Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
22.05.2015 18:47

“Güzel Hizmetler Sizlerle Buluşacak”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprübaşı ilçesini ziyaretinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. İlçe merkezinin yanı sıra eski adıyla köyler, yeni adıyla mahallelere yapılacak hizmetlerden bahseden Başkan Ergün, asfalttan, arıtma tesislerine, su depolarından, düğün salonlarına kadar muhtarlara önemli müjdeler verdi. İcraat noktasında siyasi konuşmadığını, hiçbir zaman “yaparız” deyip geçirmediğini dile getiren Başkan Ergün, “Sihirbaz değiliz bir anda her yere yetişmemiz mümkün değil. Önceliği olan hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Ancak dört yıl içerisinde güzel hizmetleri sizlerle buluşturacağız” dedi.

İlçe ziyaretlerini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cuma gününü Köprübaşı ilçesinde geçirdi. İlçede bulunan Mahalle Muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştiren Başkan Ergün, yapılacak projelerden bahsederken, muhtarların sorunlarını da dinleme fırsatı buldu. Düzenlenen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Funda Solak, Kent Estetiği Daire Başkanı Serpil Çakır, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ile birlikte Köprübaşı İlçe Koordinatörü Alim Ertem katıldı. Toplantıda konuşmasına kendisine yerel seçimlerde verilen destekler nedeniyle teşekkür ederek başlayan Başkan Ergün, “Öncelikle yaklaşık 14 aylık bir süreci geride bıraktık. İlk defa kurulan bir Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nde teşkilat yapılanmasını en hızlı tamamlayan bir belediye olduk. Trabzon, Muğla ve Balıkesir kadrolarını tamamlayamadılar. Bildiğim kadarıyla Muğla’da iki üç defa MASKİ Genel Müdürü değişti. Buralara konusunda uzman kadrolar oluşturmak gerekiyor. Bu süreçler geride kaldı. Şubat ayından itibaren daha önce hazırlıklarını yaptığımız çalışmalara başladık. Bu hizmetler sizlere yansımaya başladı” dedi.

Manisa Köprübaşı’ndan İbaret Değil

Manisa’nın sadece Köprübaşı’ndan ibaret olmadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bütün Manisa bizden hizmet bekliyor. Ancak sihirbaz değiliz. İcraat noktasında hiçbir zaman siyasi konuşmadım. Yaparız deyip geçirmedim. İmkânlarımız dâhilinde her yere yetişmeye çalışıyoruz. Önceliği olan hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Bütün ilçelerden bize talepler geliyor. Özel İdaresi’nin yıllardır yapamadığı sorunlar bugün bizim masamıza geldi. Ama dört yıllık süreçte en güzel hizmetleri size yansıtacağız” diye konuştu.

Köprübaşı’nda 59 Kilometre Köy Yolu Asfaltlanacak

Manisa genelinde İl Özel İdaresi döneminde asfaltlamaya bir yılda 14 Milyon TL bütçe ayrıldığını ifade eden Başkan Ergün, “Biz bu yıl için toplamda bin 600 kilometre stabilize, 200 kilometre sıcak asfalt planlaması yaptık. Bunun bütçesi de belirlendi. Bu yıl ihalesini yaptık ve 91 Milyon TL bütçeyle asfaltlama yapacağız. Ancak ihaleye katılan firmalardan birinin itirazı nedeniyle bu çalışma biraz gecikti. Ön yargılı olmak istemiyorum ama seçim öncesinde bizim hizmet yapmamızın önüne geçiyorlar. Ama Allah nasip ederse bu yaz içerisinde bu planlamasını yaptığımız yolların asfaltlamasını yapacağız. Köprübaşı’nda da 59 kilometre yolun asfaltlamasını yapacağız. Üç yıl içerisinde de Manisa genelinde asfaltı yapılmayan yol kalmayacak” şeklinde konuştu.

İlçe Belediyelerle Sorumluluk Alanlarımız Farklı

Muhtarların bir konuya daha dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Başkan Ergün, “Şimdi her şeyi biz yapacağız diye bir şey yok. Köy merkezinde ki yolların bakım ve onarım sorumluluğu ilçe belediyelerine, köylerden merkeze gelen yolların sorumluluğu ise bize ait. Ancak biz buna rağmen köy merkezinde kullanılması için 600 bin metrekare parke taşı ihalesi yaptık. Köprübaşı’ndan da 43 bin 500 metrekare bize talep gelmişti. Bugünde 3 bin 500 metrekare daha talep eldi. Tahmin ediyorum bir ay içerisinde bunların dağıtımı başlayacak” diye konuştu.

Alt Yapı Eksikliği Olan Köyler Var

MASKİ ekiplerinin Manisa’da su ve kanalizasyon eksikliği bulunan köyleri tespit ettiğini ifade eden Başkan Ergün, “İlk olarak il bütününde 97 köyün belirlemesini yaptık. Şu anda bu eksik olan köylerin projeleri hazırlanıyor. Hemen ihalesine çıkacak duruma geldik. Bu köylerin sıfırdan alt yapıları yenilenecek. Bu nedenle alt yapısı olmayan köylere taş göndermeyeceğiz. Alt yapıları tamamlandıktan sonra taş döşemesini yapacağız” dedi.

Köylerde Paket Arıtma Sistemi Hayata Geçecek

Manisa’da arıtma noktasında da önemli eksiklikler olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “Manisa’da merkez arıtma, Turgutlu, Gördes, bunların arıtma ihaleleri yapıldı. Bunların yanında Alaşehir, Demirci, Sarıgöl, Selendi gibi ilçelerimizin arıtmaları yok. Bunların projeleri devam ediyor. Bu önümüzdeki süre içerisinde bütün bunların tamamını yapacağız. Köylerimizi ilgilendiren paket arıtma sistemlerini de devreye sokacağız” şeklinde konuştu.

Su Depolarının Durumu Çok Kötü

İlçelerde mevcut su depolarının durumunun çok kötü olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Burada da Esenyazı’da çalışması yapıldı. Yakın zamanda 100 su deposunun ihalesine çıkıyoruz. Tabi bir anda 870 mahallenin eksikliklerini tamamlamamız mümkün değil. Belirli öncelik sırasına göre yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Düğün Salonları Geliyor

Eski adıyla köy, yeni adıyla mahallelerde düğün salonu yapımı noktasında çalışma içerisinde olduklarında belirten Başkan Ergün, “Köprübaşı’ndan 11 düğün salonu talebi gelmiş. Amacımız büyük nüfuslu ve birbirine yakın olan köylerde bu eksikliği de kapatmak. Projeleri 300 ve 500 kişilik olmak üzere iki proje hazırlandı. İlk etapta öncelikli yerlerde bunların yapımına başlayacağız” diye konuştu.

Köprübaşı’nda Ücretsiz Eğitim Dönemi Başlıyor

Manisa’da MABEM bünyesinde yürütülen çalışmaların ilçelere de yayılacağını ve bu yaz itibariyle dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim imkanı sunacaklarını dile getiren Başkan Ergün, “Şu an itibariyle 12 ilçemizde bu hizmeti başlatıyoruz. Köprübaşı’nda da bina kiralaması yapıldı. Bu yaz Köprübaşı’nda da eğitimlerimiz başlıyor” dedi.

Yeni İtfaiye Araçları Geliyor

Manisa genelinde 50 yeni itfaiye noktası belirlediklerini dile getiren Başkan Ergün, “Bununla ilgili olarak 20 Milyon TL’ye araç ihalesi yaptık. Bu ayın sonuna kadar 27 aracı teslim alacağız. Bu araçların ilçelere dağıtımı yapılacak. Köprübaşı ilçesine de bu araçlardan gelecek” dedi.

Ulaşım Sorunu Çözülecek

Manisa il bütününde ulaşım noktasında da çalışma yürüttüklerini dile getiren Başkan Ergün, “Köylerimizin ulaşımı noktasında sıkıntılarını çözmek istiyoruz. Ulaşım dairemiz Köprübaşı’nda üç noktada güzergâh belirledi. Köprübaşı, Borlu arasında alçak tabanlı bir araç düşünüyoruz. Bu araçlar elektronik kart sistemli olacak. Amacımız araçlarda nakit parayı kaldırıp, elektronik sistemi tüm il geneline yaymak. İl bütününde 80 yeni şehir içi otobüsü hizmete sokmak istiyoruz” dedi.

Muhtarların Taleplerini Dinledi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasının ardından, toplantıya katılan mahalle muhtarlarına tek tek söz verdi. Muhtarların mahalleleri ile ilgili sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Ergün, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu ve Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ile birlikte sorunları not alarak, taleplerini cevaplandırdı. Sürekli dile getirdiğini ve bir anda sorunların çözümünün mümkün olmadığını belirten Başkan Ergün, kendilerine iletilen taleplerin öncelik sırasına göre çözüleceğini belirtti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu