Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
11.05.2015 13:38

MANİSA’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası renkli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalar engellilerin sevgi yürüyüşü ile devam etti. ‘Engelleri birlikte kaldıralım’ mesajı veren engelliler, sergiledikleri birbirinden güzel gösterilerle engellerine meydan okudu.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Manisa’da pek çok etkinlikle kutlandı. Manisa’daki tüm engelli gruplarının katıldığı kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda start aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Elçin Yörükoğlu ve engelliler katıldı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Aile Sosyal Politikalar ve engelli dernekleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Engelliler Manisa Caddelerinde Yürüdü

Çelenk töreninin ardından protokol üyeleri ve engellilerin katılımıyla sevgi yürüyüşü yapıldı. Engeliler ellerinde pankartlarla engelleri birlikte kaldıralım mesajı verdi. Beyaz bastonları, tekerlekli sandalyeleri ile ilerleyen engelliler Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü.

Engelliler İçin Kariyer Günleri

Engellilerin iş sahibi olabilmesi için Engelliler Haftası’nda kariyer günleri düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Fuaye Salonu’nda yapılan kariyer günlerinde 29 firma katıldı. İŞ-KUR Müdürü Salim Eroğlu, amaçlarının engelli işçi arayan firmalarla iş arayan engellileri buluşturmak olduğunu belirterek, birçok engellinin iş sahibi olabileceğini ifade etti.

Her Zaman Yanınızdayız

Kutlamalar çerçevesinde Kültür Merkezi Lale Salonu’nda engelli öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri sahnelendi. Buradaki törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediye’nin her daim engellilerin yanında olduğunu ifade etti. Engellilerin sadece bir hafta hatırlanmasına karşı çıkan Ustamehmetoğlu, “ Sizler için Büyükşehir Belediyesi olarak yeni çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlara uygun olarak satın aldığı yeni otobüsler sizleri rahat ettirecek. Daha birçok çalışmayı sizin için yapıyoruz. Her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. Buradaki törene katılan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’de engelliler haftasını kutladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan’da Manisa’da ayda yaklaşık 6 milyon liralık engelliler için yardım yapıldığını belirterek, çalışmaların devam edeceğini duyurdu.

Engellilerin Gösterileri Büyüledi

Konuşmaların ardından ODTÜ Ülkem Koleji Ritim Grubu beyaz baston gösterisini sahneledi. Öğrencilerin bastonlarla yaptıkları gösterileri izleyenlerin beğenisini aldı. Ardından Şehitler İlköğretim Okulu engelli öğrencileri ve Öğretmen Şükran Bilginer Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe öğrencileri şarkı söyleyip dans ederek doyasıya eğlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Öğretmen Şükran Bilginer Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Nurullah Ceylan’a çiçek vererek, gösterilerden dolayı kutladı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu