Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
22.05.2015 12:59

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula programında Esenyazı ve Gökçeören mahallelerine ziyarette bulundu. Gökçören mahallesinde, bölgede yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf tesisi ile ilgili açıklama yapan Başkan Ergün, tesisin siyasi olaylara sokulduğunu ifade etti. Başkan Ergün, “Sizin görüşleriniz benim başımın tacı. Sizi üzdükten sonra o hizmeti ben ne diye yapayım. O tesis artık burada yapılmayacak” dedi. Başkan Ergün, tesisin Gölmarmara Belediyesi ve vatandaşlar tarafından seve seve kabul edildiğini belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula’da Esenyazı ve Gökçeören Mahallelerini ziyaret etti. Başkan Ergün’ün mahalle ziyaretlerine Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Manisa Milletvekili Adayları Zeynel Balkız ve Hasan Eryılmaz eşlik etti. İlk olarak Esenyazı Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Ergün, vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Mahalle kahvesinde vatandaşlarla oturup sohbet eden Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il bütününde ve Kula’da hayata geçirdiği projeleri anlattı. Başkan Ergün, önümüzdeki süreçte Kula’ya kazandırılacak hizmetler noktasında da mahallelilere bilgiler verdi.

Hizmet il bütününde planlanıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ardından Gökçeören mahallesini de ziyaret etti. Gecenin ilerleyen saatleri olmasına rağmen büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Başkan Ergün, vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi’nin Kula’da hayata geçirdiği projeler ile ilçeye ve Gökçeören mahallesine kazandırılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Mahalle sakinlerine hitap eden Başkan Ergün, hizmetin artık il bütününde planladığını söyledi. Başkan Ergün, “Sadece itfaiye hizmetleri ile ilgili geçtiğimiz sene yaptığı tek ihalede Manisa’nın tamamında belirlenen 50 noktada araç eksikliği ile ilgili yaptığımız ihalenin bedeli 20 milyon lira. Bu araçların şu anda imalatları yapılıyor. Bu ay sonundan itibaren bu araçlar teslim edilecek ve ilçelerimize dağıtılacak. Ayrıca bazı bölgelerde de itfaiye müfrezeleri kurulacak. Bunlardan bir tanesi de Gökçeören mahallemiz” diye konuştu.

17 kurumun ortak komisyonu ile kararı alınıyor

Kula’da yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, “Biz bunu sizlere anlatamadık. Aslında planladığımız katı atık bertaraf tesisi neresi, Gökçeören mahallesi neresi. Olsun hepsine saygılıyım. Fikirlerinize saygılıyım. Değerli başkanım sizlerle istişare etti. her şeyden önce şunu iyi bilmenizi istiyorum. 17 tane kurumun ortak komisyonu ile bu kararlar alıyor. Bunun kararını Büyükşehir Belediyesi almadı. Direkt faturayı Büyükşehir Belediyesi’ne kesmeyin. Buraya heyetler geldi. Böyle bir alanın büyük bir alan olması lazım. Ama Süreko’nun yaptığı gibi katı, yerine altına zehir gömülen bir tesis değildi bu. Bu tesis plastiği, alüminyumu ve her türlü şeyi ayrıştırılan, otomatik makinalarda ayrıştırılıp kapalı mekanlarda 25 günlük sürede çöplerin tamamen dezenfekte edilerek fermantasyona sokularak açık alanda bunları gübre haline çeviren kompost sistemi de dahil ederek bu bölgedeki tarım yapan vatandaşlarımıza gübre olarak dağıtılacak kompost üretim ve sadece bütün toplanan çöpün yüzde 15’ini katı atık bertaraf tesisi dediğimiz düzenli depolama alanına depo eden bir tesisti bu. Ama anlatamadık” dedi.

Gölmarmara seve seve kabul ediyor

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un Gökçeören’e gelerek vatandaşlarla görüştüğünü söyleyen Başkan Ergün, “Sizin görüşünüz benim başımın tacı. Başkanımın isteği benim başımın tacı. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Sonuçta hiçbir şeyi zorla yapmayız. Sevgi ve güzellikle yaparız. 6 yıldır insanımızı mutlu etmek için uğraşıyoruz. Sizi üzdükten sonra o hizmeti ben ne diye yapayım. Yarın bu yoldan geçerken dostlarımızı ziyarete geldiğimde yüzüme küfür yedirttirmem ben. O açıdan müsterih olun. Yeri bulundu. 3 tane alan tespit ettik. Gölmarmara ilçesine kuruluyor. Gölmarmara Belediyesi ve oradaki vatandaşımız seve seve kabul ediyorlar şu anda. Neden? Orada en az 300-400 kişi burada çalışacaktır. Ve çevreye zararı yoktu bu tesisin. Ne kokusu vardı ne de başka bir zararı vardı. Siz tamamen farklı algılandınız. Siyasiler girdi, milletvekilleri girdi, polemikler yaratıldı. Sonuç itibariyle hepsine saygı duyuyorum. Ama bu yatırım Gölmarmara’ya kararı alındı. 3 alandan bir tanesi için planlama çalışmalarına başladık. Bu noktada alınan karar bu. İnşallah hayırlısı olur” şeklinde konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu