Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
01.06.2015 14:51

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Gölmarmara’da Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü hizmetleri ve hayata geçireceği projeleri açıkladı. Gölmarmara’nın yıllardır beklediği asfalta Büyükşehirle birlikte kavuşacağını dile getiren Memiş, ilçeye 2 düğün salonu, gençlik merkezi, hayvan barınağı ve MABEM kursları kazandıracaklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Gölmarmara’da yapılacak hizmetler hakkında muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bilgilendirdi. Gölmarmara’da ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Gölmarmara Hizmet Binasını ziyaret eden Memiş, Koordinatör Mücahit Tunay ve koordinatörlük çalışanları ile buluştu. Ardından Gölmarmara Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıya MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, daire başkanları, ilçe Koordinatörü Mücahit Tunay ve muhtarlar katıldı. Muhtarların isteklerini dinlemek ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yapılacağı hizmetleri anlatmak için geldiklerini dile getiren Memiş, 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte yeni bir sürecin başladığını bildirdi. Alanda hizmet eden İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin kaldırıldığını belirten Memiş, “ Artık alanda hizmet eden Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesidir. Yeni yapılanmayla birlikte ilçe belediyelerinin en temel görevi çöp toplamadır. Onun haricinde gözle görülür bir hizmet yoktur. Bunun karşısında Büyükşehir Belediyeleri su ve kanalizasyon işleri, yol, ulaşım, hal hizmetleri, itfaiye, mezarlık, ilaçlama gibi birçok temel hizmeti artık büyükşehirler yürütüyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanma sürecini başarıyla bitirdiğini kaydeden Memiş, Büyükşehrin artık sahada olduğunu söyledi.

Hizmet Boynumuzun Borcu

Büyükşehir Belediyesi’nin köy yollarının ıslah edilmesiyle ilgili çalışma başlattığını belirten Memiş, mahalleleri ana güzergaha bağlayan yolların görev alanlarında olduklarını belirterek, “ Öncelikli olarak bizim sorumluluğumuzda olan yolları yapacağız, ancak ihtiyaç olursa ova yollarına da gireriz. Biz hizmeti üretirken asla siyasi kaygı gütmeyen bir yapıya sahibiz. 17 ilçe bizim için eşittir. Hizmetin aciliyeti neredeyse oraya öncelik veririz. Bu yönetim olarak boynumuzun borcudur. Manisa genelinde 4600 km’lik köy yolunun 1600 km stabilize, 200 km sıcak asfaltını bu yıl yapacağız. Özel İdare ise geçen yıl il genelinde sadece 14 milyon yatırım yaptı. Biz ise 91 milyonluk asfalt ihalesini yaptık. İtiraz olmamış olsaydı şuan 17 ilçede aynı anda çalışma başlatacaktık. İtirazın sonucunu bekliyoruz. Gölmarmara’da ise 27 km asfalt çalışması olacak. Bunun maliyeti 2 milyon lira olacak. Kamu ihale kurumundan onay geldiği andan itibaren 4 ay içinde bu asfalt yapılacak. Bunun lamı cimi yok. Biz bu hizmeti yapacağız” dedi. Gölmarmara’ya 2 adet düğün salonu yapılacağını açıklayan Memiş, ilçeye 25 bin metrekare parke taşı, 7 durak gönderileceğini belirtti. Ayrıca cami ışıklandırmalarına da devam edildiğini kaydeden Memiş, ilçeye hayvan barınağı müjdesi de verdi.

Gençlere Müjde

Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri geleceğe hazırlamak için MABEM kursları düzenlediğini açıklayan Memiş, “Gençlerimizi sınavlara hazırlamak amacıyla oluşturduğumuz bir kurstur. Burada dershane açacağız. İlçe belediyesinden gençlik merkezi yapılması için yer bekliyoruz. Burada hal binası da yapacağız” dedi. Manisa genelinde içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını başlatacaklarını açıklayan Memiş, Gölmarmara’da 5 mahallede bu çalışmaların yürütüleceğini dile getirdi.

MASKİ Tam Kadro Sahada

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç da, içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesisleri konusunda önemli çalışmaları olduğunu belirterek, “Kapımız hepinize açık. MASKİ konusundaki sıkıntılarını çözmek için tam kadro sahadayız. Ekimiz, ekipmanımız kuvvetlidir” dedi. Genel Sekreter Memiş’de, yıllardır yapılmamış olan su ve kanalizasyon eksikliklerini sona erdireceklerini belirterek,” Biz Manisa’nın her yerine altyapıyı götürmek için çalışıyoruz. Yıllardır yapılmamış olan hizmetleri yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mahalle muhtarları, mahallelerinin eksiklerini anlatıp, isteklerini dile getirdi. Tek tek söz alan muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden dolayı da teşekkür ettiler.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu