Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.05.2015 12:10

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’in Köprübaşı ilçesi ziyaretinde Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Keçeli’nin konuşmalarını çarpıtarak basına servis edenlerin foyası ortaya çıktı. Dernek Başkanı Keçeli kendisinin söylemediği sözlerin haberde yer aldığını belirterek, “Bunu kim nasıl yayınladı bilmiyorum, bana bir şey soran olmadı. Benim söylemediğim sözleri yazmışlar. Ama bizi siyasi arenaya çekemeyecekler. Kim hizmet ederse onun yanındayız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, geçtiğimiz hafta Köprübaşı ilçesi ziyaretinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri ile biraraya gelmişti. Toplantıda özelikle muhtarların sorunlarını dinleyen Memiş’e, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Keçeli sorunlarını aktarmıştı. Ancak Keçeli’nin toplantıda yaptığı konuşma çarpıtılarak siyasi malzeme yapıldı. Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Keçeli de basında kendisinin ağzından çıktığı iddia edilen sözleri yalanladı. Haberde bazı kısımların kendisine ait olduğunu ancak birçok yerin kötü amaçlı olarak eklendiğini dile getiren Muhtar Keçeli, “ Benim ağzımdan çıkan sözler bellidir. Benimde orada söylediğim laflar var. Bunu nasıl yayınladılar bilmiyorum. Kim yayınladı onu da bilmiyorum. Bana bir şey soran da olmadı. Sorsaydılar gerçek düşüncelerimizi söylerdik. Ben orada ilk konuşmamda ısrarla söyledim. Biz siyasi arenaya çekilmeyeceğiz. Kim hizmet verirse onun yanında olacağız. Bizi böyle yanlış beyanlarla siyasete çekmelerini istemiyorum” diye konuştu.

UYDURMA SÖZLER

Haberde kendisine ait olmayan sözleri teker teker açıklayan Muhtar Keçeli, şu sözlerin kendisine ait olmadığını belirtti: “Biz Büyükşehirden eğlence değil, yollarımızın bir an önce daha kullanışlı hale getirilmesini istiyoruz. Daha önce özel idare tarafından birçok hizmetlerimiz karşılanmakta iken 14 aydır gözle görülür bir hizmet gelmedi. Su arıtmalarımız sürekli sıkıntılı, kanalizasyonlarımız sıkıntılı. Mezarlarımızın otlarının biçilmesi ile hizmet olmuyor. Mezarlarımızdan bile medet bekler oldunuz. Daha önce Köprübaşı Belediyesi tarafından cenazelerimiz ücretsiz bir şekilde kaldırılırken şimdi vatandaşlarımızdan para alınmakta”

İŞTE MUHTAR AHMET KEÇELİ’NİN TOPLANTIDAKİ YALANSIZ SÖZLERİ

“İlçemize geldiğiniz için öncelikle size teşekkür ediyorum. Biz muhtarlar derneği olarak yeni kurulduk, bende geçici başkanıyım. Bizim buradaki sorunlarımızı bilin ki mahalledeki Fatma teyzenin sorunu, Ayşe hanımın Mehmet amcanın sorunu. Bunun böyle bilinmesi gerekiyor. Biz burada bu sorunları dile getirdiğimiz zaman a parti olsun b parti olsun hiç fark etmiyor. Bir iki muhtarın kendi sorunuymuş gibi lanse oluyoruz. 2014 seçimlerinden sonra Manisamız büyükşehir oldu. Elbet halkın teveccühüdür o bizi ırgalamaz. Bizi muhtar derneği ve muhtar arkadaşlarım adına öncelikle hizmete bakıyoruz. A parti b parti asla kimseye taviz vermiyoruz. İnsanız. Muhtar arkadaşlarımın da gönlünde partisi vardır. Ama hizmet bakımından asla siyasetin içine karışmıyoruz. Muhtar arkadaşlarıma her zaman söylerim. Gönlündeki partiyi o karanlık odaya gittiğinde icranı yap derim. Ama sokakta a parti bunu asla yapmamak için gayret edelim diye tavsiyem bu olmuştur. Sizlerden ricam. Büyükşehir olduktan sonra sizin gibi kıymetli müdürlerimiz geldi. İşte bize 3 ay, işte bize bir sene 11 ay oldu. Bundan sonra artık bize ne yapacağınızı bildirmeniz gerekiyor. Biz bunu size neden söylüyoruz. Benim köyümde adam kalkıyor bunu niye yapmadın ya da yaptırmadın diyor. Devletten sen 900 lira maaş alıyorsun, gidiyorsun köprübaşında yiyorsun ama bu hizmeti burada yaptırmıyorsun diyor. Biz burada daha önceki müdürlerimize muhtar arkadaşlarımızın sorunlarını dile getirdik. Arkadaş bu yeni bir kuruluş. Biz bunlara biraz daha toleranslı davranalım. Ama bilin ki 11 ay geçti. Muhtar arkadaşlarımız diyor ki sabah kalktığımızda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden 35 tane mesaj var. Laleli’de program, yav kardeşim diyor. Bu Burak Kut’u getireceğine bana 200 metre kanalizasyon borusu gönder diyor. Biz artık bundan sonra sanatçıya değil de mahallemize hizmet mesajı bekliyoruz. Bunu şikayet olarak değil öneri olarak söylüyoruz. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Belediye Başkanımıza Köprübaşı Muhtarlar Derneği olarak bizim çok selamımızı söyleyin. Biz kendisini ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Bu şahsi talep değil köydeki Ayşe teyzenin, Hasan amcanın talebidir. Yine geldiğiniz için ilçemize teşekkür ediyorum. Diyeceklerim bu kadar. Yolarımız köstebek yuvası gibi. İkincisi kanalizasyon üçüncü sorunumuz sudur”

HALİL MEMİŞ: “BURAK KUT MESAJI DA ÇEKECEĞİZ, HİZMETİ DE YAPACAĞIZ”

Ne söyleniyorsa bize açık yüreklilikle söyleyin bizde cevabını verelim. Biz Burak Kut mesajı da çekeceğiz. Hizmeti de yapacağız. Nihayetinde belediyecilik fiziki hizmetten ibaret değil. Sosyal ve kültürel hizmetler de yapılmalı. Biz yapılan hizmetlerle ilgili mesaj almak istiyoruz diyorsunuz ama biz vatandaşımızın yaptığımız hizmetleri gördüğünü düşünerek mesaj atmıyoruz. Ama öbürü bir davettir. Kültür ve sanat faaliyetlerine devam edeceğiz. İnşallah Köprübaşı’na da geleceğiz. Toplum içinde yer almak lazım. Altyapı hizmetleri konusunda dediğiniz çok doğru. Gerçekten çok yoğun bir mesai geçirdik. Son bir yıldır çalıştığım kadar hiç çalışmadım. Yaşadığımız zorluğu anlatmak için söylüyorum. Siz neden zannediyorsunuz bugün geldim daha önce gelmedi. Daha önce geldiğimde yaparım dediğimde yapamayız diye gelmedim. Şimdi yaparız dediğimiz her şeyi yapacağız o noktadayız. Bundan sonra hizmet zamanı. Artık mazeretimiz yok. Köprübaşımızda 55 km hiç akla gelmeyen yolları yapacağız. Bu sorunlar bugünün sorunu değil. Yılların birikimidir. Ama biz her türlü planlamayı yaptık. Arkadaşlarımız çalışıyor. Su kanalizasyon yol konusunda. Yolları da yapacağız ama yolsuzluk yapmadan onu da söyleyeyim. Yani yolsuzluk yapmadan yol yapacağız”

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu