Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
26.05.2015 13:10

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, il genelinde hizmetlerini zamanında ve eksiksiz yerine getirebilmek için oluşturduğu dev araç filosuna 38 araç daha ekledi. Büyükşehirin yapılanma sürecini tamamladığını ve artık sahada olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 17 ilçenin tamamına en güzel hizmetleri ulaştıracaklarını söyledi. Büyükşehir bünyesine dahil edilen mobil diş tarama hizmet aracıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle vatandaşlara yerinde tedavi hizmeti de verileceği belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosuna dahil edilen 38 yeni aracın tanıtımı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şantiyesi’nde gerçekleştirildi. Araç tanıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Manisa Milletvekili Adayları Zeynel Balkız, Hasan Eryılmaz, Yaşar Coşkun, daire başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’mızın 17 ilçesiyle bir bütün olduğunu göz önünde bulundurarak araç, ekipman, personel ve planlamayı her bölgemize eşit olarak yaptık. Geride bıraktığımız 14 aylık süre içerisinde gece-gündüz demeden büyükşehir yapılanma sürecini bir an önce tamamlayıp, hızla hizmetlerimize başlamaya odaklanmıştık. Geldiğimiz noktada tüm yapılanmasını tamamlamış ve hizmete hazır bir Büyükşehir Belediyesi olduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim” dedi.

Siyasiler bizden bilgi alabilirler

Seçim dönemi nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan eleştirilerle ilgili göndermelerde bulunan Başkan Ergün, “Birileri sürekli unuttuğundan yeniden hatırlatmakta fayda gördüğüm birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Manisa’mızın 35-40 yıla varan en büyük problemlerinden bir tanesi olan katı atık bertaraf tesisinin ön ihalesini 9 Nisan’da yapmıştık. Uzunburun Mahallesi Sarıçam mevkiinde yapacağımız bu dev projenin genel ihalesi Haziran ayı içinde yapılacak ve prosedür sericinin ardından yer teslimiyle çalışmasına başlanacaktır. Yine merkezle birlikte 11 ilçemizin atık su arıtma tesislerinin ihalesi bir bir yapılıyor. Siyasi arenanın ısındığı şu günlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak eleştiri yapacak olanların öncelikle bilgi sahibi olması için Büyükşehir Belediyemizden bilgi talebinde bulunmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Birileri sürekli konuşuyor, biz çalışıyoruz

Yakın zamanda 170 bin metrekare alan üzerine inşa ettikleri Atatürk Kent Parkı’nı Manisa’ya kazandırdıklarını ve Manisalılara yepyeni bir sosyal alan armağan ettiklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Geçtiğimiz hafta da gençlerimizi spora teşvik etmek amacıyla ilimizin en büyük eksiklerinden olan Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu’nu da yine gençlerimize armağan ettik. MASKİ Hizmet Binası ve Oda-Dernekler projemiz, Tam Otomasyonlu Otopark projemiz de hızla ilerliyor. Tabi bunlar ilimiz merkezinde hayata geçirdiğimiz projelerden yalnızca birkaçı. Turgutlu ilçemizde güzel bir meydan, otopark ve pazaryeri projesinin inşallah Cuma günü temelini atıyoruz. Salihli ilçemizde 60 yıllık sorun olan ve hemşerilerimin can güvenliğini tehdit eden dur-geç köprülerini yeniledik. Bunun da Allah nasip ederse yarın açılışını yapacağız. İlçemizde 60 yıldır çözülmemiş olan bu sorunu 33 gün gibi bir sürede çözdük. Sarıgöl, Alaşehir, Ahmetli, Turgutlu, Salihli ve Saruhanlı ilçelerimizin kavşak projelerini de inşallah yaz sonuna kadar temel atma düzeyine getirmiş olacağız. Birileri sürekli konuşuyor. Biz de hizmetlerimizle ve halkımızın gösterdiği teveccühle yanıt vermiş oluyoruz” diye konuştu.

500 bin TL belediye kasasında kaldı

Büyükşehir bünyesine katılan araçlarla ilgili bilgi veren Başkan Ergün, “Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız bünyesine 6’sı 8+1 metreküp çöp kamyonu ve 8’i de 4,5 metreküp vakumlu yol süpürme aracı olmak üzere toplam 14 adet araç kattık. Aldığımız bu araçlardan 1’er çöp kamyonu ve 1’er süpürge aracını Alaşehir, Kula, Salihli, Sarıgöl, Selendi, Turgutlu ilçelerimizde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan cadde ve bulvarlarda kullanacağız. Toplam 2 milyon 250 bin liraya mal olan araçlarımız için KDV teşviği alarak, vergiden muaf olduk. Böylece belediyemiz kasasından ekstra 500 bin liranın çıkmasının önüne geçmiş olduk” dedi.

Yol kontrol ekibi oluşturulacak

Fen İşleri Daire Başkanlığımız bünyesine, 8 adet 1832 çift kabin damperli kamyon, 2 adet 3232 damperli kamyon, 3 adet 3536 damperli kamyon, 7 adet Isuzu çift kabin kamyonet, 1 adet 27 metrelik teleskobik sepetli araç ve 1 adet 16+1 Panelvan minibüs kazandırdıklarını da belirten Başkan Ergün, “Bu araçların da toplam maliyeti KDV dahil 3 milyon 236 bin 626 liradır. Burada özellikle şu hususu belirtmek isterim. 7 adet Isuzu kamyoneti Fen İşleri Daire Başkanlığımız bünyesinde oluşturduğumuz yol kontrol ekiplerinin hizmetine sunacağız. Bu ekip sürekli sahada 17 ilçemizin tamamında hizmet verecek. Burada bozuk, asfalt ihtiyacı ve yama ihtiyacı olan yolların tespitini yapıp, zamanında buralara müdahale etmemizi sağlayacak. O açıdan bu ekip, bizim sahadaki gözümüz olmuş olacak” dedi.

Mobil diş tarama aracı hizmeti vatandaşın ayağına götürecek

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından 1 adet ağız ve diş sağlığı gezici tarama aracı alındığını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “KDV dahil 53 bin 900 liraya mal olan bu araç, Büyükşehir Belediyemiz ile Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle kentsel ve kırsal bölgelerde hastanelere ulaşmakta güçlük çeken çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek. Manisa ili sınırlarında içme sularındaki flor haritasına göre, yetersiz olan bölgeler önceliğe alınarak tüm ilçe ve mahallelerindeki çocuklarımız, 18-65 yaş arası yetişkinlerimiz ile 65 yaş üstü yaşlılarımızın taramalarını ve birinci basamak tedavi hizmetlerini yerine getirmek öncelikli çalışmalar arasında yer alacaktır. Bu sebeple Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 13 metreküplük bu mobil hizmet aracını satın alarak, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün kullanımına sunmuş olacağız. Aracın iç dizaynını Halk Sağlığı Müdürlüğü yapacak. Toplam 5 milyon 540 bin 520 liraya mal olan bu araçlarımızın kazasız, belasız, güzel hizmetler vermesini cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Araçlar dualarla hizmete başladı

Konuşmanın ardından Ford firması yetkilileri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e plaket takdim etti. Araçları kullanacak olan sürücülerle tek tek tokalaşan Başkan Ergün, kazasız, belasız güzel hizmetlerin yapılmasını temenni etti. Araç tanıtım töreni, okunan duaların ardından son buldu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu