşadıkları sorunları teker teker ileterek, Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini anlattılar.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu