Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
13.05.2015 10:11

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün başkanlık ettiği toplantıda, 2014 yılı MASKİ idare faaliyet raporu görüşülerek oylandı. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, genel kurul üyelerine 1 yıllık çalışmalarını detaylarıyla aktardı.

MASKİ 2015 yılı 1. Olağan Genel Kurulu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Olağan Genel Kurul toplantısında MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, MASKİ İdare Faaliyet Raporu ile ilgili bilgi verdi. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Gördes Atıksu Arıtma Tesisi, Manisa-Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi ihalelerini gerçekleştirdik. 11 Adet Atıksu Arıtma Tesisimizin işletme bakım onarım ihalesini gerçekleştirdik. Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Durasıllı, Gelenbe, Gölmarmara, Karakurt, Karaoğlanlı, Kula, Manisa ve Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisleri 24 ay süresince işletilecektir” diye konuştu.

MASKİ Proje Üretiyor

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında detaylı bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi, Salihli Atıksu Arıtma Tesisi, Keçiliköy Atıksu Arıtma tesislerinin işletmesinin devam ettiğini belirtti. Koç ayrıca Selendi, Alaşehir, Demirci ve Sarıgöl Atıksu Arıtma Tesislerinin proje ihalesinin tamamlandığını ve yapım sürecine hazırlandıklarını ifade etti.

İçme Suyu ve Kanalizasyon Projeleri Geliyor

Proje ihalesi yapılarak onaylanma sürecine giren tesisler hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Her ilçede en az 5 mahalle olmak üzere nüfus ve yerleşim yerleri de dikkate alınarak aciliyetlerine göre planlanmış Manisa İline bağlı 17 ilçede toplam 97 adet mahallenin; hem içme suyu, hem de kanalizasyon şebekesinin proje ihalesi yapılmış olup; projeler onaylanma aşamasındadır. Projelerin onaylanmasına müteakip inşaat ihaleleri yapılacaktır. Bu mahallelere ait içme suyu ve kanalizasyon borularını temin için ihaleleri yapılmış ve sözleşmeleri imzalanmıştır” dedi. Koç, “Ayrıca 9 adet altyapı tesisinin projeleri, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yapılıp onaylanmış ve bu projelerden Karaoğlanlı ve Selendi ilçesinin 3 mahallesinin kanalizasyon inşaat ihalesi gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

İçme Suyu Depoları Bakıma Alındı

İçme suyu depo bakım ve onarım ihaleleri noktasında bilgi veren Koç, 67 adet içme suyu depolarının bakım ve onarımları ihale aşamasında olduğunu belirtti ve sondaj ihaleleri hakkında bilgi verdi. Koç, 22 adet sondaj açıldığını ifade ederek, “11 adet ihale aşamasında olan 33 adet sondajımızı planladık” dedi. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, satın alınan araçlar hakkında bilgi verdi. Koç, “29 adet Kazıcı-Yükleyici, 4 adet Kepçe, 2 Adet Ekskavatör, 16 adet Reno Master, 18 adet Fiorina, 15 adet traktör, 3 adet kamyon, 10 adet kanal temizleme aracı, 8 adet vidanjör, 4 adet çekilebilir kanal temizleme aracı, 2 adet kombine çevre kontrol aracı olmak üzere toplam 111 adet araç satın alınmıştır” diye konuştu. Konuşmanın ardından ilgili madde oylamaya sunuldu. MASKİ Faaliyet Raporu AKP’nin çekimser oyuna rağmen, MHP ve CHP’nin oylarıyla kabul edildi.

Gürle, Mesken Tarifesinden Faydalanacak

MASKİ Genel Müdürlüğü 1. Olağan Genel Kurulu’nda Yunus Emre ilçesi Gürle Mahallesi’nde bulunan balık yetiştirme havuzlarında kullanılan metreküp fiyatının, köy tüzel kişiliğine haiz bir yerleşim birimi olması sebebiyle meskenlere uygulanan tarife üzerinden uygulamaya tabi tutulması teklifi görüşüldü. Karar oy birliğiyle kabul edildi. Bu maddenin görüşülmesiyle MASKİ 1. Olağan Genel Kurulu’na ara verildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu