Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
26.05.2015 15:15

MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un billboardların asılmasıyla ilgili yaptığı ikinci açıklamaya yanıt geldi. Selçuk’un basına belge adıyla servis ettiği meclis kararlarının henüz sonuçlanmış kararlar olmadığının vurgulandığı açıklamada, “Sonuç itibariyle söz konusu ilan, reklam ve tanıtım yönetmeliği, il sınırlarımız içinde bulunan ve belediyemiz tasarrufunda kullanılan billboard, raket ve totem gibi benzeri tanıtım araçlarının tahsisine, kiralanmasına ilişkin bir mevzuat olmayıp, il bütününde kent estetiği açısından görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanmış dokümandır” denildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından yapılan ikinci açıklamada, 13.01.2015 tarihinde kabul edilen hukuk ve tarifeler komisyonu raporunun 4. kısım izin ve denetim işleri bölümündeki 10. maddenin okunmasını ve anlamamızı, halen tekrar ederse tepeden tırnağa kendimizi çek etmemizi ve kontrol etmemizi tavsiye eden beyanat yayınlamıştır. Demirci Belediye Başkanı tarafından ifade edilen meclis kararı, ‘İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği’ olup, söz konusu yönetmelik 13.01.2015 tarihinde Belediye Meclisi gündemimize alınmış, Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na havale edilmiştir. Bir sonraki meclis toplantısı olan 10.02.2015 tarihinde Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmiştir. 19.03.2015 tarihli meclis toplantısında konunun komisyonda görüşülmesine devam etmesi yönünde karar alınmış olup, 14.04.2015 tarih ve 227 sayılı kararla oybirliğiyle kabul edilmiştir. Ancak söz konusu yönetmelik amacı ve kapsamı Manisa il sınırları içerisinde reklam, ilan, tanıtım uygulamaları ve bu uygulamaların yol açabileceği görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak suretiyle kent estetiğine katkıda bulunulması amaçlanmıştır.”

Yetki Büyükşehir’de

Selçuk’a yönetmelik hatırlatmasının yapıldığı açıklamada şunlara yer verildi: “Yönetmeliğin İzin Verme Yetkisi’ başlıklı 10. maddesinin 1. fıkrası; Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında ana arter ve meydanlara cepheli parsellerdeki bahçe ve bahçe duvarlarına, boş arsa ve arazilere, bina cephelerine, kamu ortak kullanım alanlarına ve araçlara konulacak ilan ve tanıtım uygulamalarına izin vermeye ilgili kurul (Kent Estetik Kurulu) yetkili olduğu: 2. fıkrasında; 1. Fıkra dışında kalan yerlere cepheli parsellerdeki bahçe ve bahçe duvarlarına, boş arsa ve arazilere, bina cephelerine ve kamu ortak kullanım alanlarına konulacak ilan ve tanıtım uygulamalarına izin vermeye ilçe belediye başkanlıklarının yetkili olduğu: 3. Fıkrasında; ilçe belediye başkanlıkları, kendi sorumluluk alanlarında bulunsa dahi meydan ve ana arterlere görüntüsü olan yer ve yapılardaki reklam, ilan ve tanıtım uygulamaları için ilgili kurulun görüşünü almak kaydıyla izin verebilir” denilmektedir. ‘Yönetmeliğin Uygulanması ve Görevli Merci’ başlıklı 11. maddenin 2. fıkrasında, ‘İlçe belediyeleri sorumluluk alanlarında yönetmelik hükümlerine aykırılık teşkil eden uygulamaların tespit edilmesi durumunda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili ilçe belediyesine belirli bir süre verilerek uygulamanın kaldırılması istenir. Kaldırılmadığı durumlarda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu alanlardaki aykırılıklar giderilebilir. denilmektedir.”

Kurul oluşumu henüz tamamlanmadı

Bahsi geçen kurulun henüz oluşmadığının da vurgulandığı açıklamada, “Yukarıda bahsi geçen kurulun oluşumu ile ilgili Kent Estetik Kurulu’nun Çalışma Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelik, Belediye Meclisimizin 12.05.2015 tarih 322 sayılı kararı ile AKP grubunun oy çokluğuyla kabul edilmiş olup, hukuka aykırılık gerekçesiyle dava konusu yapılmış ve kurulun oluşumu henüz tamamlanmamıştır. Sonuç itibariyle söz konusu ilan, reklam ve tanıtım yönetmeliği, il sınırlarımız içinde bulunan ve belediyemiz tasarrufunda kullanılan billboard, raket ve totem gibi benzeri tanıtım araçlarının tahsisine, kiralanmasına ilişkin bir mevzuat olmayıp, il bütününde kent estetiği açısından görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanmış dokümandır” denildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu