03.05.2015 15:56

AKHİSAR ilçesine bağlı Hacı İshak Mahallesi, Akhisar Belediyesi’nin ilgisizliğinden şikayet etti. Mahalleyi ziyaret ederek, sorunlarını dinleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, vatandaşların şikayetlerini kısa sürede çözeceklerini söyledi.

Akhisar Hacı İshak Mahallesi’nde yaşayan roman vatandaşlar, Akhisar Belediyesi’nin ilgisizliğinden şikâyetçi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, hafta sonu Hacı İshak Mahallesi’ni ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Mahalle Muhtarı İbrahim Ekinci ile beraber mahalledeki ilgisizliği yerinde gören Ensivri, konuyla ilgili mahalle sakinlerinin görüşlerini ve şikâyetlerini dinledi. Ensivri, “Sizin bu şikâyetinizle yakından ilgilenip en kısa sürede çözeceğimize inanıyorum” dedi. “Seçimden seçime gelip bizden oy istiyorlar ama hizmete gelince çöp arabası bile göndermiyorlar” diyerek tepkilerini dile getiren Roman vatandaşların yaşadığı Hacı İshak Mahallesi sakinleri, adeta çöplük içinde yaşamaya mahkûm edildiklerini söylediler.

Mahalle içindeki kanal tehlike saçıyor

Mahallenin ortasından geçen ve içerisi pislik dolu olan kanalın mikrop saçtığını, kanal için bir çözüm istediklerini söyleyen mahalle sakinleri, defalarca Akhisar Belediyesi’nden yardım istediklerini, 3 dönemdir Akhisar’da Belediye Başkanı olan Salih Hızlı’nın bir kere bile mahallelerini ziyaret etmediğini dile getirdiler. Adeta mikrop yuvası haline gelen kanalın içerisine çocukların girip oyun oynadığını da belirten mahalleli, “Bu kadar insana yazık. Biz de bu memlekette yaşıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler ve ayrıca yolların kötülüğünden de şikayet ettiler.