13.05.2015 17:31

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Manisa Otizmi Fark Ediyor” adlı bir seminer düzenlendi. Seminerde Otizm ile ilgili bilinmeyen bir çok noktaya değinilirken, otizmli çocukların engelli değil, farklılıkları olan bireyler olduğu vurgulandı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Manisa Otizmi Farkediyor” adlı bir seminer düzenlendi. Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen seminere, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu ile engelli derneklerinin temsilcileri katıldı. Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Guljan Dönmez’in konuşmacılığını yaptığı seminerde, Otizm’in ne olduğu açıklanırken, otizmli bireylerin ilgi ve davranışlarının sosyal hayatlarına etkileri anlatıldı. Otizmde erken tanı için yapılacak çalışmaların bireylere getireceği faydalardan da bahseden Halk Sağlığı Uzmanı Gulcan Dönmez, tedavi sürecinde ailelerin, otizmli bireylere yaklaşımlarında sevgi faktörünü ön plana çıkarmaları gerektiğini vurguladı. Farkındalık yaratmak için toplum olarak herkese büyük görev düştüğünü belirten Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci ise seminere katılanlara ve konuşmacı Dr. Guljan Dönmez’e teşekkür etti.