Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
04.05.2015 15:26

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte 17 ilçenin tamamında haşere ile mücadele çalışmalarına hız verdi. Karasinek, sivrisinek ve diğer haşerelerin üreme noktalarında çalışma yürüttüklerini belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Manisa’nın her açıdan sağlıklı bir şehir olması adına çalıştıklarını söyledi.

Haşere ile mücadele hizmetlerinin Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce il genelinde 45 arazi aracı ve 186 kişilik Haşere ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapıldığını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, “2015 Şubat ayı ikinci yarısında Manisa Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde bulunan 17 ilçede sulak alanlar ve gübrelik alanlarda larva mücadelesine ve havaların ısınması ile birlikte Nisan ayı itibarıyla yeşil alanlar ile çöp konteynerlerinde uçkun mücadelesine başlanılmıştır. Manisa’nın her açıdan sağlıklı bir şehir olması adına çalışıyoruz” dedi. Aykurt, tüm uygulamaların Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri ile Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde temini sağlanan biyosidal ürünler ile yürütüldüğünü kaydetti.

Çalışmalar Ekim ayına kadar sürecek

İlaçlama çalışmalarında, insan, hayvan ve bitki sağlığının ön planda tutulduğunu belirten Aykurt, larvasit uygulamalarında biyolojik mücadele için bakteri kökenli larvasitlerin tercih edildiğini ve sivrisinek ile karasinek mücadelesinde üreme kaynaklarının kurutulmasının hedeflendiğini aktardı. Aykurt, bu amaçla uzman ekiplerin tüm ilçelerde yaptığı kontroller sonunda tespit edilen üreme kaynaklarının Ekim ayının sonuna kadar periyodik olarak ilaçlama yapılacağını ifade etti. İlaçlama hizmetlerinin daha etkin yürütülebilmesi için üreme kaynaklarının kontrolünde vatandaşlara da büyük görev düştüğünü dile getiren Aykurt, “Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın, özel mülkteki süs havuzlarının devir daimlerinin kontrolü, gübrelerin belirli alanlarda üstlerinin kapatılarak toplanması, çöp konteynerlerinin ağızlarının kapatılarak çöplerin poşetli atılması gibi tedbirleri alarak da karasinek ve sivrisinek üremelerinin önüne geçilebilir” dedi.

İlaçlama çalışmaları Şubat ayında başladı

Vatandaşların sosyal paylaşım sitelerindeki yorumlarında Manisa’da ilaçlama hizmetlerinin başlatılmadığına dair yorumlar yaptığını ve bunun doğru olmadığını belirten Aykurt, “İlaçlama hizmetleri Şubat ayı itibarıyla larva mücadelesi ile sulak alanlarda başlamış olup, ürünlerin etkinlik süresine göre döngüler takip edilmiş ve larva mücadelesi devam etmektedir. Haziran ayının ikinci yarısından itibaren şehir ilaçlamasına da tüm mahallelerimizde başlanması planlanmaktadır” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu