31.05.2015 21:43

MANİSA’da 10. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri düzenlenen bir dizi etkinlikle başladı. Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başlayan etkinlikler, Kültür Merkezi’nde açılan “Geri Dönüşümden Sanata” sergisi ile Ulupark Kadınlar Kahvesi’ndeki lokma hayrından sonra Hatuniye Camii’nde Ahmet Bedevi’nin ruhuna ithafen mevlit okutulmasıyla devam etti

10. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri, Tabiat, ağaç ve insan sevgisinin sembolü ve çevreciliğin önderi Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başladı. Buradaki törene, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım ve personeli, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, MHP Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, AKUT Manisa Şubesi üyeleri, yetkili müdürler ile vatandaşlar katıldı. Okunan dualar ve Ahmet Bedevi’nin mezarına çiçek koyulmasıyla buradaki tören son buldu. Etkinlik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu Öğrencileri’nin atıl durumda olan malzemelerden yaptıkları eserlerin yer aldığı sergi açılışı ile devam etti. Açılışı gerçekleştirilen sergiyi gezen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve beraberindekiler sergiyi gezerek yetkililerden eserler hakkında bilgiler aldı. Ulupark Kadınlar Kahvesi’nde etkinlik kapsamında lokma ikramı yapılmasından sonra Hatuniye Camii’nde Ahmet Bedevi’nin ruhuna ithafen mevlit okutuldu.