Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.05.2015 19:58

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Salihli’yi sevindirecek kararlara imza atıldı. Büyükşehir Meclisi, Spor Salonu sıkıntısı yaşayan Salihli’ye spor salonu kazandırılmasına onay verdi. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli için büyük bir ihtiyaç olan spor salonuyla ilgili sorunun çözülmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Meclisi’ne teşekkür etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de bu spor tesisiyle daha büyük başarılara imza atılmasını diledi.

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısı ikinci oturumu Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Başkanlığındaki toplantıda komisyondan gelen raporlar teker teker oylandı. Toplantıda Salihli’ye yapılacak olan Spor Salonuyla ilgili imar planı değişikliği oylandı.

Salihli Spor Salonuna Kavuşacak

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yapılması planlanan tesisin Salihli için çok önemli olduğunu belirterek, “Bir önceki toplantıda ara komisyona gitmişti. Salihlimizin kız voleybol takımı var birinci lige çıktı. Bir tane spor salonu var. O da standarda uygun değil. Spor salonuna ihtiyaç vardı. İmar komisyonundakiler bizim buradaki değişikliğimizi kabul etmişler. Komisyona teşekkür ediyorum. Salihli için voleybol ve spor için ihtiyaç olan bir salondu. Salihli’ye hayırlı uğurlu olsun. Bu kapalı spor salonu Salihli Belediyesi’nin kendi bütçesiyle yapılacak. Ayırdığımızı öz kaynaklardan yapılacak. Diğer spor salonu bakanlığımızın. Biz onu kiralamıştık. Yine uygun görülürse kiralama yapacağız. Bu tamamen Salihli’nin girişindedir” diye konuştu. Konuşmaların ardından önerilen plan değişikliği CHP Grubunun ret oyu kullanmasına rağmen AK Parti ve MHP grubu tarafından kabul edildi.

Salihli’ye Yapılacak Gençlik Merkezi de Konuşuldu

Ayrıca Salihli’ye yapılması planlanan Gençlik Merkezi ile ilgili madde de meclis gündemine geldi. Gençlik Merkezini Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacağını kaydeden Kayda, “Salihli’de gençlik merkezi yok. Bu zamana kadar yöneticilerin yaptığı bir merkez yok. Gençlik merkezlerinin içeriğini biliyoruz. Dolayısıyla gençlik merkezinin konuşlanacağı yer merkezde olmalı. Çocuklar rahat gidebilmeli. Biz bu düşünceyle Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzden bizden talep edilen yeri hem stadın içerisine şuanda bütçesi ayrılmış 3 milyon gibi bir para ile gündeme aldık. Bu gençlik merkezine yakın. Birinci gençlik merkezi bakanlık yapacak. İkinci gençlik merkezi bugüne kadar atıl durumda kalan Salihli merkezde. İki merkez arasında 3 km mesafe olacak. 7 dönüm bir alan. Bugüne kadar hiç kullanılmıyordu. Proje ihalesi de bitti. İmar komisyonu üyeleri yeri gezdi. Belki çekme mesafeleri daha farklı olabilir. 7 dönümlük yerin 2 bin 200 metresini kullanacağız. Geri kalan alan yeşil alan olarak kalacak. Başka yerde olursa gençlik merkezi statüsünü kaybeder. Ben inanıyorum bu meclis bunları düşünecek bunlara karar verecektir. Gençlik merkezini Büyükşehir’le birlikte yapacağız. Bu hassasiyeti anlıyoruz. Ama bu tür merkezin siyasi tarafı olamaz. Hükümetin yapacağı gençlik merkezini ben meclise getirdim. Ve geçirdim. Daha önce 2 kez ret edilmiş. 7 buçuk trilyonluk bütçe ile Salihli Belediyesi’nin bunu yapma imkanı yok. Büyükşehrin katkılarıyla 7 buçuk milyonluk bedelden bahsediliyor. Bu geçirilirse Salihli halkı size teşekkür eder. Bu gerçekten ihtiyaç. Salihli en büyük ilçelerden biridir. Bunu geçirmenizi sizden istiyorum. Hem hükümetin yaptığını hem de büyükşehrin yapacağını her ortamda anlatırım” diye konuştu.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın konuşmasının ardından İmar Komisyonu Başkanı Can Mercül ve MHP’li Mehmet Palabıyık görüş bildirdi. Ardından ise konunun tekrar değerlendirilmesine karar verildi.

Meclis Salonu Tadilata Giriyor

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri ilgili komisyonlara gönderildi. Başkan Ergün, Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda tadilat yapılacağını belirterek, Haziran ayı meclis toplantısının Salihli ilçesinde yapılmasını önerdi. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı Meclis toplantısının Salihli’de yapılmasına karar verildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu