Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
02.06.2015 20:00

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Alaşehir’de mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Alaşehirli muhtarların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede hayata geçirmeyi planladığı projeler anlatıldı. Genel Sekreter Memiş, Alaşehirli muhtarlara kavşak, oto terminal binası, gençlik merkezi ve asfalt noktasında müjdeler verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yapılan hizmetleri anlatmak üzere gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Alaşehir’de mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Alaşehir’de bulunan mahalle muhtarlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Bilgehan Noyan ve Ali Uçak yer aldı. İlçelerde 2 aydır bilgilendirme toplantıları yaptıklarını söyleyen Genel Sekreter Memiş, “Yaklaşık 15 ay önce 31 Mart sabahı yeni bir duruma uyandık. Belediyelerin hizmet sunma kalıplarını değiştiren, vatandaşlarımız açısından da hizmet beklentilerini değiştiren bir sabah oldu 31 Mart sabahı. Bu yeni durumda kapanan belde belediyeleri var. Kapanan köylerimiz var. Hepsinden ziyade kırsal alana hizmet sunan yatırımcı kuruluşlar ortadan kalktı. Bunlar da İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği. Manisa bazında 60’ı aşkın belde belediyesi kapandı. Manisa Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi oldu ve tüm il sınırlarından sorumlu oldu. Alaşehir de ilçe merkezine hizmet sunarken tüm ilçe mülki sınırlarına hizmet sunacak dendi. Manisa Belediyesi lağvedilirken il merkezinde iki yeni belediye kuruldu. Manisa Belediyesi’nin elindeki malzemeler bu belediye devredilerek Büyükşehir Belediyesi’ne tüm il sınırlarına hizmet edeceksiniz denildi. Atandığımız tarihten itibaren bu süreci en aksaksız bir şekilde atlatmak için gece gündüz çalışmaktayız” dedi.

Yapılanmasını en önce tamamlayan belediyelerden bir tanesiyiz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 31 Mart sabahı seçimi kimin kazanacağı konusunda kaygıya düşmeden hazırlık yaptırttığını belirten Genel Sekreter Memiş, “31 Mart sabahı göreve gelecek kişinin yeni durumda Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl yönlendireceğine yönelik çalışmaları yaptırttı. Onun için de Manisa Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyeleri arasında yapılanmasını en önce tamamlayan belediyelerden bir tanesi” diye konuştu.

Bizler için önemli olan, sorun çözecek hizmetleri yapmak

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin görev, yetki ve sorumluluk alanları noktasında bilgiler veren Memiş, “Şunu çok net ifade etmek lazım. Belediyelerin partisi ne olursa olsun önemli değil. Bizler açısından önemli olan hizmet edilecek vatandaşın durumu. Nihayetinde sizlerin verdiği vergilerden elde edilen pay Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize ve MASKİ’ye gönderiliyor. Bu noktada hizmeti kimin yaptığı önemli değil. Vatandaşın beklentileri doğrultusunda, onların sorunlarını çözecek nitelikte hizmetlerin yapılması bizim için önemli” dedi.

Alaşehir’e 91 kilometre asfalt

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı içerisinde yapacağı asfalt çalışmaları noktasında bilgiler veren Memiş, “6-7 ay boyunca meclis gündeminde olan bir konu vardı. Kanun diyor ki hangi yolların, caddelerin ve parkların Büyükşehir Belediyesi’nin veya ilçe belediyesinin olacağına Büyükşehir Belediye Meclisi karar verir. Biz bu paylaşımı şubat ayında tamamlayıp bin 600 kilometre satıh kaplama ve 200 kilometre sıcak asfalt ihalesini yaptık. Bu paylaşım daha erken tamamlansaydı ihaleyi daha erken yapabilecektik. Bunun yanı sıra bu ihaleye 21 firma katıldı. Bu firmalardan bir tanesi Kamu İhale Kurumu’na (KİK) itiraz etti. Bu yüzden KİK’in vereceği karar bekleniyor. Karar geldiğinde en kısa sürede sahaya inilecek ve kış mevsimi başlamadan Manisa’nın tamamındaki planlama gerçekleştirilecek. Alaşehir’de de 91 kilometre köy yolumuzun asfalt çalışması yapılacak. Bu 91 kilometrelik asfaltın yaklaşık maliyeti 8 milyon lira. 2013 yılında İl Özel İdaresi’nin tüm Manisa genelinde yaptığı asfaltın maliyeti 14 milyon liraydı ” diye konuştu.

Alaşehir’e müjdeler verdi

Alaşehir ilçe merkezinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Genel Sekreter Memiş, “Karayolları bünyesinde olan ama onlarla yaptığımız protokol ve meclisin verdiği yetkiye istinaden Alaşehir ilçemizde bir kavşak projesi var. Bunun tüm çalışmaları devam ediyor. İlk protokol karayolları tarafından onaylandı. Şu anda avam proje çalışmaları yapılıyor. Yakın zamanda şekline karar verilecek ve karayollarının onayı ile yıl sonuna doğru da bunu temeli atılacak. Yine yeni oto terminal binasının ihalesi yapıldı. Yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. 100 günlük bir süre öngörüldü bunun için. Yine gençlik merkezi noktasında mülkiyeti Alaşehir Belediyesi’nde olan ve meclis kararı ile Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen bölgede gerekli çalışmalar yapıldı. Avam projesi tamamlandı. Geçtiğimiz ay sonu itibariyle de ihalesi yapıldı. Yakında sözleşmesi imzalanacak. İmzanın ardından 90 gün içerisinde tamamlanacak. Yeni hal noktasında da çalışmalar yapılıyor. Bununla ilgili de gerekli çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca itfaiye noktasında il genelinde 50 noktada itfaiye müfrezesi oluşturuluyor. Bunlardan 4 tanesi Alaşehir’de planlandı. Birisi Alaşehir merkezde. Diğerleri ise Yeşilyurt, Uluderbent ve Kavaklıdere mahalleleri” şeklinde konuştu.

Depoların yenilenmesi çok önemli

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün il genelindeki mahallelerde kanalizasyon ve su şebekesi açısından aciliyet gösteren mahallelerinin tespitinin istendiğini belirten Memiş, “Bu noktada Manisa genelinde ilk etapta 97 adet mahalle tespit edildi. Bu başkanımızın ifadesi olduğu için aynen tekrarlıyorum. Bunların yapılmasından sonra devamı gelecek. İlk etapta Alaşehir’de 5 mahallede çalışma yapılacak. Bunun yanı sıra su depolarının yenilenmeleri de çok önemli. Çok kötü durumdalar. İl genelinde bin civarında su deposu var. İçlerine bakılacak şekilde değiller. İlk etapta 100 civarında su deposunun ihalesi yapıldı. Alaşehir’de de ilk etapta 3 mahallenin su deposu yenilecek. 2 yıla kalmadan da toplam bin deponun yeniden yapımının gerçekleştirilecek” dedi. Toplantıda daha sonra mahalle muhtarlarının ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin soruları yanıtlandı. Genel Sekreter Halil Memiş, mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyerek sorulan sorulara tek tek yanıt verdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu