Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.05.2015 16:26

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yaşayan kadınlara Manisa’yı tanıtmak için başlattığı Haydi Kadınlar Manisa’ya projesinin ikinci ayağını start verdi. Nisan ayında başlayan gezilerle ilçelerde yaşayan 3 bin 300 kadın Manisa’yı tanıma fırsatı buldu. Tarihi kültürel mekanları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmetleri gören kadınlar, çalışmalara hayran kaldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz dönem hayata geçirdiği ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya projesi bu yıl tekrardan başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından yürütülen proje kapsamında Turgutlu ve Demircili kadınlar Manisa’ya geldi. Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu eşliğinde Manisa’yı gezen kadınlar, keyifli bir gün geçirdi.

İlk Defa Manisa’ya Gelenler Var

Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, projenin büyük bir ilgi gördüğünü belirterek, farklı ilçelerdeki kadınlardan talep geldiğini söyledi. Şekercioğlu, “ Projemizin ikinci ayağı Nisan ayında başladı. Toplamda 1 buçuk ayda 3 bin 300 kadınımız Manisa’ya getirdik. Bugün de 3 otobüsle 90 kadınımızı Manisa’da ağırlıyoruz. Turgutlu ve Demirci’den gelen kadınlar ilk defa köylerinden çıkıp Manisa’ya geldiklerini söylüyorlar. Bu gezi Manisa’yı tanımaları açısından çok önemlidir. Manisalıyız ama Manisa’yı bilmiyoruz diyorlardı. Bu gezilerden sonra Manisa’yı tanıyorlar. Manisa’nın tarihi, kültürel zenginliklerini, büyükşehrimizin kadınların talebi üzerine yaptığı yerleri görüyorlar. Kadınların ne kadar önemli bir güç olduğunu görüyorlar, farkındalığı arttırıyoruz. Bu gezilerin sonucunda daha çok kadın muhtar göreceğimizi düşünüyorum. Manisa’dan bilinçlenerek dönüyorlar” diye konuştu.

Kadınlar Atatürk Kent Parkı’nı Çok Merak Ediyor

Manisa’ya gelen kadınların gezisinin Atatürk Gençlik Merkezi’nden başladığını anlatan Şekercioğlu, “Kadınların ve gençlerin faydalanabileceği meslek edindirme kurslarını görüyorlar. Ardından Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Sergi Salonu’nu gezdiriyoruz. Kadınlarımız mini bir Çanakkale gezisi yapmış oluyorlar. Niobe, Ağlayan Kaya ve Mevlevihane gibi tarihi kültürel mekanları gezdiyoruz. Mevlevi kültürünü rehberimizin kadınlarımıza anlatıyor. Daha sonrasında ise Sultan Cami, Muradiye Cami ve Ulucami’yi geziyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın şehrimize kazandırmış olduğu Atatürk Kent Parkı’nı kadınlarımız çok merak ediyor. Son olarak kadınlarımızı oraya götürüyoruz. Manisalı kadınlar istediği sürece bu geziler devam edecek” dedi.

Kadınlardan Başkan Ergün’e Teşekkür

Manisa turuna çıkan kadınlar da Çanakkale Şehitliği’nde bol bol fotoğraf çektirerek, müzeyi inceledi. Buradaki görselliğe hayran kalan kadınlar ardından Mevlevihane’de gönüllü rehber Canan Çağlayan Akyüz’ün anlatımıyla Mevlevi kültürünü öğrendi. Manisa’yı gezen kadınlar Mesir Macunu almayı da ihmal etmedi. Ulucami, Sultan Cami ve Muradiye Camiini de gezen kadınlar, Atatürk Kent Parkı’nda Manisa gezisini sonlandırdı. Özellikle Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan eserleri çok beğenen kadınlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu