Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
21.05.2015 19:05

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 2014 yerel seçim çalışmalarında köprüsü olmaması nedeniyle traktörle geçtiği Selendi ilçesine bağlı Çampınar Mahallesi’ne köprü yapma sözü vermişti. Çampınar ile Dere mahallelerini birbirine bağlayan köprünün temeli, törenle atıldı. Törende konuşan Başkan Ergün, “Bu işin ihalesini 733 bin artı KDV yani 900 bin TL’ye yakın bir bedelle yapıyoruz. 113 metre uzunluğunda ve 90 günlük iş süresi var. Ancak yüklenici firma bunu 45 günde tamamlayıp teslim edeceğini taahhüt etti. İnşallah açılışını da hep birlikte yapacağız” dedi.

Selendi ilçesine bağlı Çampınar Mahallesi ile Dere Mahallesi’ni birbirinden ayıran ve 60 yıldan beri mahalle sakinlerini ilkelliğe mahkum eden köprü sorununu Manisa Büyükşehir Belediyesi çözdü. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 2014 yerel seçim çalışmalarında köprüsü olmaması nedeniyle traktör römorkunda geçtiği bölgede köprü yapımının ilk adımı atıldı. Çampınar Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MHP Manisa Milletvekili Adayları Zeynel Balkız, Hasan Eryılmaz, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, daire başkanları, mahalle muhtarları ve mahalleliler katıldı.

Seçim değil hizmet yatırımı

Törenin açılış konuşmasını yapan Çampınar Mahallesi Muhtarı Halil Öz, “60 yıldır bu bölgede hep bize yalan söylediler. Şimdi temel atılıyor ve hala inanamıyoruz. Çok teşekkür ederiz” dedi. Ardından Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş kürsüye davet edildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün hizmetin Manisa’nın doğusundan başlayacağı sözünü verdiğini ve bu sözü tuttuğunu belirten Savaş, “31 Ocak 2014 gecesi Cengiz Başkanımızla beraber buradan traktörle karşıya geçebildik. Cengiz Başkanımızı traktör römorkuna bindirdik ve Dere Mahallesi’nde bir kahvehanede bir toplantı yaptık. Aradan geçen 14 ayda bu köprünün yapımına başladık. İnşallah 45 gün gibi bir sürede açılacak. Bu bir seçim yatırımı değil, hizmettir. Bu böyle bilinsin” dedi.

Hizmet doğudan başlayacak demiştik

Savaş’ın konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Seçim çalışması kapsamında Çampınar ziyaretini hiç unutamadığını belirten Başkan Ergün, “Orada sizlerle yaptığımız toplantıda bu köprüyü yapacağımızın sözünü vermiştik. Öncelikle hem Nurullah Başkanıma hem de şahsıma gösterdiğiniz teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Selendi’de yaptığım mitingler olsun, buralarda yaptığım toplantılarda olsun hizmet doğudan başlayacak sözünü vermiştim. Sadece Selendi için bu proje yok. Merkezinde Gençlik Merkezi, Selendi Kent Meydanı, Selendi Belediye binası, Ototerminal Binası gibi projelerin startını verdik” dedi.

113 metrelik köprü 900 bin TL bedel

Selendi’nin Eskin Mahallesi’nde de köprü yapılacağının müjdesini veren Başkan Ergün, “Burası benim için ayrı bir anlam ifade ettiği için bu projeyi hemen başlattık. Tabi muhtarımız inanamıyoruz dedi. Cengiz Ergün bir şeye başladı mı bitirir. Bu böyle biline. Bu işin ihalesini 733 bin artı KDV yani 900 bin TL’ye yakın bir bedelle yapıyoruz. 113 metre uzunluğunda ve 90 günlük iş süresi var. Ancak yüklenici firma bunu 45 günde tamamlayıp teslim edeceğini taahhüt etti. İnşallah açılışını da hep birlikte yapacağız. Hizmetin siyaseti olmaz. Bunu ben her ortamda dile getiriyorum” diye konuştu.

Selendi’ye hizmet yağacak

Selendi’nin mahalle ve merkez yollarını birbirine bağlayan tüm yollarında asfaltlama çalışmalarının da kısa bir süre içinde yapılacağını müjdeleyen Başkan Ergün, 90 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla bin 800 metrelik yolların asfaltını yapacaklarını söyledi. Selendi’nin de 158 metrelik yolunun asfaltlanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, önümüzdeki yıla kadar tüm mahalle yollarının asfaltlarının tamamlanacağını ifade etti. Selendi ilçesinde 6 mahallenin içme suyu ve kanalizasyonla ilgili ciddi sorun yaşadığını belirten Başkan Ergün, il genelinde tespit edilen 97 mahallenin içinde bu mahallelerin de bu sorununun çözüleceğini söyledi.

Köprü çalışmaları dualarla başladı

Konuşmaların ardından mahalle sakinleriyle birlikte öğle yemeğinde bir araya gelen Başkan Ergün, mahalle sakinleriyle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Yemeğin akabinde okunan dualar eşliğinde kurban kesilerek, köprü yapım çalışmalarına başlandı. Mahalleliler köprü yapımını sevinçle karşılayarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e kendilerini unutmadığı için teşekkür ettiler.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu